начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Без вина-виновен!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Без вина-виновен!!!

Мнениеот liteon » 27 Авг 2011, 09:23

Чичо ми е с богато криминално минало.Наскоро разбрахме,че има неблагоразумието срещу фиктивни суми да "купува" фирми със задължения.Баща ми,а и респективно и аз,сме единствените му наследници.Силно притеснени сме от вероятността да наследим задълженията му/може вече да са стотици хиляди/...Отказ от наследство или родство вариант ли е?Моля помогнете.
liteon
Нов потребител

Re: Без вина-виновен!!!

Мнениеот nk7702n » 27 Авг 2011, 09:38

Да, би могло отказ да бъде вариант, но наследството се открива след смъртта на човека тогава ще стане ясно точно какви права и задължения наследяват неговите наследници.
Последна промяна nk7702n на 27 Авг 2011, 10:52, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот liteon » 27 Авг 2011, 10:29

Но как,нали тогава баща ми,респ аз,ще сме длъжниците?!? Нима законът не защитава кредиторите в този случай?
liteon
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Авг 2011, 10:47

Наследството се открива след смъртта на човека. Отказ можете да си изготвите чрез колега адвокат по всяко време, ако изберете този вариант.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот liteon » 27 Авг 2011, 12:13

Искате да кажете,че отказ от наследство може да се направи още,да речем,утре.След смъртта на човека се открива наследството и става ясно,че съответния човек няма наследници.Като това се отнася и за активите и ПАСИВИТЕ на фирмата му?Ако е така,значи ще успеем да излезем от положение.Моля потвърдете.Предварително много благодаря.
liteon
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Авг 2011, 14:29

Да, така е. Вие можете по всяко време да си изготвите в писмен вид текста, обаче, за да се впише в съответния Районен съд този отказ и да произведе действие, ще трябва да имате качеството " наследник" А това става след смъртта на лицето, защото иначе ще имаме предварителен отказ от нещо, което още не е възникнало. Да не говорим, че Вие няма да имате въобще никаква представа какви права и задължения има лицето наследодател.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Семейни казуси