начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля кажете за какво може да бъде съден авторът на този сайт

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Моля кажете за какво може да бъде съден авторът на този

Мнениеот rozablue » 12 Юли 2011, 18:16

xnikolanx написа:
Този човек призовава към тотална война към държавата..и т.н. и т.н. Не искам децата ми един ден да станат негови последователи, сектанти с промити мозъци. Моля ви това е твърде обезпокоително за мен, няма ли някакъв начин да бъде съден и спрян да води религиозната си пропаганда?

Моля за съдействие! С уважение един обезпокоен гражданин.

Страховете на всеки са в неговия собствен ум.
Проблемът е, когато не може да ги овладее сам.
Тогава се намесват някои институции.
Последна промяна rozablue на 12 Юли 2011, 19:17, променена общо 1 път
rozablue
Потребител

Мнениеот lexy21 » 12 Юли 2011, 18:39

teogeo написа:Аз дори и не коментирам какво поддържа авторът на темата, просто видях нещо в една от статиите към сайта.

Добре, но кажете кое е това нещо, може пък аз да не съм го видяла /там има много статии/ :roll: Това, което сте цитирали в предходен Ваш пост не е от този сайт, нали го уточнихме или? /А дори и то не е съставомерно - някой си анонимен твърди, че друг - изрично назован, изповядвал, проповядвал и пропагандирал еди какво си/
teogeo написа:Аз не коментирам дали е редно или не, а фактът, че
съществува наказателно преследване за излагане на някои идеи и отричането на Холокоста

Аз пък не коментирам принципни положения - да, във вътрешното законодателство на някои държави от ЕС е изрично криминализирано отричането на Холокоста, да - има общ европейски акт, в който обаче /след множество дискусии/ съзнателно не се назовава конкретно Холокоста, да - цитираният от Вас член от НК със закъснение привнесе в нашето наказателно право разпоредба от този Европейски акт, също без конкретно да назовава Холокоста и да, ама никъде не виждам съставомерно деяние на авторите на сайта.
П.П. Бърза, достъпна и лесна проверка показва, че сайтът се хоства в Пловдив.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот xnikolanx » 12 Юли 2011, 20:41

inspectora написа:
xnikolanx написа:Моите уважения но не съм толкова невеж за да незнам,че е необходимо да имаш лиценз за да имаш секта в страната НИ!

Моето неуважение, но сте изключително невеж, след като не знаете, че не е необходима каквато и да е регистрация, или лицензия, за да проповядваш възгледите си ... Това, което си мислите, че знаете, е че има един регистрационен режим на вероизповеданията, който дори не е и задължителен ... но както и да е ...

xnikolanx написа:И моите уважения но макар и невеж знам ,че обидата е наказуема особено такава тежка - че сме били извратени и зли.

Моето неуважение, но сте изключително невеж, след като не знаете що е това нещо "обида"! Кои сте вие обидените? Кой, кога и къде ви обиди? Някой, който си направил сайт, в който изразява мнение, че атеистите били лоши ... абе много тънкообидни станахте бе ... Ми ти не обиждаш ли човека като му викаш сектант и като твърдиш, че идеите му са опасни за човечеството? Що реши, че твоите възгледи са "правилни", а неговите са "престъпни"? М? /ще подскажа/ Разликата е в правната норма, която никой не успява да посочи все още! ;) :arrow: ....

xnikolanx написа:И най-вече моите уважения отново, но подценявате интелекта ми! Което също ме обижа!

Ми съди ме за обида бе! К`ъв интелект у теб, за к`ви 5 лева ми говориш ... Не мога да ти подценявам интелекта - то това нещо у теб клони към нулата ... Само по това, с което ни занимаваш тук, мога да ти кажа, че си с много нисък интелект... Ето директно съм ти казал, че си невежа по-горе ... Д##ба нещастниците дето ги има ...

xnikolanx написа:Като няма да ми помогните, не ме заблуждавайте, пак ви повтарям!

Опитвам се да ти помогна, но като не разбираш от дума твоя работа ... губи си нервите и времето да се занимаваш с глупости ...

