Здравейте!
Забелязах, че това е често срещана тема напоследък, но искам да питам специално при моя случай как стоят нещата.
Работодателят ни пуска в неплатен отпуск с един ден предизвестие и без преди това да се е намалило работното време.Става въпрос за магазин, работим трима души.
Нито една от нас не е ползвала полагащият ни се платен отпуск ( а има ли право да ни пуска в неплатен, преди да сме използвали платения?).
Въпросът ми е, какво ни дължи работодателят и по кой член, защото от това, което прочетох в Кодекса не намерих отговор точно за този случай.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Принудителен неплатен отпуск ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Принудителен неплатен отпуск ?
Неплатеният отпуск се дава само по искане от работника/ служителя /чл.160 КТ/.
При липса на искане се плаща или престой /чл.267 КТ/ или заплата.
Може да се ползва неплатен отпуск дори при наличие на платен, но само по искане на ползващия.
При липса на искане се плаща или престой /чл.267 КТ/ или заплата.
Може да се ползва неплатен отпуск дори при наличие на платен, но само по искане на ползващия.
- Julyan
- Потребител
А ако не искам, могат ли да ме уволнят и на какво основание?
- adelaida
- Нов потребител
Имам още едно питане - не съм използвала 20те дни отпуск, имам повече от 8 месеца общ трудов стаж и повече от 6 месеца в дадената фирма. Колко дни отпуск ми се полагат?
- adelaida
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|