начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Свиждане през лятото

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свиждане през лятото

Мнениеот ivan_stoianov » 17 Авг 2011, 10:45

Здравейте, имам следния проблем. Разведен съм и по решението на съда имам право да виждам детето всяка 1 и 3 уикенд и един месец през лятото.
Дотук добре. Аз излизам платен годишен отпуск на 22.08 и още от март месец съм предупредил бившата ми съпруга ,че желая тогава детето да е при мен за да ходим на море, тя тогава каза ок.
Миналия месец на 15.07 взимам детето понже беше третия уикенд и се обаждам в неделя за да го върна ,но получавам отговор " Взимай си сега отпуска и го гледай като толкова искаш да е при теб" и ми се затвори телефона. Последваха няколко неуспешни опита да с е свържа с нея/ не вдигаше телефона/.
И така при мен се получи доста сложна ситуация понеже съм на работа , а аз живея и работа в София а детето ми в провинцията при мака си. Все пак намерих начин да го гледам. Оставих го за седмица при сестра ми после за няколко дни при родителите ми и последните две седмици го водя с мен в офиса на работа ,което коства малко мърморене от страна на началниците ми.Вчера обаче получавам обаждане от полицията и ми казват че не съм върнал детето на майка му!!!! Останах изумен от тези действия, разбрах се с полицая да се срещна с него в петък понеже съм на работа и няма как да отсъствам. Свързах се най накрая с "майката" и тя ми каза че месеца е свършил и е трябвало да и го върна ,понеже не см го направил е пуснала жалба в полицията и ми затвори.
И сега незнам какво да правя имам резервация за хотел за една седмица на море детето всеки ден пита кога ще тръгваме , а реално от полицията искат да го върна на майката.
Въпроса ми е имам ли право да искам да остане при мен през този месец в който съм отпуска независимо ,че вече е бил при мен понеже майката неиска да го гледа.
Благодаря предварително
ivan_stoianov
Нов потребител

Назад към Семейни казуси