П.П.: Още не си ми показал правна норма, която да казва, че човекът е престъпник!
Интересно ще ми е да видя как ще го подведете под 419а от НК :lol: :lol: :lol: ...
Моите уважения към вашите неуважения, но точно защото съм невежа няма да го направя :wink:

Пиша ви го за да не си губете времето да чакате тъй наивно. btw вие сте прекрасен човек, а аз човек с нулев интелект и изключителна невежа, защото просто непознавам правото :D
inspectora написа:Аз искам да питам автора на тази тема /xnikolanx/ и поддръжниците му, щото и те всички са от една небезизвестна групичка, наричаща себе си атеисти и изповядващи определени идеи за света: С какво вие сте по-различни от автора на сайта, който наритате сектант?
Той не харесва такива като вас и вие не харесвате такива като него. Той ви нарича зло, изроди и т.н. и вие по същия начин го мислите за престъпник, лош сектант и т.н. ...
Бихте ли ми отговорили на този въпрос? ... щото ми се пишете много интелигентни и "праведни" ...
Не разбирате ли, че както вие не бихте приели някой да ви се бърка в живота и схващанията ви за него, така не би следвало и вие да се бъркате в чуждите такива ... Това, че според вашите морални принципи някой върши нещо лошо, не означава, че то е лошо! Пак казвам, че няма правна норма, под която да подведете човека - той не е престъпник, както твърдите, защото кой е лош за човечеството го казват законите и съда /уж/ ... а не вие, цветанов, борисов или някой друг ...
Не не смятам да отговарям,защото се чувствам недостоен и глупав невежа.

Знаеш, че е различно да не се харесваме атеисти и религиозни, но да твърди някой, че едните са извратени и зли.. това преминава границата, и е незаконно знаете, нали? Без значение от коя страна човека го прави. А сектант наричам чисто дефиниционно. Знаете каква е дефиницията. Сега моля да не се отклоняваме от темата с офтопици, надявам се любопитството ви е задоволено и още веднъж призовавам да ми пишете на лични съобщения, Благодаря ви хора! :P

поздрави
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 12 Юли 2011, 21:30

xnikolanx написа:Знаеш, че е различно да не се харесваме атеисти и религиозни, но да твърди някой, че едните са извратени и зли.. това преминава границата, и е незаконно знаете, нали?

Ти си непоправим ... колко пъти и как да ти го кажа, или по-точно кой искаш още да ти го каже, че това НЕ Е НЕЗАКОННО! Щом мислиш че е, тогава ми посочи текст на норма /щото аз като юрист ти казвам, че не знам такава да има - или съм прав, или съм некадърен юрист ;) ... въпреки, че ако беше второто, едва ли щях да си изкарвам хляба с право, но да не задълбаваме .../! Норма не щеш да ми посочиш, точно защото няма /колко пъти вече да го повторя/, но си продължаваш на твоето ... еми не невежа ... д-е-б-и-л-изъм е това вече ...

xnikolanx написа:аз човек с нулев интелект и изключителна невежа, защото просто непознавам правото :D

Не защото не познаваш правото, а защото си мислиш и продължаваш да твърдиш /вече не знам в кой по ред пост/, че го познаваш повече от мен ;)
Спориш ли с доктора, че имаш гастрит, когато той ти каже, че е хрема? - ако си глупав ще спориш, ако си умен, ще си купиш лекарства за гастрит ... Капиш? /както беше казал един форумен участник 8) /

П.П.: Между другото, само да ти вметна, че аз също не съм религиозен. Не вярвам в никакви богове, на църква не ходя /споменавам само църквата, защото "по традиция" се водя източно православен - кръстен съм все пак като малък .../ 8) . Смешни са ми хората, които си мислят, че някой друг им е писал живота и им го определя ... особено силно вярващите ... Та тази вметка само, за да не си помислиш, че имам нещо против атеистите /аз сам съм такъв, макар да не смея да се определя съвсем категорично, защото все пак не съм се отрекъл по някакъв начин от "традиционното" си изповедание, т.е. съм като 80% от обикновените българи в това отношение/ ...
Та точно и заради тази причина не ми пречат хората да си вярват в каквото си искат ... изобщо не ме е страх, че някой щял да ме оплете да стана сектант :lol: И както аз смятам прекалено вярващите за глупави, че вярват, така и те имат право да ме смятат мен за глупав, че не вярвам ... пък, че ми викали, че съм зъл, извратен, дявол и т.н. ... Аз такъв ли съм? Не съм! Ами тогава какво ми пречи нечий болен мозък да си фантазира каквото си иска ...

