Здравейте!
Баща ми има втори брак по време, на който е придобил апартамент. Въпросният апартамент сега възнамерява да ми го прехвърли. Бихте ли ме посъветвали по какъв начин да стане това-с договор за покупко-продажба или по някакъв друг начин? . Аз имам сключен брак сега и има ли начин при прехвърлянето на апартамента, съпруга ми да няма права върху него след време?
Т.е. да уточня - има ли начин така да ми се прехвърли апартамента, че нито съпругата на баща ми, нито моят съпруг да имат права върху апартамента?
- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно наследство на апартамент
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: относно наследство на апартамент
първия въпрос - чрез дарение, баща ви може да прехвърли неговата идеална част на вас, така че съпругът ви да няма права върху апартамента
за съпругата на баща ви - придобитото по време на брака е сио, освен ако има брачен договор и там е указано, че апартамента е на баща ви
за съпругата на баща ви - придобитото по време на брака е сио, освен ако има брачен договор и там е указано, че апартамента е на баща ви
- boiko_62
- Потребител
Възможно ли е да се направи дарение от баща ми и от жена му, понеже апартамента се води и на нейно име? И по този начин ако се направи сделката, след време тя ще има ли права върху апартамента?
Явно няма начин така да се направят нещата, че нито съпруга ми, нито жената на баща ми да се разполагат след това.
Благодаря!
Явно няма начин така да се направят нещата, че нито съпруга ми, нито жената на баща ми да се разполагат след това.
Благодаря!
- borqnaruseva
- Нов потребител
Възможно е следното:
Баща ви,заедно със съпругата си прехвърля с дарение НИ на вашето дете и вие се запазвате пожизнено правото на ползване.БД и режима на разделност не изкл.наследствените права на брачният ви партньор.Консулт с адвокат сделките с НИ са важен дял от гр.право.
Баща ви,заедно със съпругата си прехвърля с дарение НИ на вашето дете и вие се запазвате пожизнено правото на ползване.БД и режима на разделност не изкл.наследствените права на брачният ви партньор.Консулт с адвокат сделките с НИ са важен дял от гр.право.
-
Pause - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|