- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обявиха конкурс за ЧСИ
|
|
Re: Обявиха конкурс за ЧСИ
Да не ви се налага във Варна да имате ИД... Определено си има нужда от още ЧСИ( държавното отдавна се задъхва), защото сега действащите не смогват да отговорят на нуждите на пазара.
- Гост.
- Старши потребител
В духа на новото време мисля, че ще е по-редно да назначат още 20-ина ДСИ. Те, ЧСИ-тата, само да минат изборите, д*** да им е яко
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Колеги, може ли да се кандидатства за повече от един съдебен район, без ограничение в броя им?
Намерих едно решение на ВАС, което много ми допада:
Решение № 5524 от 1.06.2007 г. на ВАС по адм. д. № 10083/2006 г., V о.
".....В жалбата се прави оплакване, че неправилно е поставено ограничение за подаване на заявление от кандидатите само за един съдебен район, в какъвто смисъл е било съобщението за конкурса от 20.07.2006 г. на Интернет страницата на Министерството на правосъдието. Това оплакване е основателно. Разпоредбата на чл. 7, ал. 1 от ЗЧСИ предвижда, че кандидатите за частни съдебни изпълнители следва да подадат заявление за участието в конкурс, в което да посочат освен изброените изисквания и "района, за който се кандидатства". Тълкуването на правната норма не води до извода, че разпоредбата ограничава кандидатстването за повече от един съдебен район, а визира само посочването на този район (или райони). Ограничителното тълкуване, дадено в съобщението е в противоречие с законовата норма."
Намерих едно решение на ВАС, което много ми допада:
".....В жалбата се прави оплакване, че неправилно е поставено ограничение за подаване на заявление от кандидатите само за един съдебен район, в какъвто смисъл е било съобщението за конкурса от 20.07.2006 г. на Интернет страницата на Министерството на правосъдието. Това оплакване е основателно. Разпоредбата на чл. 7, ал. 1 от ЗЧСИ предвижда, че кандидатите за частни съдебни изпълнители следва да подадат заявление за участието в конкурс, в което да посочат освен изброените изисквания и "района, за който се кандидатства". Тълкуването на правната норма не води до извода, че разпоредбата ограничава кандидатстването за повече от един съдебен район, а визира само посочването на този район (или райони). Ограничителното тълкуване, дадено в съобщението е в противоречие с законовата норма."
- miladanova
- Младши потребител
разбира се има и съд. решение на друг с-в на ВАС в обратния смисъл
- miladanova
- Младши потребител
Доколкото си спомням на последния конкурс за дси имаше ограничения в броя на посочените желания-3, за чси не знам
- dedra
- Потребител
miladanova написа:
"...... Ограничителното тълкуване, дадено в съобщението е в противоречие с законовата норма."
Не мисля.
Чл.7, ал.3 ЗЧСИ казва,че Съветът на камарата дава мнение за общественото доверие, с което се ползва всеки кандидат, а Министърът възлага правомощия след като прецени кои кандидати се ползват с необходимото такова (чл.11).
Като оставим настрани усмивките, които предизвикват цитираните норми, и тълкуваме ал.1 на чл.7 в светлината на посоченото по-горе, се налага извода, че няма как това тълкуване да е нито разширително, нито стеснително. Струва ми се, че трябва да е съвсем буквално и да може да кандидатстваш само за един район. За този район би следвало да се даде мнение с какво доверие се ползваш там (ако въобще някой е чувал за теб ). Не виждам как би могъл да се ползваш с някакво обществено доверие в повече от един район.
- astrea
- Младши потребител
На основание разпоредбата на чл. 11, ал. 1 от ЗЧСИ министърът на правосъдието преценява професионалните и лични качества на класирания кандидат по принцип, а не дали е познат на района, за който кандидатства и съответно с какво доверие се ползва там
- miladanova
- Младши потребител
Чл. 11. (1) Резултатите от конкурса се изпращат на министъра на правосъдието, който преценява кои
от класираните кандидати се ползват от необходимото обществено доверие, за да им бъдат възложени
правомощия по изпълнението.
Не знам къде четеш за професионални и лични качества по принцип.
Личното ми мнение е, че е несериозно да ти е все едно къде ще развиваш частна практика - в Ловеч, Смолян или Пазарджик.
Все пак винаги може да пробваш да заявиш повече от един район за конкурса и после в жалбата си да цитираш решението на ВАС за недопустимото ограничително тълкуване.
Успех с подготовката и на изпита!
от класираните кандидати се ползват от необходимото обществено доверие, за да им бъдат възложени
правомощия по изпълнението.
Не знам къде четеш за професионални и лични качества по принцип.
Личното ми мнение е, че е несериозно да ти е все едно къде ще развиваш частна практика - в Ловеч, Смолян или Пазарджик.
Все пак винаги може да пробваш да заявиш повече от един район за конкурса и после в жалбата си да цитираш решението на ВАС за недопустимото ограничително тълкуване.
Успех с подготовката и на изпита!
- astrea
- Младши потребител
Какво ли ще е общественото доверие в района на Ловеч или Пазарджик за човек от Плевен например. Е, ако е за дете на инспектор от министерството, сигурно положително.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
На мен ми мина и времето и меракът за други конкурси. Както се казва, работил съм повече от Цветан Цветанов - и доходите ми са били по-големи... пък нямам повече от един апартамент и една кантора...
Дали пък да не си помисля за другите парламентарни избори...?!
Дали пък да не си помисля за другите парламентарни избори...?!
- Ivailo5rov
- Активен потребител
|
|