Здравейте за първи път пиша тук и искам да попитам нещо,защото много не знам как седят нещата.
Има ли право работодателя да ме кара да отработвам 2 часа в съботен ден при положение , че предния ден той ми е казал че може да си ходя,тръгвам си и след 10 мин ми звъни секретарката с въпроса" питат кога утре (събота) ще си отработиш 2-та часа?" Работя всяка събота от 8 до 5 никъде не ми се завеждат съботите,а доколкото знам нямат право да ни карат да работим всяка събота от 8 до 5. Събират се 26 работни дни в месеца,че и ни карат понякога да оставаме да работим след работно време-имат ли право да правят тези неща? По договор съм на 8 часов работен ден с 240 лева заплата. Превеждат ми по дебитна карта около 180 лева,но на всяко 15-то число от месеца има и "уравнение" на ръка то е около 200 лева (не е ли укриване на данъци?)
ако може някой да ми даде разяснение по зададените въпроси ще съм му много благодарен
мерси предварително..
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Малко помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Малко помощ
Здравейте,
Работодателят ви няма право на това, което пишете.Единствената възможност е да има издадена заповед за работа за извънреден труд, който се изплаща в увеличен размер. Другата възможеност е работите на смени, но разбирам, че това не се случва при вас. При положение, че продължите да работите по този начин, имате право да сигнализирате дирекция инспекция по труда за извършване на проверка и даване на задължителни предписания към работодателя ви да спазва установеното за вас работно време.
УСПЕХ !
Работодателят ви няма право на това, което пишете.Единствената възможност е да има издадена заповед за работа за извънреден труд, който се изплаща в увеличен размер. Другата възможеност е работите на смени, но разбирам, че това не се случва при вас. При положение, че продължите да работите по този начин, имате право да сигнализирате дирекция инспекция по труда за извършване на проверка и даване на задължителни предписания към работодателя ви да спазва установеното за вас работно време.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|