начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Програми в помощ на юристи (и не само)

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Програми в помощ на юристи (и не само)

Мнениеот lexy21 » 13 Юли 2011, 21:08

teogeo написа:Lexy, има си настройки за качеството на звука. Ако караш на 8KHz самплиране, моно (с цел да се събере повече информация на по-малко пространство - за някой стар модел mp3 плеър, например) - да, ще звучи дрезгаво и дразнещо...

Абе, пробвах ги аз настройките :lol: Просто не е моята тази "джаджа"... Въпрос на възприятия и... на лични настройки :wink: Ама си е интересна програмка, който го интересува - ще си я дръпне и ще прецени за себе си кога и за какво може да му е полезна. Пак благодаря за информацията.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот hidden » 13 Юли 2011, 21:28

lexy21 написа:
gudio написа:Защо криете името на преподавателя :evil:

Защото намирам, че анонимни /каквото би било моето, в случая/ и недоказани /каквото се явява простото ми форумно твърдение/ изявления ще рефлектират върху имиджа на признат професионалист. В този форум пише поне един колега от моя випуск /за когото знам/, ако прецени, че е уместно - нека той да го сподели. Ако е присъствал на въпросната лекция, няма начин да не си спомни, когато прочете това.

Смътно си спомням за един преподавател по Наказателно право, май.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Юли 2011, 22:07

gudio написа:Защо криете името на преподавателя :evil:
Иначе - с Google translate констатирах, че не става, затова (въпреки, че мястото му е в "изрази на латински език"): In dubitantibus et ignorantibus suspice luem = (своб.) при съмнение или незнание подозирай сифилис :mrgreen: Съвет към млади лекари (като inspectora) - каква диагноза да поставят...

Благодаря за превода, Гъдьо! Явно, в тоя форум все се преплитат медицината с правото.. и с латинския... :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот gudio » 14 Юли 2011, 11:09

Не знам доколко се преплитат медицина и право в този форум, но inspectora изяви желание да усвоява медицина и космонавтика с помощта на новия софтуер, затова просто го предупредих дружески да не стане някой сакатлък при смесването на материите:
inspectora написа:
gudio написа:Лягаш си, пускаш компютъра да ти "чете" учебника и се събуждаш... юрист :idea:

В тая връзка искам да попитам дали може да ме насочите към космонавтска и медицинска литература /имам два компютъра в къщи, та за довечера да ги пусна и двата - няма губим време я ;) /
:lol: :lol: :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 14 Юли 2011, 11:43

gudio написа:Не знам доколко се преплитат медицина и право в този форум, но inspectora изяви желание да усвоява медицина и космонавтика с помощта на новия софтуер, затова просто го предупредих дружески да не стане някой сакатлък при смесването на материите:
inspectora написа:
gudio написа:Лягаш си, пускаш компютъра да ти "чете" учебника и се събуждаш... юрист :idea:

В тая връзка искам да попитам дали може да ме насочите към космонавтска и медицинска литература /имам два компютъра в къщи, та за довечера да ги пусна и двата - няма губим време я ;) /
:lol: :lol: :lol:

След като строителния и кредитния балон се пръснаха, поставянето на изолации, гипсокартон и теракот спряха да хранят. Затова и полицейските служители (и тези от ГДИН) предвидливо започнаха да се ориентират към други дейности, които усилено да упражняват в извънработното си време. :lol: :lol: :lol:
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 14 Юли 2011, 12:40

teogeo написа:След като строителния и кредитния балон се пръснаха, поставянето на изолации, гипсокартон и теракот спряха да хранят. Затова и полицейските служители (и тези от ГДИН) предвидливо започнаха да се ориентират към други дейности, които усилено да упражняват в извънработното си време. :lol: :lol: :lol:

