студент съм редовно и сега завършвам и поисках от работодателя си отпуск за явяване и подготовка за държавния изпит - неплатена.
за да поискам такъв отпуск с разрешение на работодателя е 30 работни, а без негово е 15 работни, според КТ. за да ползвам отпуската трябва да уведомя работодателя си и аз пратих молбата по куриер (три пъти) но ми отказаха да я приемат. тогава със свидетели дадох молбата - декларация на управителя на обекта ми където съм разпределен. от него получих уведомление че той не може да вземе решение и да даде съгласие по молбата ми, (което доказва че аз съм му я дал), получавам искане за писмени обяснения защо не съм се явил на работа и аз съм ги представил, след като изтече срока от 15 раб. дни аз се явявам на работа и ми дават дисциплинарното наказание и ме уволняват за самоотлъчка и трябва да платя и 1 заплата като обезщетение.
говорих с няколко адвокати, но искам и допълнително мнение и ако получа такова от специалист по трудово право ще съм му много благодарен.
та въпросът ми е следния - искам да заведа дело с което да премахна дисциплинарното уволнение (не искам обезщетение и възстановяване на работа), само да ми е чисто досието. какъв е шанса да спечеля такова дело и горе долу процедурата на воденето му? ако трябва още инфо задаваите въпроси и ще отговарям. благодаря за вниманието
- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дисциплинарно уволнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: дисциплинарно уволнение
Ако сте сигурен, че правомерно сте отсъствал, би трябвало да падне. Още повече - бих поискал обезщетения на Ваше място. Подобно поведение е безочие.
- radoslav_stoyanov
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|