начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Обран шофьор, кой възстановява парите.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обран шофьор, кой възстановява парите.

Мнениеот alvelina » 24 Юни 2011, 22:32

Здравейте,
дори не съм сигурна, че темата е за този раздел, ако не е, моля за извинение и преместване в правилния.
Сега на въпроса - по време на служебна командровка шофьорът на камион превозващ хранителни стоки е обран. Служебни пари, документи, ключове. Обстоятелствата за самия обир не са ми съвсем известни, но въпросът ми е: Има ли право работодателят да съди шофьора и следва ли шофьора да възстанови откраднатите пари?
alvelina
Младши потребител

Re: Обран шофьор, кой възстановява парите.

Мнениеот nk7702n » 24 Юни 2011, 22:59

Има право, ако има съмнения, че служителят ги е присвоил. Иначе, не.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот alvelina » 24 Юни 2011, 23:44

Според скромното ми мнение, не е много трудно да се докаже, че шофьорът не ги е присвоил. В случая мисля, че е по-добре да има дело, защото сега работодателят проявил "великодушие" и решил, че няма да съди шофьора, но той трябва да върне откраднатите пари :lol: :twisted: Какъв адвокат трябва и какъв е редът?
alvelina
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Юни 2011, 23:52

Извършеното деяние си е престъпление, така че трябва да се разглежда по общия наказателен ред и да се води наказателно дело. Отделно, ако работодателят има претенции за претърпени вреди и иска възстановяване на парите може да си води гражданско дело.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот alvelina » 30 Юни 2011, 10:15

Благодаря много за отделеното време и внимание.
alvelina
Младши потребител

Назад към Трудово право