Понеже последното явно е по мой адрес ... та да си кажа, че нямам сестра и никога не съм имал, или искал да имам и т.н. ... не знам за кой ли път ... макар че то явно няма смисъл ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот gudio » 14 Юли 2011, 14:30

teogeo написа: След като строителния и кредитния балон се пръснаха, поставянето на изолации, гипсокартон и теракот спряха да хранят. Затова и полицейските служители (и тези от ГДИН) предвидливо започнаха да се ориентират към други дейности, които усилено да упражняват в извънработното си време. :lol: :lol: :lol:

:shock: Не съм виждал полицейски служител или надзирател в затвор да се мори в извънработно време с изолации, гипсокартон и теракот :shock: :!:
По мои дългогодишни наблюдения :wink: най-заможни са тия от ГДИН - познавам един (редови надзирател :!: ) с 10 (десет) магазина в ид. център на СФ. Мога само ад се досещам как ги е изпонакупил на името на родители, стринки, лелки и т.н. Един друг пък въртеше 3 (три) автокъщи на ЕТ-то на съпругата си :lol:
Виж теракот едно време у нас ми лепиха двама детски хирурзи в "Пирогов" :|
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 14 Юли 2011, 15:30

gudio написа:
teogeo написа: След като строителния и кредитния балон се пръснаха, поставянето на изолации, гипсокартон и теракот спряха да хранят. Затова и полицейските служители (и тези от ГДИН) предвидливо започнаха да се ориентират към други дейности, които усилено да упражняват в извънработното си време. :lol: :lol: :lol:

:shock: Не съм виждал полицейски служител или надзирател в затвор да се мори в извънработно време с изолации, гипсокартон и теракот :shock: :!:
По мои дългогодишни наблюдения :wink: най-заможни са тия от ГДИН - познавам един (редови надзирател :!: ) с 10 (десет) магазина в ид. център на СФ. Мога само ад се досещам как ги е изпонакупил на името на родители, стринки, лелки и т.н. Един друг пък въртеше 3 (три) автокъщи на ЕТ-то на съпругата си :lol:
Виж теракот едно време у нас ми лепиха двама детски хирурзи в "Пирогов" :|

Аз съм виждал и то бая. Двама от ГДИН ми правиха изцяло кухнята (теракот, гипсокартон), друг един беше в екипа на топлоизолацията, а един полицай - шпакловчик. Знам още 3-4ма, чиито услуги обаче не съм ползвал.
Мога да ти дам имена и номера ;)
Както и да е. Просто майтап.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 14 Юли 2011, 15:34

inspectora написа:
teogeo написа:След като строителния и кредитния балон се пръснаха, поставянето на изолации, гипсокартон и теракот спряха да хранят. Затова и полицейските служители (и тези от ГДИН) предвидливо започнаха да се ориентират към други дейности, които усилено да упражняват в извънработното си време. :lol: :lol: :lol:

Понеже последното явно е по мой адрес ... та да си кажа, че нямам сестра и никога не съм имал, или искал да имам и т.н. ... не знам за кой ли път ... макар че то явно няма смисъл ...

Инспекторе, просто майтап. Ако чувството ми за хумор е прекалено и те е засегнало лично - извинявай, това пък е последното което съм искал да направя (да обидя теб, или някого другиго, лично). Приемай по-ведро нещата.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 14 Юли 2011, 15:42

teogeo написа:Инспекторе, просто майтап. Ако чувството ми за хумор е прекалено и те е засегнало лично - извинявай, това пък е последното което съм искал да направя (да обидя теб, или някого другиго, лично). Приемай по-ведро нещата.

Не съм го приел като обида. Просто реших, че си мислиш, че спадам към някой от изброените от теб категории, та уж да поясня ...
Ама както и да е, че много взехме да се обясняваме и да си мислим ... :)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот satir » 15 Юли 2011, 06:31

test the best : Gespeaker
о, как щях да пропусна :) т'ва не работи под виндоyс. то ако сте на ХП микрософт и без това му спира изкуственото дишане, след по-малко от три месеца. така че, test the best!
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 15 Юли 2011, 23:30

