случаят ми е следният:
На служба в МВР съм от 1993г, а офицер от 2001г. най-големият началник в службата ми предлага да стана началник на Сектор като най- старши по длъжност и години на работа,защото началникът ми не се справял със работата и постоянно имало оплаквания от него ,докато в същото време временно изпълняващият тази длъжност заминава командировка, като казва че докото го няма ще го замествам , а след това ще ми пусне заповед за ВНД постоянно и аз да съм поемал нещата в сектора ,докото се назначи конкурс за тази длъжност. Малко инфо за командирования ми началник.Той е офицер от 2г. със заповед за ВНД Началник на сектор от бивш министър на МВР и никога не е бил на ръководен пост и винаги е бил мой подчинен от както е в службата ни, като е възможно най-ниска степен офицер в МВР, а същата заповед е изтекла през февруари 2009г.Събрах колегите от сектора да ги питам дали ме приемат за техен началник на което много ми се зарадваха, само 1-2 с недомлъвки казаха че който и да им е началник те ще трябва да служат.Работата вървеше перфектно докато се върна човека от командировката , но на сутринта преди оперативката ме упрекна че съм направил преврат и съм му взел власта.Казах му,че е в грешка и нямам претенций нека той да си е началник на сектора.Обаче последваха закани да ме наказва ,уволнява или най-доброто за мен да ме преместят от службата ми.Началникът /най-големия/ пред целия сектор каза че с устна заповед той продължава да е началник докато се назначи конкурс за длъжноста, а когато ни събра да се изясняваме каза че такова нещо не ми бил казал.Разбрах че съм подведен , но въпреки това не съм иззел чужди функций и не съм нарушил закона по никакъв начин.Въпреки това срещу мен започнаха заплахи и вътрешна проверка на която заключението трябва да се реши точно от най - големият ми началник.Понеже бях обречен да ме накажат или преместят в друга служба написах жалба до инспектората на МВР за проверка по случаят и дали заповедта За ВНД е легитимна като никога пред никои не е четена, а от това следва че аз като по старши немога да бъда наказван от по младши офицер. За мен стана нещо страшно ,настроиваха се колеги против мен че съм сезирал инспектората и пред всички каза че съм неграмотен вишист заради който всички ще страдат , ако дойдат хората от инспектората.Забави ми жалбата до инспектората на МВР ,после последваха заплахи пред юристите на поделението , че ако не спра тази жалба до инспектората няма да съм служител на тази служба и че ще си изгубя качествата на полицай , ако го направя.Въпреки това му казах че нищо няма да спра защото 2 дни след това ще ми прочетат предложението за наказание и просто това ми е защитата.С устна заповед ме премести в друг сектор и затова бях на работа постоянно редовна смяна, както и нарядите с моят сектор.Понеже започна здрава офанзива срещу мен излезнах отпуска да се ориетирам какво става с мен.През това време назначават трети човек за началник на сектора ни , като същият веднага ме изгони от сектора като каза че нямало да разчита и на двамата за в бъдеще и да си търсиме работа където намериме за добре.Понеже в неделя ми се падаше да съм наряд го питах какво да правя , а той ми каза --КАКВОТО ИСКАШ ПРАВИ ОТ ПОНЕДЕЛНИК СИ РЕДОВНА СМЯНА И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАШ, А СЕГА АКО ОБИЧАШ НАПУСНИ ЧЕ ТУКА СИ ИМАМЕ РАБОТА.Изкарах си наряда , но за нищо не ме е закачал.После 2 дни бях редовна смяна и пак си пуснах отпуска , като отново написах жалба този път срещу новият ми началник на сектор , защото никои не ми е чел заповед да ме местят където и да било и питах къде и как да изпълнявам служебните си задължения като ми свърши отпуската.Докато съм отпуска е образувана ветрешна проверка ,но от това на което бях разпитван ми бе казано , че няма никакъв проблем и защо от мухата се правело слон.Казаха че в никакъв случай занапред неможело да сме тримата в един сектор.