начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Призовавам hidden за видео конф. пред Lex.bg за менителницат

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Призовавам hidden за видео конф. пред Lex.bg за менителницат

Мнениеот advokat__nikolov » 15 Юли 2011, 21:04

Понеже hidden е много уверен в плитката си правна култура по Менителнично право, го призовавам публично да кръстосаме шпаги чрез жива видео конференция пред Lex.bg за Менителницата, Менителницата в международното частно право, Менителнични искове, Записа на заповед и Чека :)

Срок за приемане 24 часа, до 21 h утре.
advokat__nikolov

Re: Призовавам hidden за видео конф. пред Lex.bg за менителн

Мнениеот hidden » 15 Юли 2011, 21:27

Николов, как става тази "жива видео конференция пред Lex.bg"?
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 15 Юли 2011, 21:48

hidden написа:Николов, как става тази "жива видео конференция пред Lex.bg"?

Е, сега и технически ли да те ограмотявам :lol: Ако искаш можем и да си наемем Конферетна зала някъде в София. Имаме по 5 часа за лекция и тъй като времето е ограничено ще застъпим само менителницата.

1. Правна същност на менителницата. Съпоставка с делегацията, записа на заповед и чека.
2. История на Менителницата. Обичайно право и Статутарно право. История на доктрината по Менителницата.
3. Менителницата в международното частното право.
4. Издаване, предявяване, приемане, прехвърляне и плащане на Менителницата.
5. Посредничество и поръчителство при менителницата.
6. Менителнични искове.
advokat__nikolov

Мнениеот hidden » 15 Юли 2011, 21:52

advokat__nikolov написа:

Е, сега и технически ли да те ограмотявам :lol: Ако искаш можем и да си наемем Конферетна зала някъде в София. Имаме по 5 часа за лекция и тъй като времето е ограничено ще застъпим само менителницата.

Аааа, вижте какво, аз утре в ранни зори отивам на море далеееч-далеч, така че не ме търсете :P
Не съм на "ти" с новите технологии и изобщо не ме е срам затова :) И не схващам как ще се осъществи тази "видео конференция през сайта", така че ако искате да стане нещо, имате половин час да ми обясните, защото имам и багаж да приготвям. :)
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 15 Юли 2011, 22:08

/
hidden написа:
advokat__nikolov написа:

Аааа, вижте какво, аз утре в ранни зори отивам на море далеееч-далеч, така че не ме търсете :P
Не съм на "ти" с новите технологии и изобщо не ме е срам затова :) И не схващам как ще се осъществи тази "видео конференция през сайта", така че ако искате да стане нещо, имате половин час да ми обясните, защото имам и багаж да приготвям. :)

Ами чувал ли си за Google+ ? Само че тук публиката ще бъде ограничена.

Аз мразя интернет диалога, затова само се лигавя в интернет.

Така че аз съм ЗА Конферетната зала. Може да побере целия портал /е не буквално де :lol: / Пък и на живо пред публика ще видим кой как се спрява :wink:

Изображение
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2011, 22:23

Така, това дава индикации да е забавно( макар да съм наясно с края на занятието, ама що да не се повеселя петъчно), макар да е краткотрайно.
Нося си пуканките, сядам на ред първи и си искам минутата смях.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 15 Юли 2011, 22:29

poli_g написа:Така, това дава индикации да е забавно( макар да съм наясно с края на занятието, ама що да не се повеселя петъчно), макар да е краткотрайно.
Нося си пуканките, сядам на ред първи и си искам минутата смях.

Краткотрайно? Всеки ще говори най-малко 3 часа. Какво разбираш под "съм наясно с края на занятието"
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2011, 22:34

advokat__nikolov написа:..Краткотрайно? Всеки ще говори най-малко 3 часа. Какво разбираш под "съм наясно с края на занятието"

Не ме разбирай погрешно, но съм наясно кой ще спечели. Ти ще имаш яснота след тези три часа. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hidden » 15 Юли 2011, 22:36

advokat__nikolov написа:Ами чувал ли си за Google+ ?

