начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

моля ви ако някои знае не6то по вапроса нека ми пи6е

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля ви ако някои знае не6то по вапроса нека ми пи6е

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 12:54

Здравеите,искам да ви попитам как да постапя след като с приятелката ми се разделихме,а тя е бременна от мен и ми заяви 4е няма да мве признае за ба6та на детето и 6те си го гледала сама.ас искам да виждам детето си,как да постапя бременна е в 4 месец.
jivkata
Нов потребител

Re: моля ви ако някои знае не6то по вапроса нека ми пи6е

Мнениеот nk7702n » 01 Сеп 2011, 13:00

Ако сте сигурен, че Вие сте бащата, можете да припознаете детето и впоследствие колега адвокат да Ви заведе дело за упражняване на родителските права, съответно определяне на режим на лични контакти с другия родител, който не упражнява родителските права.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 13:12

много ви благодаря за отговора,но тя ми казва 4е нямаме брак и не мога да докажа 4е сам ба6та на детето
jivkata
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Сеп 2011, 13:13

Дали имате брак или не, няма никакво значение.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 13:16

добре и как трябва да постапя от тук нататак,след като тя из4езна нито телефон вдига нито е в тях просто не мога да я открия за разговор,може ла и в 4уйбина да ходи разбрах
jivkata
Нов потребител

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 13:29

моля ви ако някои знае не6то по темата нека пи6е.
jivkata
Нов потребител

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 13:37

ас не искам да разделям детето от маика му,а просто да го виждам и взимам при себе си,дали е вазможно това при положение 4е нямаме брак,а и тя ми каза 4е каквото и да направя нямало как да полу4а родителски права
jivkata
Нов потребител

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 14:19

можели някои да ми отговори или не.блгагодаря предварително
jivkata
Нов потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 01 Сеп 2011, 14:50

Jivkata, наемете си адвокат. Тая работа с питане по форумите няма да стане.
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Сеп 2011, 23:30

Вече Ви беше отговорено, ама нищо не сте разбрал - можете да виждате детето си, упълномощете си адвокат, защото явно тая материя Ви е непозната, а трябва да водите дело за родителските права, пък и бащинството Ви още не е установено по никакъв начин.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот dansguardian » 13 Окт 2011, 15:44

1. Чакате детето да се роди (допуска се, че непосредствено след раждането няма да е записано на твое име)
2. Чакате детето да навърши минимум 6 месеца.
3. Свързвате се с адвокат!!! Подавате Декларация за припознаване на дете (има примерно съдържание) в общината. Оттук има два варианта - минава и не минава. Ако не мине завеждате дело за бащинство. В делото се иска:
а) да се призоват свидетели, които да докажат че по време на зачеване на детето сте имали връзка и че сте живяли заедно (това се налага, защото може жената да е заченала в следствие на случаен полов контакт).
б) да се назначи кръвно-групова експертиза, от която да се установи периода, през който се е случило зачеването
в) да се назначи ДНК-експертиза, която да установи дали Вие сте бащата. Струва около 1000 лв. и нагоре, в зависимост от показателите, които се сравняват (т.нар LOCI). Детето трябва да е на минимум 6 навършени месеца, за да се стабилизират кръвните показатели.
4. Насрочва се първо заседание на делото. Там съдията ще отбележи, че не е представен Акт за раждане на детето (ти няма как официално да се сдобиеш с Акта, защото детето не е записано на твое име). За следващото заседание съдията ще разпореди общината, към която е записано детето да предостави Акт за раждане за целите на съдебния процес. Всичко това се извършва по служебен път.
5. Насрочва се второ заседание. Назначават се експертизите. Правите ги в присъствието на вещо лице, за да се избегне възможността за манипулация.
6. Трето заседание - представяне на резултатите от експертизите, разглеждане от съдията. И тук вече е под въпрос дали ще призовават свидетели, има съдии които го правят и такива, които не го правят. Това е по осмотрение на съдията.
7. Чакате и стискате палци.
Американски форум - ти питаш и ти отговарят.
Руски форум - ти питаш и теб те питат.
Български форум - ти питаш, а всички ти обясняват колко си тъп.
dansguardian
Младши потребител

Назад към Семейни казуси