В момента съм отпуска и изчаквам резултата от вътрешната проверка която по никакъв начин няма да е в моя полза,защото най-големият началник има много контакти и ще се оправи,бившият ми началник на сектор си остава на същата работа в сектора, а аз предполагам ще съм преместен на друго място.От инспектората пък не е направена проверка със сигурност защото не са разпитвани хората от сектора ,колеги, юристите на службата ,бившият ми началник на сектор .Всичко ми се изясни , но влезнах в капана,бил съм провокиран целенасочено да влезна в конфликт със бившият ми началник на сектор от което да последва сериозен конфликт между нас и затова се слага трети човек който е приближен на най-големият началник все едно да оправи нещата, но никои не го понася от както е дошъл в сектора ,а пък аз не направих простотия да се скарам или сбия с бившият ми началник от което се объркаха плановете на най-големият началник.Защото неможе той да е направил предложението на третия човек за Началник на сектора ни , а в същото време да ми предлага на мен тази длъжност.Никои неможе да ме убеди , че всички тези действия не са били целенасочени срещу мен .ИМАМ МНОГО СЪВЕТИ , НО КАКВО ДА НАПРАВЯ ?-КОЙТО Е КОМПЕТЕНТЕН ПО КАЗУСА ЩЕ МУ БЪДА БЛАГОДАРЕН ДА МИ ДАДЕ СЪВЕТ
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся съвет от юрист по полицейско право
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Търся съвет от юрист по полицейско право
не сьм паднал от марс и знам кьде работя.Ползвам се с голямо уважение между колегите си.Просто попаднах в капан от наи-големият ми началник за да не преча на неговия човек които иска да го издига.Харесвам си работата и доста разбирам от нея и не ми се напуска заради някакьв комплексар.Имам вьзможност да работя в частния сектор даже и повече пари ще изкарвам, но неискам да го правя защото сьм избрал какьв да бьда. Затова искам сьвети , да не кажа 100 % , но 95 % ми казват да не отстьпвам и да ги сьдя за уронване престижа на офицер ,превишаване на права и подобните му глупости които направиха срещу мен.Имам ги свидетелите и мога да го направя ПОЧТИ СИГУРНО ЩЕ СПЕЧЕЛЯ ТАКОВА ДЕЛО, но какво ще стане след това?- те имат много врьзки и влиятелни хора които могат да ми скальпят 2 бьрзи наказания и си заминавам - ЗАТОВА ИСКАМ СЬВЕТИ
- polic1993
- Нов потребител
Това със съденето ще ги ядоса мнооого. Не мисля че нещата за вас ще се подобрят дори и да ги осъдите, имайте пред вид че си изкарвате хляба работейки в нереформирана система където и вие за толкова години сте си позатрайвали за доста неправди и когато неправдата застига и вас....айде ще ги съдя. Това че в случая вероятно сте в правото си не означава че трябва да се опъвате на системата която ви храни, а това че системата издиша вероятно сте го разбрали още когато сте постъпили на работа, но тогава предполагам вие е било добре да сте полицай но сега вече не. Дано да разбирате идеята ми.
- hristo2834
- Потребител
polic1993 написа:не сьм паднал от марс и знам кьде работя.Ползвам се с голямо уважение между колегите си.Просто попаднах в капан от наи-големият ми началник за да не преча на неговия човек които иска да го издига.Харесвам си работата и доста разбирам от нея и не ми се напуска заради някакьв комплексар.Имам вьзможност да работя в частния сектор даже и повече пари ще изкарвам, но неискам да го правя защото сьм избрал какьв да бьда. Затова искам сьвети , да не кажа 100 % , но 95 % ми казват да не отстьпвам и да ги сьдя за уронване престижа на офицер ,превишаване на права и подобните му глупости които направиха срещу мен.Имам ги свидетелите и мога да го направя ПОЧТИ СИГУРНО ЩЕ СПЕЧЕЛЯ ТАКОВА ДЕЛО, но какво ще стане след това?- те имат много врьзки и влиятелни хора които могат да ми скальпят 2 бьрзи наказания и си заминавам - ЗАТОВА ИСКАМ СЬВЕТИ
"И стана като там където, се било с камъка гърнето..."