Децата му не искал да им промиват мозъците - ми гледай си децата бе, пази ги от такива ти. След като мислиш, че ти си прав, а не сектата, тогава значи ако децата ти са умни и ако ги възпиташ добре, значи ще се научат в "правата вяра" ;) ... не бе ... нервя се на такива кукундрелници като тебе, които занимават целия свят със щуротиите си ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот xnikolanx » 12 Юли 2011, 22:03

Политиката е твърде относително нещо, а законите се пишат само за да изпълняват нечии интереси :) Тоест закона е доста вариращ спрямо интересите на хората които го пишат. И ние можем да се възползваме от това:) Но нека не забравяме, че аз съм един невеж ........... който нищо не разбира. Моля ако правото ми на мнение отново не бъде уважено от вас, то поне да бъде толерирано:) А по логиката която изтъкнахте, че щом се занимава човек с професията си то следователно е компетентен в нея нямам какво да кажа. :|

Още веднъж искам да благодаря за последните препоръки на лични към всички които ми писаха :)
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 12 Юли 2011, 22:20

xnikolanx написа:Политиката е твърде относително нещо, а законите се пишат само за да изпълняват нечии интереси :) Тоест закона е доста вариращ спрямо интересите на хората които го пишат. И ние можем да се възползваме от това:)

Я, то имало "светлина в тунела" ... топло-топло ... Тук сме на абсолютно едно и също мнение ;)
xnikolanx написа:Моля ако правото ми на мнение отново не бъде уважено от вас, то поне да бъде толерирано :)

Толерирам мнението, че сектантите са лоши /мен не ми пречат, защото толерирам и тяхното мнение, че те са добри, а атеистите са лоши ;) / ... Но не мога да толерирам мнение, че да наречеш атеистите "зло" е престъпление :shock: ... причината е много простичка - няма такава правна норма ...
xnikolanx написа:А по логиката която изтъкнахте, че щом се занимава човек с професията си то следователно е компетентен в нея нямам какво да кажа.

Говорех за себе си /колкото и "скромно" да ти изглежда ;) / ... А "логиката" е, че все още не си ми посочил правна норма, която да подкрепя мнението, че човекът е престъпник, т.е. да "опровергаеш" твърдениято, че съм компетентен в професията си 8)

Т.е. в крайна сметка отговорът ми на поставения с темата въпрос, от още първия пост, е бил съвършено правилен и коректен:
inspectora написа:С две думи, авторът на сайта не може да бъде съден за нищо, поне не и в демократична страна.

... останалото в поста беше малко като провокация към интелекта на питащия, един вид IQ-тест /мой си някакъв/, който не беше извържан ;) ...

Както и да е ... успехи в живота ... и в борбата със злото ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот xnikolanx » 12 Юли 2011, 22:52

Съжалявам за неизвържания тест и разочарованието което ви донесох :D Иначе моля не правете пореден опит да изопачавате фактите. Не е проблем толкова атеистите да ни нарекат зло. Но да казват, че сме извратени..

Този пример ви хареса явно. Не виждам и причина да доказвам на голите ви твърдения нищо. Те другите в темата са ви го доказали достатъчно добре. :)
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 12 Юли 2011, 23:05

xnikolanx написа:Не е проблем толкова атеистите да ни нарекат зло. Но да казват, че сме извратени..

Опа - стъпка назад? :lol: :lol: :lol:
Вече на "зло" не сте обидени? Само на извратени? А-а-а, сега разбрах - то да наречеш атеистите "извратени" било престъплението, а не да ги наречеш "зло" :idea: :lol: :lol: :lol: - ужасТ ...
Пич, ти си тежък случай ... направо диагноза бих казал ...
xnikolanx написа:Не виждам и причина да доказвам на голите ви твърдения нищо.

Ама те твърденията не са мои ... мой ;) Твърденията, че нещо било престъпление са си твоички ... Аз как да ти докажа, че нещо не съществува, че няма правна норма, под която да подведеш деянието на човека като престъпление? Не можеш да ми докажеш, че няма бог, нали? Който твърди, че има бог, да ми го покаже ;)

П.П.: Не си прави труда да ми говориш/пишеш на "Ви"/"Вас", защото учтивата форма се пише с главна буква, а е малко ... атеистично-извратено да ми говориш все едно говориш на няколко човека - сам съм си ;) :lol: Казано като за теб - не ми се прави на културен, щото си си не достатъчно грамотен, за да може да си културен ;) ... не го приемай като заяждане, а като препоръка - да не ти се смеят хората ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот xnikolanx » 12 Юли 2011, 23:47

inspectora написа:
xnikolanx написа:Не е проблем толкова атеистите да ни нарекат зло. Но да казват, че сме извратени..

Опа - стъпка назад? :lol: :lol: :lol:
Вече на "зло" не сте обидени? Само на извратени? А-а-а, сега разбрах - то да наречеш атеистите "извратени" било престъплението, а не да ги наречеш "зло" :idea: :lol: :lol: :lol: - ужасТ ...
Пич, ти си тежък случай ... направо диагноза бих казал ...
xnikolanx написа:Не виждам и причина да доказвам на голите ви твърдения нищо.

Ама те твърденията не са мои ... мой ;) Твърденията, че нещо било престъпление са си твоички ... Аз как да ти докажа, че нещо не съществува, че няма правна норма, под която да подведеш деянието на човека като престъпление? Не можеш да ми докажеш, че няма бог, нали? Който твърди, че има бог, да ми го покаже ;)

П.П.: Не си прави труда да ми говориш/пишеш на "Ви"/"Вас", защото учтивата форма се пише с главна буква, а е малко ... атеистично-извратено да ми говориш все едно говориш на няколко човека - сам съм си ;) :lol: Казано като за теб - не ми се прави на културен, щото си си не достатъчно грамотен, за да може да си културен ;) ... не го приемай като заяждане, а като препоръка - да не ти се смеят хората ...
Спрете с инсинуациите моля :)

Вярно е че съм невеж, дeбил и тежък случай. (Нали такава беше последователсността?)Нека акцентираме селективно над нещата които казвате без да ги оспорваме. И диагноза също може да ми добавите, може да продължите да ми тролствате и в темата и т.н. но предпочитам да не отмествам вниманието от вашите думи и речи по мой адрес -защото това говори достатъчно ясно едно - вие имате причина да се държите така. Междувременно благодаря на писалите ми отново на лични и апелирам и други ако мислят, че могат да ми помогнат да пращат на лични.. и още веднъж да спомена имам дислексия. Това трябва да обяснява всяко мое неграматично писание.
Хора Благодаря за информацията :)
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 12 Юли 2011, 23:58

Значи приключваме с полемиката помежду ни :cry:
Бас ловя, че поне 136 човека са ти написали на ЛС най-малко 465 наказателноправни норми, които описват деянието на сектанта като най-малко 1657 различни престъпления :lol: :lol: :lol:
Абе хора, просветлете ме и мен, некомпетентният юрист /може и на ЛС, но предпочитам тук в темата/ кои са тези правни норми :lol:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 14 Юли 2011, 01:12

inspectora написа:Бас ловя, че поне 136 човека са ти написали на ЛС най-малко 465 наказателноправни норми, които описват деянието на сектанта като най-малко 1657 различни престъпления :lol: :lol: :lol:

Гаранция, че ще се увеличат с 2,5(5) пъти, ако някога си активира опцията за получаване на ЛС.
Към автора на темата - не, че оспорвам нечии възможности да получават сигнали от Космоса, но в този форум, ако сигналите се наричат ЛС, трябат малко технически настройки. Успех!
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот xnikolanx » 14 Юли 2011, 02:16

lexy21 опцията си бе активна. Просто от време на време я променям заради една определена личност. Съжалявам, че си уцелила лош момент.
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 17 Юли 2011, 17:05

lexy21 написа:
teogeo написа:Аз дори и не коментирам какво поддържа авторът на темата, просто видях нещо в една от статиите към сайта.

Добре, но кажете кое е това нещо, може пък аз да не съм го видяла /там има много статии/ :roll: Това, което сте цитирали в предходен Ваш пост не е от този сайт, нали го уточнихме или? /А дори и то не е съставомерно - някой си анонимен твърди, че друг - изрично назован, изповядвал, проповядвал и пропагандирал еди какво си/
teogeo написа:Аз не коментирам дали е редно или не, а фактът, че
съществува наказателно преследване за излагане на някои идеи и отричането на Холокоста

Аз пък не коментирам принципни положения - да, във вътрешното законодателство на някои държави от ЕС е изрично криминализирано отричането на Холокоста, да - има общ европейски акт, в който обаче /след множество дискусии/ съзнателно не се назовава конкретно Холокоста, да - цитираният от Вас член от НК със закъснение привнесе в нашето наказателно право разпоредба от този Европейски акт, също без конкретно да назовава Холокоста и да, ама никъде не виждам съставомерно деяние на авторите на сайта.
П.П. Бърза, достъпна и лесна проверка показва, че сайтът се хоства в Пловдив.

