начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Бракоразводен процес

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бракоразводен процес

Мнениеот medved1949 » 15 Авг 2011, 13:04

:D Здравейте,
имам един въпрос от житейско/семейно/естество,моля ако някой желае да ме ограмоти?Нямаме нищо за делба придобито по време на брака/брака е на 3 месеца/
Става въпрос за бракоразводно дело:
1.Мога ли сам да заведа исковата молба в РС?
2.Каква е минималната първоначална такса за завеждане на делото и кога се внася/веднага или може по-късно?
3.Колко ще трае бракоразводния процес,като за мен е без значение-вина или друго/просто искам да прекратя тази моя грешка,на дърти години?!
4.Мога ли да се явя без адвокатска услуга/финансово съм зле за момента?
Предварително благодаря! :idea: :D :oops:
medved1949
Младши потребител

Re: Бракоразводен процес

Мнениеот Гост. » 15 Авг 2011, 13:21

-да
-25.00лв. преди, а после ще доплатите навярно още 25.00лв. ако няма издръжка
-кълбето мълчи( онова кристалното)- зависи от много обстоятелства... вие, вашите действия, съпругата ви, нейните действия, натовареност на съда, призовкар( леле, т`ва е най-важното човече от системата да знаете) и ... няма конкретна дата. Може да продължи минимум от 3месеца до ... година за една инстанция.
- всичко може ( и морето е плитко)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот medved1949 » 15 Авг 2011, 13:45

Благодаря,Поли
ти ме окуражи!! :D
Нейната реакция не ме вълнува,каквото и да каже ще се съглася!Аз съм на 62 и ми е все тая!! :)
Поли,какво ще кажеш за ползването на адвокатска услуга и каква е вероятната цена? :?:
Благодаря :D
medved1949
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 16 Авг 2011, 01:46

Усмихвате се. Похвално е, че по този начин приемате изненадите житейски.

По въпроса с възнаграждението: минималния хонорар за адвокат е както следва: по взаимно съгласие( ако нямате спор със съпругата)- 300.00лв., а при дълбоко и непоправимо разстройство на брака( по исков път)- 500.00лв.
Напоследък, обаче, забелязвам в договорите, колегите вписват и намалени наполовина суми( всеки си носи риска от дисциплинарно производство), а времената, когато някъде изискваха по 1000лв. и се намирал платец на тази цена отдавна отшумяха.
Има и вариации... може да се спогодите с колега само да изготви книжата и да не ви представлява в зала, което ще редуцира, предполагам, размера.
Наистина не мога да дам коректен отговор- колкото адвокати- толкова тарифи.

Дали ще ползвате специалист- зависи от финансовата ви възможност( при доказана липса на такава имате право да искате допускане на правна помощ и назначаване на служебен адвокат) и лично решение.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот medved1949 » 18 Авг 2011, 19:23

:D Блатодаря за изчерпателнити напътствия!!!
medved1949
Младши потребител

Назад към Семейни казуси