Здравейте!
Наш близък почина и се явяваме трима наследници на един малък имот. Двама от нас предлагат на третия наследник да му заплатят полагаемият му се дял, а той да се откаже в писмен вид, пред нотариус, от дела си в наша полза.
Моят въпрос към Вас е, възможно ли е това и има ли юридическа стойност?
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Молба за съвет
Защо не си направите договор за делба, а се насочвате към прикрит отказ от наследство, със прикрито заплащане на наследствения дял. Какво целите да скриете?
Да си икономисате ДТ и разноските?
Да си икономите разноските по съставянето на договора?
Да си икономисате ДТ и разноските?
Да си икономите разноските по съставянето на договора?
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
Не се опитваме да крием нищо, явно не съм задала въпроса си правилно.
Ние сме трима наследници на една малка къща. Аз и брат ми искаме да заплатим на третия наследник, наш първи братовчед, неговия дял от къщата. Но времето ни е ограничено,брат ми живее от много години извън България и си идва много рядко и за много кратко време.
Просто питаме има ли някакъв бърз начин, за да уредим този въпрос. Ще съм Ви много благодарна за помощта.
Ние сме трима наследници на една малка къща. Аз и брат ми искаме да заплатим на третия наследник, наш първи братовчед, неговия дял от къщата. Но времето ни е ограничено,брат ми живее от много години извън България и си идва много рядко и за много кратко време.
Просто питаме има ли някакъв бърз начин, за да уредим този въпрос. Ще съм Ви много благодарна за помощта.
- bramchilo
- Нов потребител
покупка на третия дял от вас и брат ви, в този случай брат ви прави пълномощно на вас и така не гоните срокове
- boiko_62
- Потребител
Да, и ние търсим това, да закупим третия дял. Но какъв е начина, може ли това да стане само пред нотариус, или ако не е възможно, как да го направим? Просто не знаем какъв е реда, за да го направим.
Благодаря!
Благодаря!
- bramchilo
- Нов потребител
Редът е следният :
1. Отивате с документ за собственост и удостоверение за наследници при колега адвокат;
2. Той Ви подготвя всички документи, включително и НА
3. Адвокат Ви представлява с пълномощно или се явявате тримата лично при прехвърляне на дела на третия пред нотариус.
1. Отивате с документ за собственост и удостоверение за наследници при колега адвокат;
2. Той Ви подготвя всички документи, включително и НА
3. Адвокат Ви представлява с пълномощно или се явявате тримата лично при прехвърляне на дела на третия пред нотариус.
- nk7702n
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|