начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард

Мнениеот inspectora » 22 Юни 2011, 17:06

Ахам, ясно! Монополите /"големите"/ натискат държавата да прави такиви нещица, та да смачкат дребното бизмес ;) /демек сичкото конкуренцио/. Интересно схващане на опитите да се изсветли икономиката /доколкото може де/ ... Значи казваме, че е по-добре малките бакалийки да си бачкат на тъмно /да не ги закачаме/, щото иначе големият, който така и така не плаща данък /и ще продължи да не плаща/, ще затвори малкия, ако последният го принудят да плаща?
Не живея в каменната ера ;) Чувал съм ги всичките от изброените и "легендите", които им се носят ;) Не се заблуждавам кой печата парите и кой "командва парада", ясно ми е кой с кой е във война. Просто казвам, че не може да се плюе по една /според мен/ адекватна мярка само защото са необходими още 5 други /примерно/.
Предполагам съм много "застрелян", че не мога да "прозра" конспирацията тука, ама то си е за моя сметка ... Виждам, че едни търговци надават вой, че държавата им казва: "Абе вие като не сте коректни, сега ще видим кон боб яде ли!" Да, сигурно покрай това има и далавера /то е очевадно, че е така - тук казах, че се съгласих/. Да, вярно, че това няма да е "магическата манна небесна" за справяне със сивата икономика /и с това се съгласих, щото си е така/. Но факт, че е стъпка към по-добро ... според мен ... /или си мислите, че контролът, който е в момента е перфектен/.
Щото пак гледаме в чуждата паничка - кой щял да изкара милиони, а не какъв би бил ефекта ...
Ами аз съм съгласен някой да изкарва пари, след като отделя ресурс, за да помогне на държавата да контролира и ограничава извършването на нередности ...
Колко да ви го повтарям, че проблемът е в "чипа" - няма да се оправим докато продължаваме да гледаме кой колко изкарвал и как го изкарвал, вместо колко изкарваме ние самите и как го изкарваме ... Какво лошо има бизнесът да изкарва пари /и то легално/? Какво лошо има "държавата" /законодателят/ да е причината за това в конкретния случай? Нима не е това целта на политиката - че аз гласувам за едни хора, които ми обещаят да направят така закона, че да изкарвам повече пари законно. Не гласувам за някой, който обещава да вдига пенсията, или минималната заплата.
inspectora
Активен потребител

Мнениеот gudio » 22 Юни 2011, 17:29

Инспекторе, боя се, че не четеш какво сам пишеш:
inspectora написа: И после именно от бакалийките са проблемите - точно лелката, която взема "без фактура" стоката от търговеца на едро, който пък е взел по същия начин от производителя е проблемът! Щото производителят си е мафиот в масата от случаите /кои са собствениците на заводи и фабрики в Б-я ... и как са станали такива ... "това го знае всяко хлапе" ;) / и при него смяна на манталитета е невъзможен, но при леля андрешка, като и бръкнат в джеба ... А нека всички бакалийки да си поискат фактура па да говорим тогава за "проблемите в бюджета"

След като одобряваш тази мярка, чиято единствена цел е именно да се вземат едни много големи пари (защото знаем дереджето на инф. систума на НАП и хаоса, който сега цари там, какво ли ще стане, като се "вържат" безжично всички бакалии :shock: ), значи одобряваш и:
1. Смяната на регистрационните табели (без прецедент в света), която щеше да има много дисциплиниращ ефект - щяла да накара (еднократно :lol: ) хората да си направят "гражданска отговорност", за да минат "през канала" на КАТ;
2. Смяната на документите за самоличност (засета само два пъти 8) ), но като, както знаем, се задава и ТРЕТА смяна да документите за самоличност :mrgreen:
3. Боядисването на такситата в жълто :lol:
4. Увеличението на нощния ток - то не е за да не фалират топлофикациите, а е с дисциплиниращ и здравословен ефект - нощно време трябва да се спи, а не да се лудува на лампи, дискотечни ефекти и т.н., защото сутрин требе да се копат картофите :evil:
5. Увеличението на акцизите - то по дефиниция се прави с единствената цел да се откажат хората от тютюна и алкохола, покрай това и от... нафтата и бензина - повече велосипеди и джогъри (бегащи за здравье) - по-чист въздух в мамковината :lol:
6. Забраната на износа и насърчаването на вноса (един подобен умник беше лансирал една такава теза в друг един форум и я бранеше горещо :mrgreen: ), защото от вноса има постъпления - акцизи и ДДС, пък от износа само се "точи данъчен кредит", пък може и фиктивен да е този износ :!:
7. С оглед пълното насърчаване на вноса - да се забрани и производството на каквото и да било, защото (твой цитат по-горе) всички предприятия са на мутри и бандити-приватизатори.

:cry: Някой беше писал, че не си инспектор (от МВР или там др., ХЕИ / ДВСК) и че си бил работел на "частния фронт". Не му вярвам. :|
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот jasta13 » 22 Юни 2011, 17:56

inspectora написа: Нима не е това целта на политиката - че аз гласувам за едни хора, които ми обещаят да направят така закона, че да изкарвам повече пари законно. Не гласувам за някой, който обещава да вдига пенсията, или минималната заплата.

Че то има ли такива? Да не говорим, че все повече в мен се затвърждава мнението, че НА съществуват, колкото да не без хич, а държавата се управлява от "слухове разни и грозни въпроси за милионери и командоси" (както пееше любимата ми Милена Славова навремето) и от правото на Н.В. Чиновникът :?
Последните събития, около фиск. у- ва, мисля потвърждават тезата ми. Поредната излишна масова истерия- авторът на тази тема в друго свое писание, достига до патетичния извод, че "новите касови апарати са заплаха за нац. сигурност и икономика" 8) .
Колкото до "чукането" и "нечукането", за да има ефект от дист. предаване на данни, ще трябва да се въведе мощна система за обработка и анализ, на тези приети данни (има такива планове), която........да работи достатъчно надеждно и безпроблемно, към което защо ли, съм настроена доста скептично.
alea jasta est
jasta13
Младши потребител

Мнениеот gudio » 22 Юни 2011, 18:03

jasta13 написа: Колкото до "чукането" и "нечукането", за да има ефект от дист. предаване на данни, ще трябва да се въведе мощна система за обработка и анализ, на тези приети данни (има такива планове), която........да работи достатъчно надеждно и безпроблемно, към което защо ли, съм настроена доста скептично.

:idea: Добро утро :lol: Нали точно за тази система, ще бъдат похарчени едни други пари, различни от тези, които ще излапат производителите на GPRS-касови апарати, различни и от тия, които ще лапат дълги години мобилните оператори.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 22 Юни 2011, 18:29

gudio написа:След като одобряваш тази мярка, чиято единствена цел е ...., значи одобряваш и: ...

Ама ти си бил голям йезуит ей!
Във втора тема вече се опитваш да ми "вкараш думи в устата" /първата помниш ли я?/!
Щом одобрявам това с касовите апарати :arrow: одобрявам и още 100 неща ... Хайде без тези!
Ако ще спорим за касовите апарати - да порим за тях! Сега за таксита и табелки не ми се говори ... там може и да сме на едно мнение ;) Еле па къде ме вкара във внос-износните отношения ... еле па ония щото били мутри, та да забраним производството ... Ехо, земята вика луната! Я се успокой - това, че съобщавам обективни факти не означава, че непременно имам негативно отношение към тях. Не съм като теб в това отношение. Нека си работят мутрите - не ме интересува как са забогатяли /не им гледам у паницата/, но нека бъдат така добри да спазват законите - това казвам, нищо повече. Няма система, в която първоначалното трупане на капитали да е било съвсем законно, но в един момент нещата си идват на местата и ако на "забогатялите" не им е достатъчно и си мислят, че времената не се променят, тогава е техен проблем, че изостават ;) От тук нататък се правят закони "за забогатяване" /както казвате, че е в случая/, което е съвсем нормално /според мен/ ... Няма нарушители - има само спечелили! Кой губи в конкретния случай? М? Има ли такъв? Да, някои печелят - факт! Но има ли губещи? Няма, но оти Вуте да е добре ...

jasta13 написа:Колкото до "чукането" и "нечукането", за да има ефект от дист. предаване на данни, ще трябва да се въведе мощна система за обработка и анализ, на тези приети данни (има такива планове), която........да работи достатъчно надеждно и безпроблемно, към което защо ли, съм настроена доста скептично.

