начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Узаконяване на къща

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Узаконяване на къща

Мнениеот liubica_pm » 17 Юни 2011, 13:32

Здравейте,моля за помощ тъй като немога да намеря отговор в предишни дискусии.Имаме къща,строена преди около 10 години.От миналата година я узаконяваме,и сме на етап наличен акт15.Въпросът ми е:Какво следва от тук нататък за получаване на акт 16?Какво е необходимо да се направи стъпка по стъпка?Задавам тези въпроси понеже с узаконяването се занимава друг човек и имаме съмнения по някои негови дела.Много ще съм ви благодарна ако ми отговорите!
liubica_pm
Нов потребител

Re: Узаконяване на къща

Мнениеот julyanvonemona » 17 Юни 2011, 13:47

Узаконяването изчезна! "Застина" във пространствено времевия континиум! Това което Вие наричате узаконяване се казва въвеждане на сграда в експлоатация. честно казано по този въпрос в този форум има по-добри от мен. Дано някой Ви отговори! Успех!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот liubica_pm » 17 Юни 2011, 14:12

За съжаление в България всичко става по най-сложния начин,на човек му е необходимо да знае целия правен устав за да се оправи и пак ще има нещо ,което да го възпира.Надявам се да ми отговори някой,защото се допитвах до разни хора,но ...още търся пътекта.
liubica_pm
Нов потребител

Мнениеот probcho » 17 Юни 2011, 20:50

.
Последна промяна probcho на 07 Авг 2011, 19:55, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот liubica_pm » 18 Юни 2011, 12:38

Имаме акт15 ,какво следва?-нов договор в електрото-и нов проект-необходим ли е?,ВИК-?Въобще,колко институции трябва да обиколим и за колко още нови проекти трябва да платим?За да задавам тези въпроси най-вероятно не разбирам ,пък и не е необходимо ,би трябвало да има хора които да са наясно с тази област.
liubica_pm
Нов потребител

Мнениеот Melly » 18 Юни 2011, 14:09

liubica_pm написа:За съжаление в България всичко става по най-сложния начин,на човек му е необходимо да знае целия правен устав за да се оправи и пак ще има нещо ,което да го възпира.Надявам се да ми отговори някой, защото се допитвах до разни хора,но ...още търся пътекта.

Избраната от Вас пътека е погрешна.
Познанието е всеобхватно като Вселената. А от въпросите Ви оставам с впечатлението, че сте "любител на силни усещания"
Успех в търсенето!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот probcho » 18 Юни 2011, 19:14

.
Последна промяна probcho на 07 Авг 2011, 19:56, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот bgarch » 19 Юни 2011, 13:18

А дали въобще Ви е необходим Акт 16 за Вашата къща? Не за всички сгради се изготвя този акт. Задавам този въпрос, за да Ви стане ясно, че е възможно самия въпрос да го поставяте погрешно. Така в един форум, без да прегледа специалист цялата Ви документация, не би могло да Ви се отговори на този наглед прост въпрос. Щом имате Акт 15, това означава само едно- близо сте до въвеждане на сградата в експлоатация. Ама колко близо- това вече е друг въпрос.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот liubica_pm » 20 Юни 2011, 14:42

Благодаря Ви,аз вече намерих отговора на въпроса си на друго място.Прави сте,че няма как да ми се отговори тук,тъй като положението ни е малко объркано...няма значение.
liubica_pm
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация