начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Някой използва ли такова устройство?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Някой използва ли такова устройство?

Мнениеот alenso » 21 Юни 2011, 12:04

Здравейте. :)

В момента чета за някакви устройства за четене на ел. книги - http://www.reader.bg/ и исках да попитам някой има ли такова да сподели впечатления? Пише, че не излъчвали, а отразявали светлината и че батерията им издържала по няколко седмици!? Интересува ме дали е вярно или е някакъв рекламен/търговски трик!
alenso
Нов потребител

Re: Някой използва ли такова устройство?

Мнениеот advokat__nikolov » 26 Юни 2011, 22:35

Братко, явно си в каменната ера още.

Използвай таблет с Android. Четенето на ел. книги е лудница на таблета, но предпочитам истинските книги. Освен това на таблета правиш всичко, което и на лаптопа със зверска мощ. Идеално е за съдебна зала, вместо да мъкнеш камара закони.

Това е най-доброто в момента Samsung Galaxy Tab 10.1 инча, 1000 лева е.

Изображение

Изображение
advokat__nikolov

Мнениеот alenso » 27 Юни 2011, 09:13

advokat__nikolov написа:Братко, явно си в каменната ера още.

Не знам защо си мислиш така?

Имам Асер Икониа Таб и мога твърдо да заявя, че за продължително четене на книги това устройство просто не става! Таблетчето си е супер, но едно че батерията му държи 8 часа (т.е. иска си ежедневното зареждане), друго че излъчва и е същото като да четеш от лаптоп. Да не говорим, че дори без калъфче е над 700 гр. и след 5-тата мин. държане ръката ти омалява. Така че не ми казвай в коя ера съм! ;)

Очаквам хора притежаващи такова да споделят реални впечатления.
alenso
Нов потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 27 Юни 2011, 09:23

http://tablet.bg/tablets-apple-apple_ipad_2_16gb_wifi
От това по-добро за целта няма.
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот alenso » 27 Юни 2011, 10:00

Bai_Ganjo написа:http://tablet.bg/tablets-apple-apple_ipad_2_16gb_wifi

Дали ще е Айпад, Асер или друго - все е таблет. Аз такъв имам, но търся отзиви за съвсем друг тип у-во!
А и линка който си дал ... най-евтините айпади се предлагат в Карфур! ;)
alenso
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 27 Юни 2011, 13:15

Bai_Ganjo написа:http://tablet.bg/tablets-apple-apple_ipad_2_16gb_wifi

Какво го хвалиш тоя Айпад. Чул си нещо, ама не си дочул. :D Айпада няма и не може да има Флаш поддръжка. Стив Джобс е със сериозен конфликт със Adobe и няма как да стане. Второ, Айпада няма десктоп, а директно виждаш иконите от апликейшън менюто (вж по-долу снимката) . Трето браузера Safari е пренесен от Айфон към Айпад, което е една идея по-малко. Докато при Андроида, Гугъл са пренесли уиндоуския Chrome директно у таблета. Четвърто таблетите с Андроид Хъникъмб разполагат с резолюция 1280х800, докато при Айпада резолюцията е 1024х768.

Алонсооо изтегли си от Маркета по свестно приложение бе. A500 ли ти е Icоnia-та? Я кажи?

Android 3.0 Honeycomb (ляво) vs. iPad, Desktop

Изображение

Google Chrome при Android

Изображение

Safari при iPad, виж как са табовете ужасно е

Изображение
advokat__nikolov

Мнениеот alenso » 27 Юни 2011, 14:41

advokat__nikolov написа:Алонсооо изтегли си от Маркета по свестно приложение бе. A500 ли ти е Icоnia-та? Я кажи?

Да, A500 e.
И съм АлЕнсо, а не АлОнсо! :)
alenso
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 27 Юни 2011, 15:45

А ти в Android Market въобще влизаш ли?
advokat__nikolov

Мнениеот alenso » 27 Юни 2011, 16:48

advokat__nikolov написа:А ти в Android Market въобще влизаш ли?

Това какво общо има с темата която съм отворил?
Ще си купя eInk екран от Андроид маркета и ще го сложа на таблета ли?
Или таблета ми ще почне да издържа по 2-3 седмици (както пише за екрани с ел. мастило)?
alenso
Нов потребител

Мнениеот kirildimitrov85 » 28 Юни 2011, 08:03

alenso написа:Здравейте. :)

В момента чета за някакви устройства за четене на ел. книги - http://www.reader.bg/ и исках да попитам някой има ли такова да сподели впечатления? Пише, че не излъчвали, а отразявали светлината и че батерията им издържала по няколко седмици!? Интересува ме дали е вярно или е някакъв рекламен/търговски трик!

Разбира се, че има трик. Аз имам подобно чудо и не го ползвам. След час почва да те боли главата. Издръжливостта на батерията също е преувеличена.
kirildimitrov85
Нов потребител

Мнениеот alenso » 28 Юни 2011, 16:44

kirildimitrov85 написа:Разбира се, че има трик. Аз имам подобно чудо и не го ползвам. След час почва да те боли главата. Издръжливостта на батерията също е преувеличена.

Чак да те боли глава?!? Стига бе, сериозно ли?
Ако не е тайна каква марка е, понеже пише че има и четци с ЛСД екрани (които също си излъчват, а не отразяват!) и живота на тяхната батерия е нормално много по-къс (и тъй като излъчват от нормално да те заболи глава.) За тези с еИнк екран пише че харчат батерия само когато рефрешват (аз първоначално се зачудих защо живота на батерията го мерят в брой прелиствания!) и ми е странно това което казваш. Кажи ми каква марка е все пак.
alenso
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 28 Юни 2011, 19:54

kirildimitrov85 написа:
alenso написа:Здравейте. :)

Разбира се, че има трик. Аз имам подобно чудо и не го ползвам. След час почва да те боли главата. Издръжливостта на батерията също е преувеличена.

Ахаа, Аленсо, видя ли сега :D Хората са го измислили - капацитивен SuperLCD дисплей :D Така че Андроида е непобедим :D Я погледни дали имаш ъпдейт до 3.1
advokat__nikolov

Назад към Общи дискусии