Не, не съм чувал, какво ли е това? Просветлете ме, г-н Николов, изведете ме от моето виртуално невежество :P
Нямам никакво намерение да се явявам на живо, мен анонимният диалог през интернет ме устройва напълно, защото е анонимен.
Хайде, от мен чао, куфарът е почти готов. А Вие сядайте да се просветлявате от книжните светила, а после може и да нарисувате някоя и друга жива менителница.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 15 Юли 2011, 23:26

poli_g написа:
advokat__nikolov написа:..Краткотрайно? Всеки ще говори най-малко 3 часа. Какво разбираш под "съм наясно с края на занятието"

Не ме разбирай погрешно, но съм наясно кой ще спечели. Ти ще имаш яснота след тези три часа. :)

Ми хайде да видим. Не забравяй, че лекцията ще е теоретико-юридическа, ако си мислиш, че ще бъде като на пазара, както сте свикнали, жестоко се лъжеш. Мижавата практика няма да ви помогне в случая. Даже, никак. Ти какво, да не си помисли, че ще говоря за първи път пред 200 човека на правна тематика. Не ме сравнявай със студентчетата, които ти носят пощата в кантората, защото съм отделил цялото си време през образованието за да получа пълна подготовка. Явно Поли тези 12 000 мнения във форума, жестоко са те отблъснали от реалния свят /лично мнение/. Явно не си срещала млади подготвени юристи, с каквито аз контактувам всеки ден. Запомни, че практиката се усвоява лесно, но правната наука и юридическия изказ чрез говор - не.

Hidden, просто се вижда, че явно си юридически неграмотен да изнесеш 4 часова лекция на живо пред публика за менителницата. Пич, това да не ти е форума или Фейсбук да се правят някои на много знаещи и смели, а когато се изправят на живо пълнят гащите. Да не мислиш, че като си четеш защитите от лист хартия пред съда означава че можеш да изнесеш тричасова лекция за менителницата? Всеки полувменяем може да чете пред съда. Аз те каня на публично място да докажеш теоретчната си подготовка, а ти се криеш. Защото ми е ясно, че нищо не си прочел и усвоил по тоя институт. Не на всеки му се отдава. Аз знам как стоят нещата. Оценяван съм от жури, и то далеч повече от положително. Говорил съм по темата "Съпоствка на понятието вина по Немското и Руското Наказателно право". Всъщност пеналистиката е най-вече предмет на моите научни изследвания, а след това Търговското право.

Отивам да пия бяло вино, че ми дойде повече.
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2011, 23:49

Някой ден ще излезеш от летаргията.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 16 Юли 2011, 00:24

poli_g написа:Някой ден ще излезеш от летаргията.

Ти излез от летаргията. Отвори си очите и се поучи какво са правели, как са се подгатвяли и какво съветват научните работници до средата на 20 век, за да осъзнаеш колко е било ценно образованието, за да разбереш какво мъжество и чест е било да получиш солидна правна подготовка преди да навлезнеш в практиката. Да научиш от тях как е мислил целия Европейски континент. Да видиш какво е истинска монография, да се докоснеш до съвършен правен интелект. Аз съм сигурен, че твоята цел е била просто да си вземаш изпитите.

А Hidden нарича професор Кацаров "книжен професор по измишльотини". Той даже не знае кой е професор Кацаров. Жалко е просто.

Просто се вижда, че сте далеч истинската същност на нещата. И на нищо не можете да поучите младото поколение, защото вие самите не сте се поучили.

И затова никога няма споделя тук неща и тънкости, които са интересни и които няма откъде да научите и прочетете, защото бройките са ограничени.

До скоро.
advokat__nikolov

Мнениеот law_master » 16 Юли 2011, 00:38

advokat__nikolov написа:за да осъзнаеш колко е било ценно образованието, за да разбереш какво мъжество и чест е било да получиш солидна правна подготовка преди да навлезнеш в практиката. Да научиш от тях как е мислил целия Европейски континент. Да видиш какво е истинска монография, да се докоснеш до съвършен правен интелект. Аз съм сигурен, че твоята цел е била просто да си вземаш изпитите.