http://www.bgreformation.com/index.php?id=77

Без да коментирам съдържанието от моя гледна точка и без да излагам мое собствено мнение, но де юре смятам, че тук има съставомерност. В случая се насажда омраза към група хора. И аз не съм фен на хомосексуализма, но не го отричам, не го атакувам и не бих го и направил по такъв агресивен начин публично. Най-малкото защото се опитвам да съблюдавам правилата.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 17 Юли 2011, 17:12

Нали съзнавате, че елемент от състава на престъплението е "извършено престъпление срещу мира и човечеството"? Няма ли такова, установено с ВСП, няма и съставомерност. Аз също не коментирам хубаво ли е или не е да се говори така за хомосексуалистите, но това е съвсем друг въпрос.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот xnikolanx » 17 Юли 2011, 22:56

lexy21 написа:Нали съзнавате, че елемент от състава на престъплението е "извършено престъпление срещу мира и човечеството"? Няма ли такова, установено с ВСП, няма и съставомерност. Аз също не коментирам хубаво ли е или не е да се говори така за хомосексуалистите, но това е съвсем друг въпрос.

Ако го съдя и случа на хомосексуалисти в съда неможе ли те да го приемат като "извършено престъпление срещу мира и човечеството"? :mrgreen:
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 18 Юли 2011, 19:14

xnikolanx написа:
lexy21 написа:Нали съзнавате, че елемент от състава на престъплението е "извършено престъпление срещу мира и човечеството"? Няма ли такова, установено с ВСП, няма и съставомерност. Аз също не коментирам хубаво ли е или не е да се говори така за хомосексуалистите, но това е съвсем друг въпрос.

Ако го съдя и случа на хомосексуалисти в съда неможе ли те да го приемат като "извършено престъпление срещу мира и човечеството"? :mrgreen:

Не. Просто ме домързя да намеря това с фашизма. Дайте ми статията, за да я прегледам.

Между другото, ти не можеш да съдиш за престъпление по общ характер. Можеш да сезираш прокуратурата, а тя (ако прецени, че има съставомерност) - да внесе обвинителен акт в съда и да съди тя.

Честно казано, може и да говоря наизуст. Но насаждането на омраза и към хомосексуалистите (или което и да е "minority") също е престъпление от общ характер в почти всички европейски страни. Кой е точно членът от българския НК (и дали въобще го има) - ще поровя, ако чак толкова ви сърби.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 19 Юли 2011, 02:21

teogeo написа:
Ако темата не е теологическа, политическа, дрън-дрън - ическа и т.н. то аз, като прост юрист, моля някой да ми посочи нещо юридическо в нея, така, че да видя невидимото - престъплението или основанието за граждански иск.

Чл. 419а от НК, приеха го преди месец-два.

Малко късно го приеха в България, след като дори и в Румъния го има приет от няколко години.

Чл. 419а. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който по какъвто и да е начин оправдава, отрича или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството и с това създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.

(2) Който подбужда другиго към престъпление по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до една година.

Lexy, има един руски лаф: "Удивителное - рядом". Надявам се така да те мотивирам да седнеш и да си актуализираш знанията. После чувам вопли, че законите ни били лоши, че създавали вратички и т.н. и т.н.
България си има добро законодателство, но... когато няма кой да чете - кел файда, че има кой да пише.

Е, след безсилието Ви да обосновете тезата си, което е очевидно, преди да ме насочвате свойски да си актуализирамн знанията, направете си труда Вие да придобиете някакви. Първоначално намерих за ненужно да коментирам напетата Ви изява, която сега цитирам, но, след като Вие намерихте за нужно, в друга тема, да се обръщате лично към мен с напеви за морал, след което да ми се правите на засегнат от моето "заяждане", то приемете, че проявявам тотална нетърпимост към своеволните Ви изказвания и фактът, че сте завършили юридическото си образование в чужбина, по никакъв начин не оправдава липсата на адекватни реакции по отношение на приложимото в България право. За да не решите за пореден път, че аз се заяждам с Вас, цитирам Вашето изказване, направате си сам извод кой с кога се заяжда.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 19 Юли 2011, 09:31

Ама lexy, аз просто казах, че не мога да намеря точното място в сайта, където е постнато "ей онуй" с отричането на Холокоста. На пръв поглед това, което авторът на темата показа - имаше съставомерност по "новия член". Да, ама не мога да го намеря в посочения сайт. Е, сега какво? - да тръгна да ровя из всеки линк?
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 19 Юли 2011, 17:49

teogeo написа:Е, сега какво? - да тръгна да ровя из всеки линк?

Не, просто да не прибързвате да издавате компетентни направления за актуализация без да сте добре запознат със състоянието.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии