начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

Изпълнителен лист за адвокатски хонорар

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изпълнителен лист за адвокатски хонорар

Мнениеот begum » 30 Авг 2011, 14:45

Аз съм работник и загубих трудово - правното си дело. Трябва ли да платя адвокатския хонорар на работодателя си и имам ли право да откажа?
begum
Младши потребител

Re: Изпълнителен лист за адвокатски хонорар

Мнениеот Гост. » 31 Авг 2011, 00:57

Дължите цялата сума, която е присъдена по диспозитив( всичко след РЕШИ).
Сега, или по-късно, от вас зависи до степен да регулирате размера на дълга( плащате рано и си спестявате едни 500-800лв. после).
Горното е санкция, че сте въвлякъл страна в съдебен спор, която е била принудена да плати, за да докаже законосъобразното си поведение. Действия инициирани по ваша воля, но си носите бремето за тях.
Според мен и на съда трябва да платите- на него ще откажете ли?

А може и никога да не видите другата страна на тоягата - стига работодателят ви, и неговия адвокат да не предприемат нужното( да се снабдят с изпълнителен лист, да не образуват изпълнително дело, където още хора ще работят за събиране на тези суми, ерго- трупат се разходи все на ваш гръб).
Но надали.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот begum » 31 Авг 2011, 14:40

Какво да плащам на съда? Нали по трудови дела работниците на плащат държавни такси, дори да загубят делото.
begum
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 31 Авг 2011, 14:46

begum написа:Какво да плащам на съда? Нали по трудови дела работниците на плащат държавни такси, дори да загубят делото.

Ще платите на работодателят си, а не на съда.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот begum » 31 Авг 2011, 16:03

На работодателят си ще платя само адвокатския хонорар. Държавни такси няма да плащам. Някой може ли да ми разтълкува това определение http://www.kardjali.court-bg.org/img/Fi ... 4-2009.pdf
begum
Младши потребител

Мнениеот portokal » 31 Авг 2011, 16:18

Определението гласи, че изпълнителен лист за разноски не се издава, докато решението не влезе в сила, но не означава, че разноските изобщо никога няма да се дължат.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 31 Авг 2011, 16:29

portokal написа:Определението гласи, че изпълнителен лист за разноски не се издава, докато решението не влезе в сила, но не означава, че разноските изобщо никога няма да се дължат.

Хи-хи, адвоката на един мой ответник дотолкова беше разярил въззивния съд с усукванията си, че аз хубаво подадох молбичка да си получим лист за присъдените вземания (без разноските) след произнасянето в наша полза, обаче съдията казал: не, този лист не е пълен - пишете и разноските, па го върнал за дописване :wink:
И така ми го дадоха - с включени разноски, преди решението да е влязло в сила. Ама кво от това - на кухо дружество можеш му оскуба само малко перушинка по скромните банкови сметки :D
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Назад към Трудово право