начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Дължимо заплащане-как да си получа заработеното

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дължимо заплащане-как да си получа заработеното

Мнениеот irena1983 » 14 Авг 2011, 18:51

Здравейте,
Ситуацията ми е подобна на много други-от 3 месеца не съм вземала заплата...Работодателят е грък-некоректен с работниците си българи,но само с тях :( Просто ни неглижира с оправданието-криза е...Решила съм да напусна,но от тази фирма-който е напуснал-парите не си е взел...дори тези по осигуровки. :( и полагаеми обезщетения..Когато преди година и половина започнах работа-пожелах осигуровка върху цялата сума-счетоводството отказа с мотив-така ни е наредено...Знам ,че е незаконно,но като самотна майка-нямам голям избор дали да приема или не...Сега ми става ясно,защо практикуват така-просто при напускане ти излащат само осигурителния праг,ако изобщо го получиш,което е съмнително.Имам няколко въпроса,но нямам средства,за да си позволя ,редовно да ползвам съвети на юристи-ножа е до кокал...Моля,посъветвайте ме-вие сте професионалисти и залагам на вашите съвети,как да действам..
Въпросната фирма има запор на банкови сметки и имущество-разбрах съвсем случайно.Мога ли да заведа дело,и мога ли да си извадя изпълнителен лист ,при положение,че преди мен има други кредитори ?
Мога ли да претендирам за пълната дължима ми сума-освен договор и фишове,удостоверяващи,дохода ми имам и ордери с подпис на гл.счетоводител-в който е упомената и "сивата"сума ,под името"бонус"?
И последно-Кой е най бързият и ефективен начин да получа заработеното си възнаграждение.
Съжалявам ,за дългият пост :(

С предварителна благодарност Ирена
irena1983
Нов потребител

Re: Дължимо заплащане-как да си получа заработеното

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Авг 2011, 19:50

Заповедно дело, това е съкратена процедура, не се плаща нищо.

На адвоката се плаща, ако може - минималното за трудово дело.

Следва изпълнение, според възможните трудности, има такива.

Включвате се в график на плащанията, несъстоятелност, фалит.

Възможно е да има наказателни процедури, следствие и затвор.

Сигурно имат парични средства в касата, в наличност, някъде са.

В зависимост от началната дата на фалита, всичко е възможно ...
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот irena1983 » 15 Авг 2011, 23:31

Благодаря за отговора
irena1983
Нов потребител

Мнениеот irena1983 » 17 Авг 2011, 09:50

Бих желала да задам последен въпрос,въз основа на една от Вашите насоки-касата тук е празна,нямат налични средства,не така са нещата извън Бъгария,възможно ли е да се изискат дължимите суми от там?Може ли да се наложи запор на имущество или сметка извън България-тук всичко е под запор..Благодаря предварително
Ирена
irena1983
Нов потребител

Назад към Трудово право