Така, така. Такава система и сега има /ако не знаете/. Тази система прави и ревизии в момента /похвалиха се и по ТВ ако не се лъжа/. Ха сега да видим дали след 1-2 години няма до стотинка да може да проверява "нонстоп-онлайн" кой какво, с лек ъпгрейд на тази система + свързването на касовите апарати. Тъй че не с лошо! Ще го има и положителния ефект.

gudio, частник съм ;) Но не от номенклатурата, а от "нищото" /от "никой" - без мама, тати, ДС, "приятели", партии и т.н./ ;) Просто съм оптимист и все още вярвам, че нещата ще се подобряват ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот hidden » 22 Юни 2011, 20:19

inspectora написа:
gudio написа:След като одобряваш тази мярка, чиято единствена цел е ...., значи одобряваш и: ...

Ама ти си бил голям йезуит ей!

+1
gudio написа:Още от времето на Командира Костов въведоха и започнаха да прилагат такива жестоки санкции за неиздаване на касова бележка (после дори ги намалиха, защото си бяха безумни), че байчовците, лелките и какичките от бакалиите за десетина години се научиха да "чукат" на апарата.

Точно обратното. Преди няколко месеца по ТВ даваха един репортаж как данъчните изловили закусвалня в центъра на София, че служителките не "чукат" на касовия апарат, настана една суматоха сред девойките-продавачки и т.н., накрая се оказа, че всъщност касови бележки няма...запомнил съм го, защото няколко пъти съм обядвал точно в това заведение. Наскоро пак минавах оттам и нарочно се загледах дали ще ми издадат касов бон - ами "чукнаха го".
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 22 Юни 2011, 21:40

inspectora написа: gudio, частник съм ;) Но не от номенклатурата, а от "нищото" /от "никой" - без мама, тати, ДС, "приятели", партии и т.н./ ;) Просто съм оптимист и все още вярвам, че нещата ще се подобряват ...

:roll: Ми защо тогава разсъждаваш като "черпаклия" ? Парите в тази държава не идват от данъци, акцизи и мита (вече и от луди чужденци, купуващи имоти, не идват). Трябва някой да ги изработи, да създаде нещо и да врътне търговийка, някаква "добавена стойност" (едно време, поради факта, че Маркс можеше да се издава на български само преведен от немски през руски от Института "Маркс-Енгелс-Ленин" в Москвето, някой беше измъдрил умното слово "принадена" стойност) да се създаде. Чиновниците добавена стойност не създават !
"Философията" да се вдигат всички цени и от това да се генерират все по-високи приходи от косвени данъци, да се правят периодично "табланети" и "последно 10" с подмяна на: лични карти, топломери, рег. табели, водомери, електромери, касови апарати, пререгистрация на търговски обекти, `щото вместо ХЕИ/РИОКОЗ се появила Агенция по храните, регистрация на домашни котки с цел облагането им с данък (спр. в. "Труд" от днес) и прочие щуротии за събиране на последните стотинки от раята, е дълбоко сбъркана и това "хорошо" много скоро ще приключи твърде плачевно. Само държавни чиновници "от каменната ера" (туй по moommy) не могат да схванат този момент. Ти създаваш впечатлението, че не схващаш също :shock: Ми като искат от НАП тая работа - да си финансират сами връзката, да са за сметка на НАП мобилните комуникации, да има някакви данъчни облекчения за покупката на допълнителните устройства или новите ЕКАФП. Да, ама не ! Целта не е "дисциплина, отчетност и т.н." Целта е да се вземат парите. И, я, като сте толкова компетентни, ми кажете: къде по света има изградена такава връзка :?: Провалът й отсега е предизвестен. Но парите на хората така или иначе ще бъдат събрани, а ощке дълго време ще се налива държавна пара в обществени поръчки за софтуер, доработването му и т.н. Мигар не сме го гледали този филм със софтуера на Здравната каса, с единната митническо-данъчна дрън-дрън връзка, с единната информационна система за противодействие на престъпността и така нататък :evil:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 22 Юни 2011, 21:44

