- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
детето ми е разтроено моля за помощ!!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
детето ми е разтроено моля за помощ!!!!
здравейте,на всички!обращам се със зов за помощ.през 2009г.се разведох с бившата детето беше пресъдено на мен.аз до преди година живеех с родителите ми на село.срещнах друга жена която нямаше против детето.преместихме се септември в близкият град заедно с детето и го записахме 1 клас.от там започна кошмара за мен.моите родители взеха да идват всяка седмица и взимаха детето на село за събота и неделя идваха и на проверки в училище и т. н. детето взе да става неспокойно и училището както тръгна добре така и се завъртя на 360градуса. но не е само това бившата след като разбра че друга жена гледа детето започна да търси правото си да взима детето.това лято също беше при нея.въпреки че не е плащала издръжка до момента и вече има две деца от друг аз гледах да спазвам закона да й го дам за месец. детето се върна,но вече е мн. разстроенно плаче и иска да е при майка си. как да постъпя!!!!за мен детето е на първо място,но немога да го гледам и така.ако й го дам тя може ли да ме осъди жестоко.
- nepopravim
- Нов потребител
Re: детето ми е разтроено моля за помощ!!!!
Мисля, че всяко дете би било разстроено, ако е разделено с майка си. Особено ако е малко. На каква възраст е Вашето? И смятам, че е необходимо да се консултирате с психолог, възможно е детето трудно да преживява раздялата Ви с бившата и би следвало някой специалист да му помогне да се справи. Ако бившата Ви съпруга е достътачно зряла, както и Вие, бихте направили най - доброто за детето, независимо от разногласията и раздялата. Ако е необходимо, можете да направите по - чести контактите с майката, независимо от съдебното решение, ако това би се отразило добре на детето. Опитайте се да поговорите спокойно двамата, за да вземете най - доброто решение.
- nk7702n
- Старши потребител
детето е на 9 години.проблема е че тя е на 150км.от нас и има друга вяра иска да му направи и сонет разбирате че е трудно да водим с нея какъвто и да е диалог. само за месец на детето му се промени и говора и поведението.тя иска детето само заради издръжка тъй като не работи а има още две деца от мъж който е все по затворите и няма също доход.казала е на детето че няма нужда и да учи така са по нейният край.какво да правя тя е на ясно че аз съм на държавна работа и може по всяко време да ме съди за пари и нямам мърдане.да ако знам че детето ще е добре няма проблем да плащам издръжка но това са такива хора които живеят ден за ден и са саможиви докато бяхме женени също не работеше но дори и не готвеше детето го биеше до кръв ако нещо и пречи да си слуша нейната музика.кошмара е пълен сасипа ме остави ми три банки да изплащам не бяха минали 9 месеца от развода и роди и там пак хвърлих пари за днк разбира се детето което беше родила не беше от мен.моля ви помогнете дайте ми савет какво да правя!!а и училището наближава незнам дали да го дам на нея или не и какви последствия ще има ако дам детето там на майката от съдебен характер
- nepopravim
- Нов потребител
Ами, замислете се къде ще се чувства по - добре детето, кой може да му осигури щастливо бъдеще, помислете защо съдът е присъдил точно на Вас родителските права, а не на майката. Не можете напълно да лишите детето от контакти с майката, тя е негов родител, все пак, но се опитайте да прецените и да поставите определени рамки само заради детето, не по собствени лични съображения единствено. И пак повтарям, ако детето се държи странно, нетипично, поговорете с някой психолог. Наближава пубертетната възраст, ако сега детето се чувства объркано и изолирано, по - късно може да се почувства още по - зле. Като наблюдавам хората около мен, които са минали по тоя път, тепърва Ви чакат много изпитания при израстването на детето. Трябва да му бъдете опора, но и да не го лишавате от присъствието на майката.
За какви последствия от съдебен характер говорите? И какво разбирате под това " да дам детето на майка му"?
За какви последствия от съдебен характер говорите? И какво разбирате под това " да дам детето на майка му"?
- nk7702n
- Старши потребител
като гледам детето в какво състояние е съм склонен за негово спокойствие да го дам на бившата ми съпруга.не знам като я познавам нея какви ще са последствията за мен.подсъдимо ли е след като съда го е пресъдил на мен аз да го дам сега на нея.объркан съм напълно.права сте че иска психолог но държанието му в момента не го позволява.единственият начин е на сила и да го завържа,но мисля че това не е правилен начин към детето. в момента се нахвърля на всеки и към мен и родителите ми не иска и на разходка да го изведа казва че иска единственно да го заведа при майка му. какво да правя?
- nepopravim
- Нов потребител
В училището трябва да има психолог. Може ли това е най-бързото и безболезнено решение - говорете с него за проблема. Или Вие отидете на психолог и обяснете проблемите си. Родителските права са присъдени на Вас в момента. Там, в съдебното решение, едва ли пише да правите само това, което иска детето, нито пише КАК става точно упражняването им... Проблемът може би не е и в него, а във Вас - Вие не знаете как да упражнявате тези права. И още нещо: добре е, че то е важно за Вас, но от написането се вижда, че то е центъра на вселената Ви и допускате всички останали да се въртят около него - така не може и не бива.
- sunshine_75
- Потребител
В училището трябва да има психолог. Може ли това е най-бързото и безболезнено решение - говорете с него за проблема. Или Вие отидете на психолог и обяснете проблемите си. Родителските права са присъдени на Вас в момента. Там, в съдебното решение, едва ли пише да правите само това, което иска детето, нито пише КАК става точно упражняването им... Проблемът може би не е и в него, а във Вас - Вие не знаете как да упражнявате тези права. И още нещо: добре е, че то е важно за Вас, но от написането се вижда, че то е центъра на вселената Ви и допускате всички останали да се въртят около него - така не може и не бива.
