Абе "възрастните" /не съм толкова по-млад от вас предполагам
/. Като сте толкоз окумуш и правилно мислещи, виждам как сте цъфнали и вързали ... Щото вземате все правилни решения и до сега сте слагали все и правилните хора в НС, пък ако вземат да рекат да правят нещо лошо - скачате и те се поправят -
Айде моля ви се - виждаме ви "мъдреците" на нацията 20 години нищо не сте направили, освен че разрушихте де що имаше нещо съградено /само и само щото е от тоталитарно .../. Айде оставете малко с "акъла" кое било обир и кое добро ... Мен ми е ясно, че за вас всичко ще е обир, ако не влиза във вашия джоб
И това много добре го знаем
И там е работата, че в случая не е глупост това. Само приемат безсмислени закони, които няма кой да спазва - най-сетне решиха да приемат нещо, което да се погрижи за спазването на закона и чичкото с бакалийката скочи на оружие ...
Star_doznatel написа:.... някой щял да спечели /типично по български ... Точно - не от труда си. И, все пак, убеден съм . ще вденеш някой ден. Просто си все още много млад.
- благодаря ти за снизходителността, но с какво, ако не с труд се правят и поддържат една камара машини и системи? М? Просто много хора сега не им е кеф, че не те ще се облажат ....
gudio, абе да те питам аз тогава нещичко за таксите на ЧСИ? М? Туй какво е? Не е ли обир за милиарди? Някой си решил /пак лоби разбира се/, че да напишеш една ПДИ струвало еди колко си - айде недей ти точно да ми говориш за лобита и т.н. Не ме разбирай погрешно - аз считам, че това са нормални неща и така и следва да бъде - аз си избирам някой в парламента именно, за да мога да му казвам какви закони искам, а аз искам закони, от които аз да печеля - то това е смисъла на парламентарната демокрация и капитализма, а не някакви си имагинерни представи, които имате в промитите от комунизъма и прехода мозъци ... Всичко това обаче съвсем не означава да не следим за спазването на правилата ...
gudio написа:Ми то много добра идея е във всяко заведение и обектче да се назначи по един данъчен
, на който, естествено ще трябва бакалинът да му плаща
(ако не плаща - дължи публично държавно вземане) и този прикрепен данъчен да брои оборотите и направо да удържа ежедневно данъка
Колко нови работни места ще се разкрият
и какъв просперитет ще настане
Ами ще плаща бакалина, като не е плащал толкова години ... Не искам да давам примери с някои уредби на някои неща при някои нации - как нещата се градят на доверието между държавата и бизнеса и как такова има и никой не си позволява да шикалкави, щото после жална му майка ... Но тук първото нещо, което българина си мисли, когато му приемат нов закон, е как да го наруши без да го хванат - е това е проблемът, а не, че някой щял да спечели ... И виж, никой не си е и направил устата по въпроса за плащането - защо извърташ пак нещата? Нито един търговец не е казал - ау съсипаха ме, че трябва да изкарам 500 лева за нов ЕКАФП. Всички скочиха, че някой си щял да се наядял, което е смешно, щото всъщност воят е за друго - че вече няма да могат да крият доходи. Хайде да не си кривим душата и да изместваме темата на въпроса кой следва да плати - това е съвсем друга бира /както казах, тук въпросът също е спорен и има резон да плати и бакалина и държавата, но трябва по-дълбок анализ, за да се стигне до правилното разрешение, което пак е въпрос на избор на политика/.
Както и да е - вече взехме да се повтаряме, а ти все повече да йезуитстваш по темата ...
На стария дознател /ако е такъв/ мога даму кажа, че акъл от ченгета и полицайчета не ми трябва - гледаме какво става когато започнат такива да се изявяват ...
Както имаше една приказка - "Времето е наше!"
Айде оставете ни нас младите /щом си мислите, че сме млади, зелени и наивни/ да си подредим нещата та поне нашите деца да живеят добре, след като вие не сте успяли да ни осигурите нормален живот /причините ви ги оставям на вашата съвест/.
Те нека сега да го направят тоя обир, пък да видим дали няма да работи системата и дали ако по трасето има течове няма да си ги потърсим един ден по един или друг начин