Добре бе пичове, дайте да ви питам нещо друго: Не беше ли обир, не знам си каква далавера и т.н. по вашата логика когато се въведоха касовите апарати /ЕКАФП=Електронен Касов Апарат с Фискална Памет, или нещо такова беше/ през 90-те /деба не помня коя година беше - дали не беше по време на Костов/? М? Сега технологиите и тарикатлъците напредват и е редно и методите за контрол да се усъвършенстват, или не? М? Кой трябва да плати? Ами по принцип контролиращият като иска да контролира да си плаща /тук съм на това мнение от гледна точка на "свободата" - не стига, че си ограничавам свободата, ами и да си платя за това - контролирай си като искаш, мене кво ме бърка/... е да, ама на практика винаги плаща контролираният както и да го извъртаме /и в това мнение обаче има резон - що аз като данъкоплатец да плащам за това, че заради шмекериите на някой, се налага такъв контрол и такъв разход/ ;) Но пък тук никой не е казал, че едни 500 лева ще му съборят бизнеса, тъй че този въпрос /кой да плати/ изобщо не е и предмет на спора в случая.
Та стигнахме до сегашния момент - "Обир за 1 милиард" както го е възпял народният творец! Ами нима не е обир да ми събират данъци и осигуровки? Нима са малко схемите за източване на "държавни пари"? Ами дайте да затворим направо държавата /тя не че не е за затваряне в момента де ... ама тва е друга тема/! Сега що пък тези 5 производителя на апарати и там 3 мобилни оператора щели да изкарат някой лев от леля Пена от бакалията, която не е и чувала 20 години, че имало данъци в тая държава и че оная кутия в дъното на бакалията /апарата/ трябвало да се ползва, а тоя дето и доставял стоката трябвало било и по некоя друга фактура да дава ;) ... Политики - днес лобито е за тези, утре за другите - те нещата се въртят - от каквото има нужда - това е ... /то от много неща има нужда, ама няма как всичко наведнъж/. Ей за това говорим ... не за обири за милиарди - обирът по принцип е налице и то за много повече от 1 милиард - колко е държавния бюджет - 20+ милиарда? Ей го обира ... Ами и аз не искам да издържам 1 ром, 2 пенсионера 1 депута, 3 чиновника и 2 олигарха /ако може и 1-2 деца/, но това е държавата ... това е положението - гледам освен тях да мога и себе си да издържам ... а също така и да стане всичко, което е необходимо тези изброените /колкото може повече от тях/ да се самоиздържат ...

gudio написа: :roll: Ми защо тогава разсъждаваш като "черпаклия" ? Ми като искат от НАП тая работа - да си финансират сами връзката

Ами не мисля, че разсъждавам така. Мисля, че някои хора дотолкова са намразили държавата /има защо - тя беше изрод в лицето на партията/, че гледат по принцип негативно на институциите. Но държавата сме ние. НАП сме ние - ние искаме ли всеки да си плати данъка, който ние сме решили доброволно, че трябва да плащаме? Има ли обаче хора, които не го правят? Ами мен не ме интересува кой ще спечели, интересува ме дали се спазват правилата ... да, инвестиция е необходима, но няма накъде ... и все някой трябва да плати ... Сега ако някой краде, това е друго и други са начините за действие - направили го били законно /приели наредба/ - ами за "законната кражба" се носи политическа отговорност /както казах - въпрос на политика - така са преценили - на мен ми харесва в конкретния случай, щото дори и да е кражба, има и плюсове ... мисля .../ ... за незаконната - наказателна ...

П.П.: gudio, казвал съм ти го и преди - двамата с теб разсъждаваме по един и същ начин и имаме едни и същи разбирания, но не знам къде се получава разминаването, та да влизаме в полемики ... ;)
Последна промяна inspectora на 22 Юни 2011, 22:07, променена общо 1 път
inspectora
Активен потребител

Мнениеот gudio » 22 Юни 2011, 22:06

8) Кажи къде по света има такава връзка, не се измъквай от този въпрос. Или ние у Булгаристан, след като първи фърлихме бомба от самолет над Одрин, сега ще станем пионери и на такава връзка, щатските IRS ще идват на обучение тук и ще викат "Congrаtulations, ******* !" :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 22 Юни 2011, 22:10

gudio написа:Кажи къде по света има такава връзка

Е не се измъквам. Нямам представа къде има такава връзка, но за всичко трябва след света ли да вървим ;)
Може пък да сме първи и да е удачно нещо ;) /а аз мога да се обзаложа, че ако се направи както трябва, ефектът ще е поразителен ;) - може би тук някъде се разминаваме с теб - ти имаш съмнения в това, а аз вярвам, че би могло .../. Ние сме си уникати тука - в света няма еквивалент на много от нещата ни ;)