lexy21 написа:Програмата е чудесна за незрящи или хора с голям процент увредено зрение. С лош привкус си спомням една случка - преди доста години, в университета, в I и II курс, в другия поток, имаше едно момче, зрението му беше увредено до степен, че ходеше с бастун... много интелигентно, с чудесно чувство за хумор и те изпълва с удоволствие всякакъв разговор с него. Не знам на какъв принцип е кандидатствал и е бил приет, но знам, че имаше 10 пъти повече мозък от 10 от нас. И страшно желание да се развива и да учи...пак 10 пъти повече от 10 от нас... Живееше в Студентски град с майка си, която му помагаше. На общите лекции на двата потока /само тогава съм го засичала/, обикновено в 272 или 292, винаги сядаше на първия ред и пускаше диктофона... Докато не му забраниха :roll: /преподаветел, чието име ще спестя, но няма да забравя заради начина, по който го направи/ Не го видях повече след II курс.

Lexy, а аз да питам... вие другите там, вълнодобивни и млекодайни, не направихте ли нещо? Този човек е
имал права, които са били грубо нарушени. Нали вие точно това сте учили - право? Защо не направихте вие
съответната забележка на преподавателя? Да не би той да е водил лекциите у тях си?
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 17 Юли 2011, 16:50

teogeo написа:Lexy, а аз да питам... вие другите там, вълнодобивни и млекодайни, не направихте ли нещо? Този човек е имал права, които са били грубо нарушени. Нали вие точно това сте учили - право? Защо не направихте вие съответната забележка на преподавателя? Да не би той да е водил лекциите у тях си?

А аз да попитам от къде Вие разбрахте кой какво е направил / не е направил, че намерихте за нужно, на база общия си извод за вълнодобивните и млекодайните, да ми морализаторствате тук? И, ако не Ви затруднявам, щом настояхте на правната страна на нещата, моля посочете кои точно права са били грубо нарушени с отказа на преподавателя да бъде записван, като съобразите действащата нормативна уредба преди 14 години.
П.П. Още чакам да посочите конкретното деяние, което осъществява състава на посоченото от Вас престъпление в "сектантската тема".
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 17 Юли 2011, 17:10

lexy21 написа:
teogeo написа:Lexy, а аз да питам... вие другите там, вълнодобивни и млекодайни, не направихте ли нещо? Този човек е имал права, които са били грубо нарушени. Нали вие точно това сте учили - право? Защо не направихте вие съответната забележка на преподавателя? Да не би той да е водил лекциите у тях си?

А аз да попитам от къде Вие разбрахте кой какво е направил / не е направил, че намерихте за нужно, на база общия си извод за вълнодобивните и млекодайните, да ми морализаторствате тук? И, ако не Ви затруднявам, щом настояхте на правната страна на нещата, моля посочете кои точно права са били грубо нарушени с отказа на преподавателя да бъде записван, като съобразите действащата нормативна уредба преди 14 години.
П.П. Още чакам да посочите конкретното деяние, което осъществява състава на посоченото от Вас престъпление в "сектантската тема".

Ами така разбрах от Вашите думи. Нарушеното е моралното право на един човек в неравностойно положение да получи образование.
Законът е наука за доброто и справедливото
, сещате ли се? Това момче не е имало друг избор, то не го е правило ей така - от своеволие. Не знам дали някой от групата Ви все пак е направил забележка, но се съмнявам. Все пак, ако сте - моите поздравления. Ако не сте - съжалявам, наистина няма смисъл да "морализаторствам". Всеки си има своето собствено ниво, до което е еволюирала ценностната му система и това си е. Но са прави гърците, че много спим... ... че пъх и сумтим като ни направят забележка :(

За секстантската тема - имате отговор, но не виждам защо се заяждате. Моралът не е лошо нещо, липсата му е.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 17 Юли 2011, 17:20

Току-що пуснахте отговора си и Вие също имате :lol: . Не се заяждам, напротив - подобно отношение прочетох във Вашия пост. И да, реакция имаше и то такава, която не остана само със "забележка". Приемете, че не всички спят. Колкото и това да противоречи на теорията за Бг стадото. Не съм искала да ви засегна, ако е така - приемете извиненията ми.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии