начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

От 4 години не мога да си получа майчинството моля за помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

От 4 години не мога да си получа майчинството моля за помощ

Мнениеот silviq82 » 27 Юни 2011, 09:21

Нямам доход да заплатя хонорар на адвокат,а той отказва да пише насрещен отговор без пари.От 4 години немога да си получа майчинството и съм без доход,а отглеждам 3 деца. ГОС отказва да ми предостави правна помощ,тъй като съм имала адвокат на предишната инстанция [img]file:///C:/Users/Sisi/Desktop/IMG_7563.JPG[/img] Моля дайте ми съвет спешно,че срока ми изтича.....
silviq82
Нов потребител

Re: Дайте ми спешно съвет за правна помощ

Мнениеот silviq82 » 27 Юни 2011, 09:32

Някой знае ли как да кача определението,че май не успях?
silviq82
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 27 Юни 2011, 09:37

Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот silviq82 » 27 Юни 2011, 09:44

Изображение
silviq82
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 27 Юни 2011, 11:03

В определението пише, че още имате адвокат, тъй като не сте оттеглила пълномощното, което важи за всички инстанции. Ако имате неплатени и неуредени сметки с колегата, изчистете ги, след което:
Позволих си да прегледам и решенията Ви и се ориентирах за какво става въпрос. Обсъдихме с една колежка въпроса, ще ви помогнем про-боно - за съставянето на жалба/отговор до ВКС и за майчинството. Скайп: dona_leх - на колежката, и bebitor- моя.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юни 2011, 13:05

С риск да ме обявите за коравосърдечна, но по това дело няма какво повече да се стори.
Явно има КЖ и сте в срока за отговор, но не смятам, че ще има промяна в постановеното.

Отделно не споделям иска за ограничаване на РП, но и стратегията си е била ваша.

На ваше място бих приела протегнатата ръка на двете колеги.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот silviq82 » 27 Юни 2011, 14:21

Съгласна съм с Вас Поли още от първа инстанция е провал и както знаем в България повечето дела в по-горни инстанции потвърждават решенията от първата без да четат наново всичко,но се притеснявам,че ако не отговоря ще приемат жалбата им и ще ми вземат детето
silviq82
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юни 2011, 15:15

Надали, но имате основание да се притеснявате- единствено соц. работник е помогнал в насока оставане на детето при вас. Както е вървяло това дело щяхте да се питате накрая- каква я мислех, а каква стана.

Колегата, както чета е упълномощен, да си пише отговора по КЖ, защото това дело му виси на раменете.
Да, видях за разноските.... и помощта.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 27 Юни 2011, 15:32

И така става. Той колегата е прав, че не иска да работи без пари. Но ВКС може да му присъди хонорар по наредбата, ако жалбоподателят изгуби делото. Още по-лесно, ако жалбата въобще не прескочи допустимостта (както ми се струва, че ще стане, дано се окажа добър пророк :) ).
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юни 2011, 15:52

:) Става, но пък ответникът не е ограничен- може да си пусне 5 отговора от пет различни адвоката :lol: стига да е в срок.
Аз не бих отказала и вашата помощ :idea: .
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rashko » 28 Юни 2011, 12:50

Уважаема госпожо, в подобно положение се оказах и аз преди известно време. Вие нямате възможност да заплатите а моят адвокат ми каза, че "няма смисъл да се борим защото така или иначе ще загубим."Виждам, че сте на страната на истината, както бях преди аз. В момента на безизходица съставих своята защита собственоръчно и това се оказа печеливш ход. Щом истината е зад Вас, аргументите и повествуванието на отговора сами ще си дойдат. Използвайте готовите документи, за да извлечете формата и стила, както направих аз. Това е едно решение в безизходна ситуация. Възможно е да свърши работа. :D
rashko
Потребител

Мнениеот bebitor » 28 Юни 2011, 18:45

:lol: :lol: :lol: Повествование, значи...
Уважаеми господине, самодейността по принцип е възможно най-лошият съвет, но в случая даже не е решение на проблема, тъй като задължително трябва да бъде приподписано от адвокат.
Чл. 287 ал.1 и чл. 284 ал.2 от ГПК!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Re: От 4 години не мога да си получа майчинството моля за по

Мнениеот rashko » 28 Юни 2011, 21:06

:D Извинявам се за глупавото предложение. Просто исках да и вдъхна увереност да продължи да се бори. :lol: Надявам се да ме извините.
rashko
Потребител

Назад към Семейни казуси