- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неплатен отпуск при основен и допълнителен ТД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Неплатен отпуск при основен и допълнителен ТД
Здравейте!
Имаме следната ситуация - основен трудов договор и допълнителен тр. договор. По доп. ТД ще се ползва неплатен отпуск, като идеята на служителя е докато е в неплатения си отпуск да започне "експериментално" работа на граждански договор при друг работодател на непълно раб. време, и ако работата е ефективна да се сключи ТД, след прекратяване на другия доп. ТД Доколкото знам, ако е на гражд. договор, това че има основен и доп. ТД (и още един гражд. на друго място) не е проблем. Но необходимо ли е да се позва неплатен отпуск и по основния трудов договор за времето, в което ще се ползва по допълнителния?
Имаме следната ситуация - основен трудов договор и допълнителен тр. договор. По доп. ТД ще се ползва неплатен отпуск, като идеята на служителя е докато е в неплатения си отпуск да започне "експериментално" работа на граждански договор при друг работодател на непълно раб. време, и ако работата е ефективна да се сключи ТД, след прекратяване на другия доп. ТД Доколкото знам, ако е на гражд. договор, това че има основен и доп. ТД (и още един гражд. на друго място) не е проблем. Но необходимо ли е да се позва неплатен отпуск и по основния трудов договор за времето, в което ще се ползва по допълнителния?
- lanfear
- Потребител
Re: Неплатен отпуск при основен и допълнителен ТД
Вие си плачете за проверка от ГИТ. Как става така, че и по трудов договор и по "граждански" договор ще работите едно и също ?!?!? Да не говорим за работа по "граждански" договор на работно време ?!?
Последна промяна genius75 на 08 Сеп 2011, 14:10, променена общо 1 път
- genius75
- Потребител
А защо решихте, че е едно и също по двата договора? Колкото до раб. време - неправилна терминология успокоява ли ви?:) Въпросът ми беше необходимо ли е да се излиза в неплатен отпуск едновременно и от двете места, където си е на ТД:)
П.С. крайно интересна ми е функцията на кавичките на граждански договор ...
П.С. крайно интересна ми е функцията на кавичките на граждански договор ...
- lanfear
- Потребител
lanfear написа:и ако работата е ефективна да се сключи ТД, след прекратяване на другия доп. ТД
Само от тази част на написаното е ясно, че с т.н."граждански" договор прикривате едно трудово правоотношение, и сте наистина за проверка от Инспекцията. За сведение - има съвсем легални начини да си сключите още един трудов договор, щом искате да се пробвате. Но спирам до тук.
- rts
- Активен потребител
Хм, всъщност, целта изобщо не е прикриване на каквото и да било, а точно това, което съм написала - да се провери дали дейността, за която ще се сключи гражд. д-р ще бъде достатъчно ефективна и за двете страни, и ако е, ще се сключи ТД. Не знам откъде са ви шаманските пророчески способности, че ви е ясно, но не са много успешно действащи Искате ли да споделите по - легалните начини? Хубаво, че и двата коментара ми отговориха на въпроса...живи и здрави:) Да, да, знам, че консултациите и труда ви са платени ...
- lanfear
- Потребител
Честно, въобще не ми пука за теб, нито пък ме "успокоява" "неправилната" ти терминология. Все ми е тая. Ясно е, че въобще нищо не ти е ясно и няма юрист на света, дето ще си губи времето да ти обяснява защо е неправилно първо ще се "пробваш" и ако ти хареса, ще сключиш ТД. Това е така нареченото в правото "заобикаляне на закона". И не са необходими никакви "шамански" способности, а много юридическа практика.
П.П. Знаеш ли що са кавичките на граждански договор, щото и трудовият договор е граждански. Просто е intuito personae.
П.П. Знаеш ли що са кавичките на граждански договор, щото и трудовият договор е граждански. Просто е intuito personae.
- genius75
- Потребител
И къде в многото си юридическа практика видяхте, че трудов договор и граждански договор са едно и също нещо?
- lanfear
- Потребител
rts? Може би Вие ще ми кажете?
- lanfear
- Потребител
lanfear написа:И къде в многото си юридическа практика видяхте, че трудов договор и граждански договор са едно и също нещо?
Незнам, да се смея ли, или да плача...
- genius75
- Потребител
Явно и други неща не знаете...
- lanfear
- Потребител
Уф, пич. Явно не си юрист и пишеш много глупости.
Вземи да прочетеш малко и тогава философствай.
Вземи да прочетеш малко и тогава философствай.
- genius75
- Потребител
Genius,
що се опитваш да просвещаваш нежелаещите да бъдат просветени.
То това e загубена кауза. Аз вече се отказах. Жената не желае да спази закона и иска отговора да е "да".
Остави я. Рано или късно ще стане клиент или пациент на ГИТ. Просто чети и се наслаждавай на бисерите.
що се опитваш да просвещаваш нежелаещите да бъдат просветени.
То това e загубена кауза. Аз вече се отказах. Жената не желае да спази закона и иска отговора да е "да".
Остави я. Рано или късно ще стане клиент или пациент на ГИТ. Просто чети и се наслаждавай на бисерите.
- nat
- Потребител
Напротив, желая да го спазя:) А вие желаете ли да ми посочите законовото основание да не мога да действам така, както съм посочила в първия си пост? Защото ако ще си чешем езиците, не е за тази тема просто...
- lanfear
- Потребител
Достатъчно е да знаете само това 2) (Нова - ДВ, бр. 2 от 1996 г.) Отношенията при предоставянето на работна сила се уреждат само като трудови правоотношения.
не сключвате веднага ТД санкция от ИТ
Тоест, ако искате да видите дали Ви устройва работата, трябва да си сключите ТД.
не сключвате веднага ТД санкция от ИТ
Тоест, ако искате да видите дали Ви устройва работата, трябва да си сключите ТД.
- nk7702n
- Старши потребител
Искате да ми кажете, че всички, които осъществяват дейност на базата на сключен гр. договор с едно лице, което е работодател спрямо едни трети, пети и т.н. лица в 1 фирма, осъществяват незаконосъобразна дейност и подлежат на санкция, така ли?
П.С. Въпроса ми за съотношението гр. договор - ТД и как така са 1 и също все още е открит...
П.С. Въпроса ми за съотношението гр. договор - ТД и как така са 1 и също все още е открит...
- lanfear
- Потребител
Вие какви изводи само правите... Кой го е казал това, че ГД и ТД е едно и също? Има си различни НА, които уреждат ГД, съответно ТД. Само при определни предпоставки по закон може да се сключи ГД, в останалите случаи можете да сключите само ТД.
- nk7702n
- Старши потребител
genius75 написа:Честно, въобще не ми пука за теб, нито пък ме "успокоява" "неправилната" ти терминология. Все ми е тая. Ясно е, че въобще нищо не ти е ясно и няма юрист на света, дето ще си губи времето да ти обяснява защо е неправилно първо ще се "пробваш" и ако ти хареса, ще сключиш ТД. Това е така нареченото в правото "заобикаляне на закона". И не са необходими никакви "шамански" способности, а много юридическа практика.
- lanfear
- Потребител
Поразпитайте тук, там какво означава intuitu personae и ще Ви стане ясна разликата, може би.
- nk7702n
- Старши потребител
Разликата ми е ясна...може би затова питам защо, по ***********, цитирания смята, че е еднакво ... дъъъ
- lanfear
- Потребител
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|