Така е Николов, обаче практиката те поставя пред доста по-прозаични, но също толкова трудни проблеми като напр. дали РС в Златоград ще приеме не оригинала за Записа на заповед, а приложен към заявлението препис заверен от адвокат. Та така...казвам го с ай-добри чувства, да не си помислиш нещо :)
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 16 Юли 2011, 01:00

law_master написа:
advokat__nikolov написа:за да осъзнаеш колко е било ценно образованието, за да разбереш какво мъжество и чест е било да получиш солидна правна подготовка преди да навлезнеш в практиката. Да научиш от тях как е мислил целия Европейски континент. Да видиш какво е истинска монография, да се докоснеш до съвършен правен интелект. Аз съм сигурен, че твоята цел е била просто да си вземаш изпитите.

Така е Николов, обаче практиката те поставя пред доста по-прозаични, но също толкова трудни проблеми като напр. дали РС в Златоград ще приеме не оригинала за Записа на заповед, а приложен към заявлението препис заверен от адвокат. Та така...казвам го с ай-добри чувства, да не си помислиш нещо :)

Разбира се, че е така. Просто искам да кажа, че не можеш да излезнеш лумпен от университета и да раздаваш правосъдие, като разчиташ, че практиката ще те научи. Няма стане, защото няма да влизаш в съд и да се натъкваш, че съдията има проблем с понятието официален диспозитивен документ, както един участник от форума си трови нервите с един съдия.

Към Пили и Хиден

Аз и на Декан казах, че се затруднявам с възприемането на реалните емоции и чувства на хората, когато пишат в интернет. :roll:
advokat__nikolov

Мнениеот nk7702n » 16 Юли 2011, 10:28

Николов, струва ми се, че наистина си далече от истината. Какво значи това, да си добър и да изнасяш лекции? Ако си се поровил и си се развил в определени области на теорията, това не означава, че можеш да бъдеш добър практик, пр. адвокат или магистрат изобщо. Точният правен изказ е важен, но не и единственото необходимо нещо за добрия юрист в практиката. Защото не е едно и също да изнасяш лекции пред аудитория, и да водиш дела - да предвиждаш развитието на нещата в хода на един процес, да имаш правно мислене в практиката въобще. Дано да го осъзнаеш това. Практиката много се различава от възвишените теоретични отклонения и философски съждения. Евала ти за ентусиазма и патоса, които демонстрираш в този форум, но не мисли, че с тях доказваш, че ще се справяш добре в практиката като юрист. Като започнеш да работиш, ще го осъзнаеш със сигурност.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот moommy » 16 Юли 2011, 19:47

advokat__nikolov написа:Запомни, че практиката се усвоява лесно, но правната наука и юридическия изказ чрез говор - не.

Ето и пример за юридически изказ, който ме вдъхновява:

advokat__nikolov написа:Кий акаунтите имат нечовешки таргети и са готови на всичко.
.....
Не сте получавали тази информация от мен, че другия път нема да ви помагам :D
Аватар
moommy
Младши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 17 Юли 2011, 18:45

Ако отвориш монография от 30-те години, думичката е "нема" :)

Пак повтарям, избягвам сериозния диалог и изказ в интернет, пък си мислете каквото искате, въобще не ме грее. :mrgreen:
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 17 Юли 2011, 19:34

Всъщност правилното е подобни думи тогава да се изписват с е-двойно, но в самия език на писане, често се използвали думи като место, нема и т.н.
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 17 Юли 2011, 19:47

Ето го съвършено точно и правилно написано

Изображение
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 17 Юли 2011, 20:28

Hidden, вече научи кой е г-н Бернер, но това не е толкова важно.

Запознай се с г-н Кацаров, който ти нарече "книжен професор по измишльотини" :)

Изображение
advokat__nikolov

Следваща

Назад към Общи дискусии