Е, не мога да го опиша накратко. А и „казусите” са няколко. Който иска – да прочете. Който иска – да ми отговори. Който иска – да подмине. Е, някои и ще ме наругаят...
Интересно ми е, какво ще рекат професионалистите (тоест, работещите в съдебната система) по повод на тези неща. Случили се в столицата на България. Навярно мнозина няма да повярват – чак пък толкова...
А всъщност тук накуп са безхаберието и корупцията и в община, и в полиция, и в ДНСК, и в прокуратури, и в съд, и в НИПК, и в министерства. И затова тази история е умален модел на цялата ни държава.
На това място - www.ruslanvelchev.com – ще научите първата й половина. И ще разберете, може би, че щом държавата България не иска да види дори един такъв относително малък случай, то всичките заявления на чиновници от всякакъв калибър, за стремежа й да се пречисти и обнови са неистински.
Но такава ли България искаме?
А сега - както казах в началото – ме интересува мнението на „хората от кухнята”. Мнението им относно юридическата страна. Вярно е, че втората част на историята още не е описана. Но тя вече се е случила (макар и все още да не е приключила напълно). Тъй че и документите също вече съществуват. И който иска, бих могъл да го запозная и с тях. За да може да оформи мнението си по казусите. Преди да се произнесе.
И все пак, колкото и добре да съзнавам абсурдната, но закономерна логика на случващото се в страната ми, един глас не спира да ми го казва: че аз, лаикът, нещо пропускам. Някакво действие, някакви действия, които все още биха пренаредили тази история. Така ли е?
rus1234
София, 11.07.2011 г.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво да се прави? (без да е от Чернишевски)
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|