- sunshine_75
- Потребител
родителите ми ме претиснаха и аз взех отпусното от училище,че ще учи на село като аз всеки ден ще ходя и няма как да му липсвам.те са против жената с която живея защото и тя има две деца от първият си брак.не искат моето дете да е с мен и жената с която сме семейство ,но на семейни начила.от страна на бившата ми жена постоядно звънят на родителите ми и на мен и искат детето,а майка ми е съгласна детето да го дам на биологичната му майка.вече и аз незнам как да постъпя.помогнете ми дайте съвет.
- nepopravim
- Нов потребител
Ама, Вие майка си и баща си ли ще оставите да взимат решения вместо Вас!? На колко сте години? Защо някой нещо трябва да Ви казва да правите или да не правите. Вие сте родителят, Вие решавате.Говорете с детето, попитайте го как се чувства, от какво има нужда, колко често иска да вижда майка си, опитайте се чисто приятелски да подходите към него, ако е вярно това, че мислите за бъдещето му. След това се посъветвайте с други родители, с психолог задължително.
И престанете да приемате мнението на другите като заместващо Вашето. Поемете Вашата лична отговорност като зрял родител на това дете.
И престанете да приемате мнението на другите като заместващо Вашето. Поемете Вашата лична отговорност като зрял родител на това дете.
- nk7702n
- Старши потребител
може би не се изразявам добре за което се извинявам.в първи клас детето беше с мен и настоящата ми жена.тя не го отделяше от другите две деца по нищо.полагаше грижи занимаваше се с него.в училище учителите първият срок бяха мн. доволни.но за жалост вече и тя се изнерви много.родителите ми всеки ден звъняха по телефона идваха в училище и майка ми каза на класната му че това не е биологичната му майка.въпреки че жената каза че това няма никакво значение и че вижда тази жена да води и взема детето на обяд минава да го види как е изпотен ли е гладен ли е и т. н.полагаше страхотни грижи.но нещата не спират до тук.всеки петък до неделя го взимаха на село и там само навиваха детето че другите деца не са му родни брат и сестра наостриха го не само към тях но и към нас като родители.успеха му падна страхотно.взе да буйства да плаче на сън в училище го подиграваха че е без майка че е мургав като циганин(а това е че все пак си прилича на майченият му род")и така вече след куб глупости детето не иска да е при нас.лятото го дадох на село при родителите ми.след виждането на бившата и синът ми за един месец нещата съвсем се изостриха.там му е харесало че има пълна свобода в смисъл че няма режим на лягане на всякъде си е с обувки събирал е железа и са ги предавали и е виждл че лесно взимали пари.сега детето иска и плаче за майка си.как да постъпя?и при нас нестава с настоящата ми жена че нейните деца също искат почивка не искат циганче защото сега точно така се държи псува и непрелични неща говори и прави посяга с ножове и какво ли не.моля ви за съвет
- nepopravim
- Нов потребител
Не съм юрист, ще си позволя да Ви дам съвет само като жена и майка. Първо срежете Вашата пъпна връв и започнете да се държите като зрял мъж и баща. Ако мама и тате диктуват живота Ви как очаквате детето да Ви уважава и да разчита на Вас като на отговорен и поемащ отговорност баща. В момента ми се струва, че сте стигнали до там да търсите просто избавяне от проблемите. Децата преживяват трудно развода независимо при кой от родителите са, при бащата за съжаление е по-трудно, но Вие сте човека който трябва да сплоти семейството си. Как детето да приеме настоящата Ви съпруга като вижда, че хората които Вие все още слушате и на които явно не умеете да се противопоставите като зрял човек, са против нея. Говорете първо с родителите си и ако се наложи даже прекъснете или поне разредете контактите с тях. Вие имате семейство, това дете е част от него и Вие диктувате правилата, а не родителите Ви или бившата Ви съпруга. Психолога в училище за съжаление няма да Ви помогне, нямали това право, поне на мен така ми отговориха. Обърнете се към агенцията за закрила на детето, обяснете им всичко и помолете за съдействие да Ви свържат с психолог. Те имат тази възможност, говорете с психолога, той ще Ви даде най-адекватния съвет за това как да помогнете на детето си да излезе от това състояние. Извинявам се, ако съм Ви засегнала с нещо, но се надявам да се замислите и да си помогнете. Успех !
- leti11
- Младши потребител
лети,благодаря за мнението,но наистина не са така прости нещата както може би изглеждат.може би имам вина за изминалата учебна година ,че не послушах настоящата ми жена.тя все ме молеше да не позволявам на родителите ми да се месят в семейството ни и да не взимат толкова често детето.но тогава мислих че така по лесно ще я приемат ще видят че има положителна промяна в детето ми,но това беше само първият срок.после синът ми стана съвсем друг в училище се промени в къщи също започна да казва че баба му и дядо му са му родители.с една дума всичко потръгна в посока в която не съм и предполагал.за всички стана нетърпимо положението.
- nepopravim
- Нов потребител
Добър ден,
Изпращам Ви анкета, която цели да изследва необходимостта от детско консултиране. Може да спечелите и специална награда.
Благодаря за отделеното време:
https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_2iumeKgnLMgBq1C
Изпращам Ви анкета, която цели да изследва необходимостта от детско консултиране. Може да спечелите и специална награда.
Благодаря за отделеното време:
https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_2iumeKgnLMgBq1C
- desislava23
- Нов потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|