Вярвай ми, на твоя страна съм и вероятно съм преживял твоето преживяване умножено по десет. Няма как да ги осъдиш и не си трови живота. Като си харесваш службата, премести се и ако имаш късмет, ще попаднеш някъде, където всичко е абсолютно различно. Аз лично също обичах службата си, радвах се, че я върша много по-добре от много други, започнах я против волята на родителите си и накрая разбрах, че там са добре тези, които са по волята и подкрепата на силни родители, а не такива като мен /и като теб, разбира се!/
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Има една малка подробност - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МИ НАЧАЛНИК ИМА НАКАЗАНИЕ ПОРИЦАНИЕ ЗА 1Г.
Това за родителите и величията вече го изпитах на гърба си, нямам никакво наказание от 1993г. както съм постъпил в МВР , отделно имам реализации в работата ,но въпреки това от 4 години не съм повишаван. Що се касае до заповедта ТЯ Е ИЗТЕКЛА ФЕВРУАРИ 2009 и не е подновявана.Аз затова се захванах , че щом няма нова заповед по младши офицер неможе да наказва по старши офицер. Що се касае до устното ми преместване в друг Сектор ТАМ НЯМА СВОБОДЕН ЩАТ , а какво става с устната заповед кой да е началник на сектора? - която я каза пред целия Сектор. Има ли давност на време за това което ми скроиха да им потърся отговорност?
Що се касае до това дали съм си затраявал при несправедливости ?- ДА , ИМАЛО Е ТАКИВА СЛУЧАЙ , НО В ПОВЕЧЕТО СЪМ ЗАЩИТАВАЛ ХОРАТА МИ. ЗАТРАЯХ СИ ПРИ НЯКОЛКО СЛУЧАЯ , ЗАЩОТО НЕ МИ Е В ПРАВОМОЩИЯТА И НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ НИЩО ДА ПРОМЕНЯ --------------- АКО ИМАШЕ СПРАВЕДЛИВОСТ И ПРИЕМСТВЕННОСТ КАКТО БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ -------- ДОСТА РЕД ЩЯХ ДА ВКАРАМ И ТАКИВА БОГОПАМАЗАНИ НЯМАШЕ ВЪОБЩЕ ДА ВИРЕЯТ.
ПРОСТО ТЕЗИ ДВАМА НАЧАЛНИЦИ МИ СКЪСАХА НЕРВИТЕ , НЕМОГА ДА ГО ОПИША С ДУМИ. НЕЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ , НО СЪМ КАЗАЛ ЧЕ ИМА НЯКАКВО ПРОВИДЕНИЕ ......................................
Това за родителите и величията вече го изпитах на гърба си, нямам никакво наказание от 1993г. както съм постъпил в МВР , отделно имам реализации в работата ,но въпреки това от 4 години не съм повишаван. Що се касае до заповедта ТЯ Е ИЗТЕКЛА ФЕВРУАРИ 2009 и не е подновявана.Аз затова се захванах , че щом няма нова заповед по младши офицер неможе да наказва по старши офицер. Що се касае до устното ми преместване в друг Сектор ТАМ НЯМА СВОБОДЕН ЩАТ , а какво става с устната заповед кой да е началник на сектора? - която я каза пред целия Сектор. Има ли давност на време за това което ми скроиха да им потърся отговорност?
Що се касае до това дали съм си затраявал при несправедливости ?- ДА , ИМАЛО Е ТАКИВА СЛУЧАЙ , НО В ПОВЕЧЕТО СЪМ ЗАЩИТАВАЛ ХОРАТА МИ. ЗАТРАЯХ СИ ПРИ НЯКОЛКО СЛУЧАЯ , ЗАЩОТО НЕ МИ Е В ПРАВОМОЩИЯТА И НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ НИЩО ДА ПРОМЕНЯ --------------- АКО ИМАШЕ СПРАВЕДЛИВОСТ И ПРИЕМСТВЕННОСТ КАКТО БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ -------- ДОСТА РЕД ЩЯХ ДА ВКАРАМ И ТАКИВА БОГОПАМАЗАНИ НЯМАШЕ ВЪОБЩЕ ДА ВИРЕЯТ.
