Здравейте! Не знам дали тук му е мястото , но искам да попитам следното:
Преди 8 години започнах работа и първият ми работодател , когато е издал трудовата книжка, не е вписал номера и( И вече няма как , защото фирмата е закрита). Това едва сега се забеляза от сегашния ми работодател, при който съм от 7 години на работа. Та въпросът ми е къде могат да ми впишат този номер на книжката
- Дата и час: 26 Ное 2024, 10:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трудова книжка - проблеми
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Трудова книжка - проблеми
Че тя самата трудовата книжка си има номер, поне тези които съм виждал до сега. А иначе за какво е този номер, то нали в нея всичко си е оформено както трябва със съответните печати от работодателя?
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Да, наистина особен въпрос. Как така номер на книжката да се вписва, по - скоро може да не е посочено точното наименование на работодателя или периодът, през който е полаган труд при него...Номер на книжката не се вписва, той си е на нея при закупуването и.
- nk7702n
- Старши потребител
Тоя номер не ви засяга вас, а работодателя и се вписва в един дневник за издаване на трудови книжки (чиста формалност). Важно е при издаването да е заверена с печат.
- dessys
- Потребител
law_master написа:Че тя самата трудовата книжка си има номер, поне тези които съм виждал до сега. А иначе за какво е този номер, то нали в нея всичко си е оформено както трябва със съответните печати от работодателя?
Липсва номерът не на самата книжка като документ , а номерът с който е вписан в дневника за издаване на трудови книжки, който се вписва от първия работодател( поне така ми обясниха) И в случая къде да намеря този дневник на моя бивш работодател, след като фирмата вече отдавна я няма и друго ако реша да доказвам този стаж с УП3 откъде ще ми го издадат? Всъщност днес като ходих ми казаха че няма и печат най отпред в книжката и предишната колежка не е забелязала това( Изминали са около 8години)
- babes80
- Младши потребител
Вижте в '' Инспекцията по Труда '' там вписват трудов стаж при загубена / открадната тр.книжка и ако след съдебно решение на възстановен служител работодателя откаже да муй впише стажа. Предполагам, че знаят процедурата. Успех.
- tanas
- Младши потребител
Здравейте,
И аз имам същия проблем - първият ми работодател не е нанесъл въпросния номер, а че трябва да има печат и на началната страница сега разбирам. Свързах се с НАП те ме пратиха в НОИ, от НОИ ме пратиха в Инспекцията по труда, а оттам ми казаха, че не могат да ми помогнат (при това не много любезно). Тези данни се пазели само в дневника на работодателя, но и в моя случай фирмата вече не съществува. Честно казано вече не знам какво да правя!
И аз имам същия проблем - първият ми работодател не е нанесъл въпросния номер, а че трябва да има печат и на началната страница сега разбирам. Свързах се с НАП те ме пратиха в НОИ, от НОИ ме пратиха в Инспекцията по труда, а оттам ми казаха, че не могат да ми помогнат (при това не много любезно). Тези данни се пазели само в дневника на работодателя, но и в моя случай фирмата вече не съществува. Честно казано вече не знам какво да правя!
- omcho
- Нов потребител
Моят случай е аналогичен и с разговор с вещи лица ми разясниха, че този номер е само формалност. Фирмата издала въпросната книжка трябва да води дневник за всички новоиздадени книжки от нея. След като фирмата не съществува, този номер може да бъде нанесен произволно или просто да остане като празно поле. Още веднъж: този номер не касае давността и валидността на самата трудова книжка и той фигурира и се вписва единствено в дневника на работодателя издал трудовата книжка, съответно в никоя друга институция. Големи фирми водещи подобен дневник изискват този номер да присъства в труд. книжка само за да бъде вписан по него там и толкоз, т.е. всеки може да впише произволен такъв, в случаите, че фирмата издател не съществува. Няма място за притеснение! Относно печата, то той трябва да съществува!
- batzeto
- Младши потребител
Относно печата, то той трябва да съществува!
Какъв е този печат? От фирмата или от НОЙ, НАП, Инспекцията по труда, или някакъв друг печат, и точно на заглавната страница ли трябва да се сложи? При мен има фирмен печат на третата страница където е въведена позицията, заплатата и т.н.
- troyan
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|