Просто когато се прави нещо принципно добро, то трябва да се приветства /а не да се тръгва изначално - то се прави, за да се краде и няма да има ефект/. А че това е добро по принцип, мисля няма спор ...
Кой ще печелел и кой трябвало да плати - няма значение кой ще спечели ... печелят всички, ако това помогне за по-честни бизнесмени ... кой трябва да плати е въпрос на виждане, както съм обсъдил вече в предния си пост ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот gudio » 22 Юни 2011, 22:20

inspectora написа:

Е не се измъквам. Нямам представа къде има такава връзка, но за всичко трябва след света ли да вървим ;)
Може пък да сме първи и да е удачно нещо ;) /а аз мога да се обзаложа, че ако се направи както трябва, ефектът ще е поразителен ;) - може би тук някъде се разминаваме с теб - ти имаш съмнения в това, а аз вярвам, че би могло .../. Ние сме си уникати тука - в света няма еквивалент на много от нещата ни ;)

Преди време бях известен в този форум с хващането ми на басове, които губех :) (не съм забравил за Revolution и бирата, която му дължа, пак във връзка с нещо като "данъчен казус", `ма и той не си я търси). Лошото е, че няма смисъл да се хващаме на бас, защото wireless-фискализацията явно няма да се състои. Всъщност, защо дъвчем тази тема, като правителството вече се отказа от нея :roll: :lol: Същата история и с данък лукс и предложенията за вдигането на ДДС преди време - `що страсти и псувни, мен даже ме баннаха от един форум заради изказани съмнения в необходимостта от незабавно увеличаване на ставката на ДДС, което според ентусиастите там нямало ама по никакъв начин да се отрази на цените :? А аз просто дадох примера на Toti от този форум, как ДДС-то свива маржа на печалба и на прекупвача, и не тежи само върху крайния потребител. Не бъдете ентусиасти, младежи. Нещата ще се сг*вняват тепърва :cry:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Юни 2011, 22:33

Съзнавам риска да прозвуча неподготвена и за двете страни в темата /вече се оформиха рязко такива/, но ще помоля подготвените да ми помогнат като ме насочат към държави, в които тази "мярка" е въведена и функционира или е била действаща на определен етап от развитето й. Само държавтие, аз ще си проуча останалото, което ме интересува в тази връзка.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 22 Юни 2011, 22:39

Ами то че ще се скапват още нещата е ясно. Не си правя илюзии за това, но се опитвам да слагам от време на време розовите очила, защото иначе за къде ... Въпросът е, че в дългосрочен план нещата може би ще се оправят ... имам сериозни основания да смятам така ... поне на този етап ... /най-малкото щото на едни хора ЕГН-тата им няма да им простят ... ;) /
Ако ще си говорим по принцип за сегашната власт - та те си нямат никаква идея какво правят ... и правят простотия от простотия, но понякога "налучкват" /например продават държавния дял в ЕРП-тата ;) - без да искат уцелиха и начина, по който да го направят ;) - поклон от мен, макар и да знам, че е плод на случайност всичко това/. Сега това с онлайн-а на бензиностанции, апарати ... и други подобни/има и още, ама те нямаха толкова обществен отзвук ;) / ... това е добро /както и да се направи, един ден ще се ползва по предназначение и ще има ефекта, който се декларира, независимо от всичко останало и "калкулацията" ще даде превес на положителните страни ;) / ... Ами нали утре /след 5-10-15, а защо не и по-малко години/ ние ще управляваме и ще контролираме! Ами тогава? Ами има разлика между олигарха и сина му ;) Вторият за никакъв уй не става и нещата си идват на местата ... Проблем има с образованието на хората, но ще го мислим това ...
Мислете за децата си ... ;)
Последна промяна inspectora на 22 Юни 2011, 22:42, променена общо 2 пъти
inspectora
Активен потребител

Мнениеот hidden » 22 Юни 2011, 22:41

Радиочестотната идентификация (Radio Frequency IDentification, RFID)
На всеки търговец - касов апарат, на всеки шофьор - GPS, на всеки документ - чип. Това е бъдещето. Независимо дали ни харесва или не.
gudio написа:Ми като искат от НАП тая работа - да си финансират сами връзката, да са за сметка на НАП мобилните комуникации

И от къде ще дойде това финансиране? От бюджета, т.е. от общия джоб. Който и без това е празен. Против.
В София горе-долу хората "чукат" на апарата, но идеш ли в по-малкия град...там касовите апарати стоят само за красота!
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 22 Юни 2011, 22:42

lexy21 написа:Съзнавам риска да прозвуча неподготвена и за двете страни в темата /вече се оформиха рязко такива/, но ще помоля подготвените да ми помогнат като ме насочат към държави, в които тази "мярка" е въведена и функционира или е била действаща на определен етап от развитето й. Само държавтие, аз ще си проуча останалото, което ме интересува в тази връзка.

