начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Молба за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба за съвет

Мнениеот bramchilo » 06 Сеп 2011, 10:58

Здравейте!
Наш близък почина и се явяваме трима наследници на един малък имот. Двама от нас предлагат на третия наследник да му заплатят полагаемият му се дял, а той да се откаже в писмен вид, пред нотариус, от дела си в наша полза.
Моят въпрос към Вас е, възможно ли е това и има ли юридическа стойност?
Благодаря Ви предварително!
bramchilo
Нов потребител

Re: Молба за съвет

Мнениеот wladi » 06 Сеп 2011, 21:22

Защо не си направите договор за делба, а се насочвате към прикрит отказ от наследство, със прикрито заплащане на наследствения дял. Какво целите да скриете?

Да си икономисате ДТ и разноските?
Да си икономите разноските по съставянето на договора?
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот bramchilo » 07 Сеп 2011, 11:54

Не се опитваме да крием нищо, явно не съм задала въпроса си правилно.
Ние сме трима наследници на една малка къща. Аз и брат ми искаме да заплатим на третия наследник, наш първи братовчед, неговия дял от къщата. Но времето ни е ограничено,брат ми живее от много години извън България и си идва много рядко и за много кратко време.
Просто питаме има ли някакъв бърз начин, за да уредим този въпрос. Ще съм Ви много благодарна за помощта.
bramchilo
Нов потребител

Мнениеот boiko_62 » 07 Сеп 2011, 12:19

покупка на третия дял от вас и брат ви, в този случай брат ви прави пълномощно на вас и така не гоните срокове
boiko_62
Потребител

Мнениеот bramchilo » 07 Сеп 2011, 12:32

Да, и ние търсим това, да закупим третия дял. Но какъв е начина, може ли това да стане само пред нотариус, или ако не е възможно, как да го направим? Просто не знаем какъв е реда, за да го направим.
Благодаря!
bramchilo
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Сеп 2011, 13:25

Редът е следният :
1. Отивате с документ за собственост и удостоверение за наследници при колега адвокат;
2. Той Ви подготвя всички документи, включително и НА
3. Адвокат Ви представлява с пълномощно или се явявате тримата лично при прехвърляне на дела на третия пред нотариус.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Семейни казуси