Здравейте, преди 6 месеца станах домоуправител, къде на сила, къде пожелание знам ли и аз.
От тогава свършихме доста работа - сложихме камери, нова врата, чипове на входа и в асансьорите, длъжниците във входа са почти сведени до 0 вече, около 300-400 корена цветя и жив плет около блока, боядисахме паркинг бордюрите иииии какво ли още не.
Обаче все още има някои неща които ме вълнуват и незнам как да действам....
1. Има ли как да взимам наем на кабеларките и интернет доставчиците? Мислех си да мина по етажите и да запиша на един лист всеки суич и кой колко има и да им изпратя имеил че на събрание на УС е решено еди каква си сума да бъде заплащана като наем тъй като ползват нашите общи части за предоставяне на услугата си, а също така и ползват ток за суичовете...
2. Имаме 3 асансьора от които работят 2....само че третия си е дуплекс с единия който не работи....ремонта му струва 4500лв. което е доста сериозна сума, а и предвид идващата смяна на хоризонтални щрангове може да доведе до линч за моята приятна особа кажете ми как да действам....желанието ми е продиктувано от факта че тока на асансьорите не пада по 200лв месечно и ако работят 2-та малки асансьора които са дуплекс тока ще падне драстично и рано или късно тази сума ще бъде избита...
На предишното събрание увеличих таксите с 1лв и вече са по 5лв. на човек, ако сложа още някаква такса вече ще бъде прекалено...но е и факт, че 15 години нищо във блока не е пипано...
3. Някой запознат ли е с антените на мобилните оператори? Вредни ли са не са ли, колко плащат месечно за наем и т.н. Някои ми казват че дават около 300-400лв месечно и също така че въобще не са вредни и това са само глупости....
4. За поставянето на такава антена колко % от подписите се изискват от ЕС? Някой ми каза че трябвало 100% което ми се струва фантасмагория защото никога няма как да бъдат събрани 100% подписи за каквото и да било..
5. Имаме доста апетитна фасада на блока и искам да намеря рекламодатели които да си сложат реклами на блока срещу съответното заплащане...някой може ли да ме насочи...
6. Имаме до блока травопост който меко казано прилича на кенеф в момента и незнам към кой да се обърна...имахме среща с кмета на района ни обацхе 4 месеца чакаме и нищо...а бяха казали след края на почистването....вчера пък ми казаха че трябвало чез да си го оправят....
Ако се сетя нещо друго ще пиша, а ко някой има въпроси да пита...иначе чакам отговор на компетентните органи хехех
- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Няколко доста интересни въпросчета относно ЕС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Няколко доста интересни въпросчета относно ЕС
Виждам,че много си се опекал за 6м.(както казваме ние във Варненско) и аз като твой колега изкрено се радвам,че личните ти усилия дават плод. Много малко хора си имат понятие колко сладък е той,защото му трябват постоянни грижи и много саможертва.
На въпросите ти донякъде мога да взема отношение,но все пак е мое мнение.
По т.1 Абсолютно - ДА лично аз вземам от години такъв наем по 1.00лв. на метър.
По т.2 Не мога да си представя съвсем нагледно ситуацията,явно сте голяма ЕС,но въпреки всичко,най-добре е каквото реши ОС.Така и вие не ще носите отговорност.Наистина сумата за ремонт е сериозна.стигнете до единодушие(50+1)ако сметнете,че това е толкова важно.
По т.3 Отговарям веднага. От 2006г. имаме антени на покрива на ЕС и то от най-мощните с разпределителна станция или там каквото му казват.Мога да гарантирам,че на две педи под антените,в таванският етаж живеят хора и никога до този момент няма оплакване.Лично аз живея на няколко метра от тях и дори мога да се похваля с някои за възратта ми неочаквани добри резултати в една област,Майтапя се!
Цената горе-долу е такава.Ние сключихме договор за 7год. и наемът се индексира всяка година с инфлацията. Бях достатъчно прозорлив да не я вържа с минималната заплата за страната.
По т.4 Нужно е съгласието на 50+1 % за поставянето на антените. Всичко е по чл.11 т.10(б.,мого хора бъркат нещата с чл.17 където нещата са съвсем различни.
Въпреки всичко,операторите искат максимално възможно съгласие,макар и това да не е нужно.
По т.5 Ако ми позволиш лек хумор - Как след като имаш такъв апетитен задник(или Предник) никой до сега не е дошъл да ти го тури? А сериозно ако говорим,не виждам как тука във форума някой ще ти даде съвет точно,аз например съм от Варна,Филанкишията е от Хаскювлю.Ми поскай обяви във вестниците и въобще в медиите.Ако си толкова пекан колкото се изкарваш,много бързо ше си намерип спонсор:)
По 6т. лично не мога да взема отношение поради отдалечеността на обекта.Препоръчвам връзка с албански структори(не е задължително да са официални)те имат традиция с подобни съоръжения,доколкото си спомням над 2 000 000 бункера на територията им. Няма начин (на идно) да не му видят сметката.
На въпросите ти донякъде мога да взема отношение,но все пак е мое мнение.
По т.1 Абсолютно - ДА лично аз вземам от години такъв наем по 1.00лв. на метър.
По т.2 Не мога да си представя съвсем нагледно ситуацията,явно сте голяма ЕС,но въпреки всичко,най-добре е каквото реши ОС.Така и вие не ще носите отговорност.Наистина сумата за ремонт е сериозна.стигнете до единодушие(50+1)ако сметнете,че това е толкова важно.
По т.3 Отговарям веднага. От 2006г. имаме антени на покрива на ЕС и то от най-мощните с разпределителна станция или там каквото му казват.Мога да гарантирам,че на две педи под антените,в таванският етаж живеят хора и никога до този момент няма оплакване.Лично аз живея на няколко метра от тях и дори мога да се похваля с някои за възратта ми неочаквани добри резултати в една област,Майтапя се!
Цената горе-долу е такава.Ние сключихме договор за 7год. и наемът се индексира всяка година с инфлацията. Бях достатъчно прозорлив да не я вържа с минималната заплата за страната.
По т.4 Нужно е съгласието на 50+1 % за поставянето на антените. Всичко е по чл.11 т.10(б.,мого хора бъркат нещата с чл.17 където нещата са съвсем различни.
Въпреки всичко,операторите искат максимално възможно съгласие,макар и това да не е нужно.
По т.5 Ако ми позволиш лек хумор - Как след като имаш такъв апетитен задник(или Предник) никой до сега не е дошъл да ти го тури? А сериозно ако говорим,не виждам как тука във форума някой ще ти даде съвет точно,аз например съм от Варна,Филанкишията е от Хаскювлю.Ми поскай обяви във вестниците и въобще в медиите.Ако си толкова пекан колкото се изкарваш,много бързо ше си намерип спонсор:)
По 6т. лично не мога да взема отношение поради отдалечеността на обекта.Препоръчвам връзка с албански структори(не е задължително да са официални)те имат традиция с подобни съоръжения,доколкото си спомням над 2 000 000 бункера на територията им. Няма начин (на идно) да не му видят сметката.
- trando58
- Потребител
Благодаря за отговорите и ще си позволя да навляза в някои от тях....
1. Какво имаш предвид под метър? Метър кабел на всеки етаж? Това не е ли адски много? Ако ги натисна дали няма да изпищят? Ние сме етажна собственост с 86ап. при вас колко е и какъв доход ви носи месечно?
2. Ясно...
3. Определено на следващото събрание ще цитирам този абзац, надявам се нямаш нищо против ))
5. Ами честно казано доста ни е апетитен и задника и предника и темето и то....пращах имейли на мобилните оператори както и на цифровите кабеларки но уви само мтел ми отговориха че свивали бюджета си....намериха кога
6. Това е действащ травопост
1. Какво имаш предвид под метър? Метър кабел на всеки етаж? Това не е ли адски много? Ако ги натисна дали няма да изпищят? Ние сме етажна собственост с 86ап. при вас колко е и какъв доход ви носи месечно?
2. Ясно...
3. Определено на следващото събрание ще цитирам този абзац, надявам се нямаш нищо против ))
5. Ами честно казано доста ни е апетитен и задника и предника и темето и то....пращах имейли на мобилните оператори както и на цифровите кабеларки но уви само мтел ми отговориха че свивали бюджета си....намериха кога
6. Това е действащ травопост
- dream1984
- Младши потребител
Общо взето нещата при нас са други.Имаме 12 апартамента от които в началото се абонираха 7,а сега са останали само два,а и те ще се отказват.Всички минаха на цифрова тв и интернет.Кабелите на кабеларката не са много основният е скрит и минава през шахтата за боклук отвън излизат по няколко метра само.Общо ни плащаха 4о лв.,но са на път да се откажат защото правим вътрешен ремонт и ги караме да си вкарат кабелите в стената за тяхна сметка и понеже вече нямат и абонати,най-вероятно септември ще ги режем. При вас е друго с толкова много апартаменти и при всички положения ще видите голям зор с кабелите.Кой ще иска ,кой няма да иска,грозотия по етажите. Най добре е ако имате комини ли отдушници ,през тях,а за наем за кабелите както се разберете.
За рекламите ще ти кажа ,че наистина е трудно.Предлагането е голямо,а търсенето се сви до минимум. Нашата ЕС е в топ центъра на Варна на втората по скъпотия улица след Витошка в София и въпреки всичко за 5г. само веднъж една булка от "Кока-кола" се вясна за малко и така и не се появи повече.Така ,че дерзай и пускай обяви.
За травопоста едва ли може нещо да се направи,освен молба може би до МРРБ.
За рекламите ще ти кажа ,че наистина е трудно.Предлагането е голямо,а търсенето се сви до минимум. Нашата ЕС е в топ центъра на Варна на втората по скъпотия улица след Витошка в София и въпреки всичко за 5г. само веднъж една булка от "Кока-кола" се вясна за малко и така и не се появи повече.Така ,че дерзай и пускай обяви.
За травопоста едва ли може нещо да се направи,освен молба може би до МРРБ.
- trando58
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|