8) Аз не открих такива, защото преди да питам Инспектора, порових малко. GPRS-касови апарати се използват от големи търговски вериги за следене на оборотите и обобщаване на резултатите от много обекти, ама за връзка с данъчните :roll: :|
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Юни 2011, 22:45

И аз порових :oops: не достатъчно, признавам си, нищо не открих, за това с неудобство попитах.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот gudio » 22 Юни 2011, 22:46

hidden написа: Радиочестотната идентификация (Radio Frequency IDentification, RFID)
На всеки търговец - касов апарат, на всеки шофьор - GPS, на всеки документ - чип. Това е бъдещето. Независимо дали ни харесва или не.

:? Прося извинение, Decanus Maximus, ама нещо не намерих във високоуважаваната Ви референция нещо за връзка с Revenue service :roll: Самият касов апарат, ако не знаете, е възникнал като капиталистическо творение за следене на собствените си обороти (да не лъжат пролетариите-продавачи). В БГ, естествено, навлезе по обратния ред и със съвсем други цели.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 22 Юни 2011, 22:47

gudio написа:GPRS-касови апарати се използват от големи търговски вериги за следене на оборотите и обобщаване на резултатите от много обекти ...

:idea:
Нима именно това не е индиция, че нашите са налучкали ;)
Големите корпорации са много по-напред от държавите в съвременния свят :arrow: ... правете си изводите дали има полза от това ...

gudio написа:Самият касов апарат, ако не знаете, е възникнал като капиталистическо творение за следене на собствените си обороти (да не лъжат пролетариите-продавачи).

Е още ли спорим по темата тогава?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот gudio » 22 Юни 2011, 22:53

inspectora написа: Ами нали утре /след 5-10-15, а защо не и по-малко години/ ние ще управляваме и ще контролираме! Ами тогава? Ами има разлика между олигарха и сина му ;) Вторият за никакъв уй не става и нещата си идват на местата ... Проблем има с образованието на хората, но ще го мислим това ...

:) Явно си много-много по-млад от мен... Покрай 10.11.1989 г. имах подобен разговор и връстници-ентусиасти ми казаха, "Те комунистите, ще откраднат парите, ама ще станат капиталисти и щат-нещат (или щът-нещът :roll: ) ще трябва да правят бизнес. За бизнеса ще им трябват кадърни кадри, на които ще плащат много пари, `щото те самите за чеп за зеле не стават. Затова ще има пари и за нас..." :lol: Нещо подобно да се е случило :?: :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 22 Юни 2011, 22:57

gudio написа:
inspectora написа: Ами нали утре /след 5-10-15, а защо не и по-малко години/ ние ще управляваме и ще контролираме! Ами тогава? Ами има разлика между олигарха и сина му ;) Вторият за никакъв уй не става и нещата си идват на местата ... Проблем има с образованието на хората, но ще го мислим това ...

:) Явно си много-много по-млад от мен... Покрай 10.11.1989 г. имах подобен разговор и връстници-ентусиасти ми казаха, "Те комунистите, ще откраднат парите, ама ще станат капиталисти и щат-нещат (или щът-нещът :roll: ) ще трябва да правят бизнес. За бизнеса ще им трябват кадърни кадри, на които ще плащат много пари, `щото те самите за чеп за зеле не стават. Затова ще има пари и за нас..." :lol: Нещо подобно да се е случило :?: :mrgreen:

Ами случило се е да ти кажа. Може би не съвсем в мащабите, в които са си го представяли, но се е случило! Факт, че има наченки на средна класа у нас ;) Не е малко ...
Повярвай, че още повече ще се "случват" нещата с децата им ... ;) Комунистите и назначените от тях капиталисти още са живи, но постепенно измират, а децата им ... мале-леле ... на тея утре мога да им взема за 10 секунди всичко ако реша ... само да си идат родителите им и да наследят ;)
inspectora
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии