- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Наследство
След смъртта на наследодателя един от имотите му е прехвърлен на друго лице със съдебно решение. Влиза ли този имот в наследствената маса? Какво може да се направи за връшането му?
- zalsana
- Нов потребител
Re: Наследство
Към момента на смъртта на лицето се открива наследството, тоест всички имоти към този момент влизат в наследствената маса. Как така е прехвърлен е имот със съдебно решение? За какво точно става дума?
- nk7702n
- Старши потребител
Три месеца след смъртта е направено прехвърляне на имота със съдебно решение, което отменя нотариалния акт на покупката.
- zalsana
- Нов потребител
Хайде да погледнем в кристалната топка
Срещу наследодателя приживе е било заведено дело относно имот. Три месеца след смъртта му решението или е постановено, или е влязло в сила...
Ако е обжалваемо- обжалвайте. Ако е влязло в сила- пийте една студена вода, освен ако няма шанс за отмяна.
Ако обжалвате- ще спечелите, освен ако не изгубите.
От врачката толкова.
Повече- при адвокат.
Срещу наследодателя приживе е било заведено дело относно имот. Три месеца след смъртта му решението или е постановено, или е влязло в сила...
Ако е обжалваемо- обжалвайте. Ако е влязло в сила- пийте една студена вода, освен ако няма шанс за отмяна.
От врачката толкова.
Повече- при адвокат.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
bebitor написа:Хайде да погледнем в кристалната топка
От врачката толкова.
Повече- при адвокат.
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря за отговорите!
Ситуацията ми се поизясни:
Наследодателят купува имот, който ипотекира. В последствие заемът не се връща, а банката изнася имота на публична продан.
Междувременно от продавача на имота е заведено дело за обявяване на сделката за недействителна - имота бил прехвърлен като обезпечение на заем. Купувача (наследодателя) декларира, че той не е получавал никакви пари - нито като заем, нито като цена на покупко-продажбата. Съдът отменя сделката за имота. Това преди повече от година преди смъртта на купувача.
След смъртта му имота е прехвърлен.
Питането ми е най-вече какво прави банката? Защитени ли са нейните интереси?
Въобще всякакви коментари по казуса ще са ми полезни. Благодаря!
Ситуацията ми се поизясни:
Наследодателят купува имот, който ипотекира. В последствие заемът не се връща, а банката изнася имота на публична продан.
Междувременно от продавача на имота е заведено дело за обявяване на сделката за недействителна - имота бил прехвърлен като обезпечение на заем. Купувача (наследодателя) декларира, че той не е получавал никакви пари - нито като заем, нито като цена на покупко-продажбата. Съдът отменя сделката за имота. Това преди повече от година преди смъртта на купувача.
След смъртта му имота е прехвърлен.
Питането ми е най-вече какво прави банката? Защитени ли са нейните интереси?
Въобще всякакви коментари по казуса ще са ми полезни. Благодаря!
- zalsana
- Нов потребител
Здравейте радвам се че открих подобен саит искам да ви запитам нещо сега ще го поясна.
Моя дядо в момента е жив но не се знае колко му остава и искам да знам при положение че моят баща е починал преди 8 години и преди това е имал развод с майка ми а също така баща ми е бил Осиновен та така искам да знам не даи си боже дядо ми да почине без завещание кой са преките наследници.Имаите на предвит че тои има брат Жив Племенници и т.н.т .Благодаря за вниманието
Моя дядо в момента е жив но не се знае колко му остава и искам да знам при положение че моят баща е починал преди 8 години и преди това е имал развод с майка ми а също така баща ми е бил Осиновен та така искам да знам не даи си боже дядо ми да почине без завещание кой са преките наследници.Имаите на предвит че тои има брат Жив Племенници и т.н.т .Благодаря за вниманието
- nninovbg
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|