начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

То и аз затова не се реших да кандидатствам право

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

То и аз затова не се реших да кандидатствам право

Мнениеот ivailo_ss » 22 Авг 2011, 23:49

Първо да кажа ,че не уча право ,но искам да знам как стоят нещата ,защото нищо не се знае.Знам ,че след като завършиш трябва да изкараш 6-месечен стаж и после има конкурс за младши-адвокати.И ако го издържиш ,може ли да си отвориш кантора докато си младши-адвокат или трябва да си намериш работа в някоя кантора и да натрупаш необходимия стаж за да влезеш в адвокатската колегия.Води ли се за стаж,който се изисква за да се заемат различните длъжности в съд ,прокуратура, следствие ,ако след като завършиш, работиш в някоя фирма или институция като юрист или трябва задължително,примерно,за съдия в районен съд ,да имаш стаж като младши-съдия.Ако искам да стана следовател в закона пише,че трябва да имаш 8 години стаж(ако не бъркам).Като какъв трябва да го имам този стаж и ако има някой, който е наясно с тези неща ,ще се радвам да пише.
ivailo_ss
Нов потребител

Re: Въпрос

Мнениеот toten14 » 23 Авг 2011, 00:16

Като за начало се запиши да учиш "Право". После се въоръжи с огромно търпение и най-вече здрави нерви. За съдебната система, за адвокатурата и за следователстването можеш да мислиш най-рано около 4-5 курс (най-рано пак). Иначе отговорите на зададените въпроси идват леко като нероден Петко ;)
Trans penem mihi est!
toten14
Младши потребител

Мнениеот ivailo_ss » 23 Авг 2011, 01:09

Така е, но все пак си мисля,че е добре човек да е запознат ,какво може да го очаква ,като ще се захваща с нещо за което е необходимо огромно търпение и здрави нерви ,както ти сам казваш.
ivailo_ss
Нов потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 23 Авг 2011, 11:33

докато завършиш, /ако те приемат/, следствието ще бъде закрито. Така че, можеш да го задраскаш. Все пак по част от въпросите е добре да има някаква сигурност. Но пък могат да открият някаква друга служба. Много престижно е напоследък да си пожарникар! :wink: И теория и практика, а и стажовете - все работа с маркуча! "Линията готова! Дай вода!!!"
Сега според статистиката са модерни инженерни специалности и медицина. Много се насити правната сфера и не е на мода. Но пък ходът точно сега да се учи право, та когато нашето поколение се поразреди, да бъдеш един от малкото юристи, е доста добър.
Това е нещо като да учиш немски точно когато всички учат английски. И ставаш рядък и търсен специалист. Е, може да станеш, може и да не станеш...
От сърце пожелавам успех!
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот ivailo_ss » 24 Авг 2011, 09:31

То и аз затова не се реших да кандидатствам право ,защото отвсякъде чета и слушам ,че правната сфера се е пренаситила ,и че после е много вероятно да си безработен юрист.И затова кандидатствах икономика,то и там е пренаситено ,но пък е по-лесно и така стана ,че ме приеха и сега съжелявам ,че не избрах правото.Нямам приятел ,който учи право или човек ,който работи в тази сфера за мнение,затова пиша тук.Ако се обедя ,че не е чак такъв проблем реализацията след като завършиш право,ще зарежа икономиката,въпреки че съм се записал вече.Мисля ,че ще ми е по-интересно да изучавам право ,но като гледам няма много обяви за работа за юристи и като гледам и в този сайт обявите ,където безработни търсят работа ,и че са съгласни без заплащане даже и се обърквам от всякъде.
ivailo_ss
Нов потребител

Re: То и аз затова не се реших да кандидатствам право

Мнениеот toten14 » 24 Авг 2011, 23:47

Безработен юрист ще си, ако не си кадърен и си мързелив. Ако си достатъчно умен и много по-важно - много упорит ще се реализираш...рано или късно.
На първо време един съвет - знам, че е интернет и не всеки му отдава голямо значение, но обърни голямо внимание на правописа, думички като "съжЕлявам" и "Обедя" не правят добро впечАтление. :idea:
Trans penem mihi est!
toten14
Младши потребител

Re: То и аз затова не се реших да кандидатствам право

Мнениеот hidden » 25 Авг 2011, 00:16

Jus est ars aequi et boni - Правото е изкуство на доброто и справедливостта.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Общи дискусии