ПРОСТО ТЕЗИ ДВАМА НАЧАЛНИЦИ МИ СКЪСАХА НЕРВИТЕ , НЕМОГА ДА ГО ОПИША С ДУМИ. НЕЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ , НО СЪМ КАЗАЛ ЧЕ ИМА НЯКАКВО ПРОВИДЕНИЕ ......................................
- polic1993
- Нов потребител
Толкова си се навил, та чак си се пренавил. Имах една клиентка, която била съкратена, докато ползвала отпуск за държавни изпити.
Какви изпити - питам. Ами държавни изпити в юридическия факултет.
А откъде те съкратиха? - Бях деловодител в погребална агенция /някъде в покрайнините на РБ/.
За тази работа ли съжаляваш и ще се бориш? - Скъсаха ми нервите и ще ги завра в миша дупка.....
Повечето полицаи, още повече офицерите, изпитват усещането, че ако ги изхвърли системата, небето ще се сгромоляса на главите им. Силно чувство за засегнато лично его. Като погребалната юристка. Сега е адвокатка и си спомня с усмивка...
Всяка година се срещаме целият випуск от ВСШ. И виждам каква би била перспективата ми в различните варианти. Най-доброто, което постигнаха тези, които останаха в системата, е че станаха генерали. Сега са пенсионирани генерали и не са много щастливи. По-скоро са примирени с положението. Не бих желал да съм на мястото им. Пенсионираните полковници и подполковници /и др./ не се срамуват да се хванат за пазачи, но ако има как, съкращават тази част от биографията си. Борят се за хляба хората.
Който напусна навреме, или успя, или не успя. Важното е да можеш да се чувстваш почтен човек и да реализираш себе си. Ако си задоволяваш потребностите почтено, всички те гледат с уважение. И генералите не те чувстват по-малко от себе си, понякога дори ти завиждат малко.
Какви изпити - питам. Ами държавни изпити в юридическия факултет.
А откъде те съкратиха? - Бях деловодител в погребална агенция /някъде в покрайнините на РБ/.
За тази работа ли съжаляваш и ще се бориш? - Скъсаха ми нервите и ще ги завра в миша дупка.....
Повечето полицаи, още повече офицерите, изпитват усещането, че ако ги изхвърли системата, небето ще се сгромоляса на главите им. Силно чувство за засегнато лично его. Като погребалната юристка. Сега е адвокатка и си спомня с усмивка...
Всяка година се срещаме целият випуск от ВСШ. И виждам каква би била перспективата ми в различните варианти. Най-доброто, което постигнаха тези, които останаха в системата, е че станаха генерали. Сега са пенсионирани генерали и не са много щастливи. По-скоро са примирени с положението. Не бих желал да съм на мястото им. Пенсионираните полковници и подполковници /и др./ не се срамуват да се хванат за пазачи, но ако има как, съкращават тази част от биографията си. Борят се за хляба хората.
Който напусна навреме, или успя, или не успя. Важното е да можеш да се чувстваш почтен човек и да реализираш себе си. Ако си задоволяваш потребностите почтено, всички те гледат с уважение. И генералите не те чувстват по-малко от себе си, понякога дори ти завиждат малко.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
doc03 написа:Колега, знаеш ли къде работиш?
и
От Марс ли падаш?
М?
Нали не са изпратили някого да те сгази, и в бюлетина да напишат, че гражданина "Х" блъснал пешеходеца Police1993, ама пешеходецът бил в нарушение, та даже и акт му написаха .....? А.... ?
Мой съвет. Не претендирам, че е компетентен. При създалата се ситуация - бЕгай от там. Не си струва тая измет да работиш с нея....
+1
Знаем, че в България понякога не се намира лесно работа, но не е чак толкова трудно. Най-добре да напусне и да започне да си изкарва прехраната като всеки нормален човек.
-
teogeo - Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|