- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
56 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард
Въвеждането на новите касови апарати е най голямата далавера на десетилетието съпоставима само с краха на Финансовите Пирамиди и фалита на Банките от началото на демокрацията
Вижте цялата схема - КАСОВИ АПАРАТИ
Вижте цялата схема - КАСОВИ АПАРАТИ
- freeminds
- Нов потребител
Re: Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард
Отворено Писмо до Министър Дянков за Новите Касови Апарати
- freeminds
- Нов потребител
Докато търговците не се научат да ползват касовите апарати по предназначение и същите да не стоят само за красота в магазините, ще е така.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
hidden написа:Докато търговците не се научат да ползват касовите апарати по предназначение и същите да не стоят само за красота в магазините, ще е така.
Правилно! Никой не се заблуждава, че сега наддават вой заради това, че трябва да платят по 500 лева!
Не е заради това. Вият, защото вече ще е по-трудно /сигурно и по-скъпо, а от там може би и безсмислено икономически/ да укриват данъци и да точат ДДС ...
"Обир за 1 милиард!"
А за колко милиарда, в продължение на толкова години беше обирът от страна на тези, които ползват касови апарати? М?
freeminds, сложи си ръка на сърцето и отговори на този въпрос!
/не казвам, че няма съвестни търговци, но знаете - покрай сухото .../
Лицемерно е от страна на търговците да плачат заради тези апарати, че видите ли държавата сега ги изнудва да си купят такива ... Помислете си с колко пъти /бас ловя, че е в над в десетки хиляди/ сте си ги изкарали тези 500 лева от невнасяне на ДДС и корпоративен ...
Хайде със здраве ... Всички искаме да си подредим държавата, но след като нямаме самосъзнанието за това, така ще да е ... малко насила ...
- inspectora
- Активен потребител
Хммм... апаратът и с Господ да е свързан, как ще помогне това, ако не се "чука" на него?
-
moommy - Младши потребител
moommy написа::mrgreen:
Хммм... апаратът и с Господ да е свързан, как ще помогне това, ако не се "чука" на него?
Нали ... само дето това с НЕчукането вече не е оферта щото много лесно ще ви сцепят, ама нейсе ... нЕкои хора явно сте още в каменната ера ...
Нека те вържа аз към НАП и като те видя, че 2 седмици НЕ "чукаш" /оти ша те вида - нали си ми "онлайн-нонстоп" в НАП-а / па да видим къде ши ми идеш
- inspectora
- Активен потребител
Сигурно ще се съпоставят данните от книгите за продажбите с отчетените от касовия апарат и с мнението на съответния служител от НАП и така ще се изясни напълно картинката.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Сигурно ще се съпоставят данните от книгите за продажбите с отчетените от касовия апарат и с мнението на съответния служител от НАП и така ще се изясни напълно картинката.
Не, просто като видят, че 2 дни няма продажба в обекта Х и веднага ще пратят инспектори "под прикритие", за да видят дали наистина никой не влиза там, или не се чука на апарата ... сега проверките пак са по такива данни, но с онлайн-връзката ще става много по-бързо и много по-точно ... не знам защо си мислят, че нямало значение дали си вързан ... с което не казвам, че няма пак да се намери някой тарикатлък, ама няма да е тоя с нечукането, "пада" и тоя с пренастройките, както и тоя с "двата" апарата ... изобщо всичко познато до момента ще се пресече мисля
- inspectora
- Активен потребител
Може би наистина ще се ограничи в значителна степен укриването на извършени продажби и избягването на заплащане на данъци, но напълно никога не може да се изключи, защото няма как абсолютно винаги да се следи дали е чукнато или не на апарата, освен ако не измислят да се следят нещата в НАП и чрез видеозапис / което звучи много смешно! /
- nk7702n
- Старши потребител
Отлагат връзката на търговците с НАП18 юни 2011
По данни на финансовото ведомство близо 300 000 обекта поради затруднения все още не са изпълнили мярката и няма да успеят
Сега действащата наредба, която задължава всички търговци, регистрирани по ДДС, да свържат касовите си апарати със системата на НАП, се отлага с една година.
Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков по време на форум на Предприемачи ГЕРБ, организиран от Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и фондация "Ханс Зайдел", съобщиха от пресцентъра на управляващата партия, цитирани от БГНЕС.
По данни на финансовото ведомство близо 300 000 обекта поради затруднения все още не са изпълнили мярката и няма да успеят да го направят до края на септември, както предвижда наредбата. Целта на отлагането е малкият и среден бизнес да бъдат временно разтоварени от тази мярка в условията на финансово-икономическа криза.
Представители на бизнеса от Предприемачи ГЕРБ приветстваха намерението на Симеон Дянков за отлагане на изискването. "Наредбата има своите предимства за изсветляване на бизнеса, определено е положителна и ще окаже влияние върху събираемостта на данъците, но в момента бизнеса е притиснат от кризата и тази стъпка ще ни даде възможност да поемем глътка въздух, да се стабилизираме", коментираха предприемачи от различните райони в страната.
Отлагането на връзката между касовите апарати и НАП няма да важи единствено за аптеките. Фармацевтите остават задължени да свържат фискалните си апарати с компютърните системи на приходната администрация в определения срок. Симеон Дянков обясни, че задължението остава по изричното настояване на Асоциацията на българските аптеки.
По данни на финансовото ведомство близо 300 000 обекта поради затруднения все още не са изпълнили мярката и няма да успеят
Сега действащата наредба, която задължава всички търговци, регистрирани по ДДС, да свържат касовите си апарати със системата на НАП, се отлага с една година.
Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков по време на форум на Предприемачи ГЕРБ, организиран от Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и фондация "Ханс Зайдел", съобщиха от пресцентъра на управляващата партия, цитирани от БГНЕС.
По данни на финансовото ведомство близо 300 000 обекта поради затруднения все още не са изпълнили мярката и няма да успеят да го направят до края на септември, както предвижда наредбата. Целта на отлагането е малкият и среден бизнес да бъдат временно разтоварени от тази мярка в условията на финансово-икономическа криза.
Представители на бизнеса от Предприемачи ГЕРБ приветстваха намерението на Симеон Дянков за отлагане на изискването. "Наредбата има своите предимства за изсветляване на бизнеса, определено е положителна и ще окаже влияние върху събираемостта на данъците, но в момента бизнеса е притиснат от кризата и тази стъпка ще ни даде възможност да поемем глътка въздух, да се стабилизираме", коментираха предприемачи от различните райони в страната.
Отлагането на връзката между касовите апарати и НАП няма да важи единствено за аптеките. Фармацевтите остават задължени да свържат фискалните си апарати с компютърните системи на приходната администрация в определения срок. Симеон Дянков обясни, че задължението остава по изричното настояване на Асоциацията на българските аптеки.
- rozablue
- Потребител
Сега ще видите как под натиска на един или друг бранш връзката с НАП ще се осъществи за отрицателно време Парадокс, но повечето бизнеси са положително настроени именно защото биха си гарантирали една относително честна конкурентна среда
Скимтят само тези, на които ще им секне кранчето от точене на корпоративен и ДДС
Скимтят само тези, на които ще им секне кранчето от точене на корпоративен и ДДС
- inspectora
- Активен потребител
inspectore, Вие данъчен инспектор ли сте? Бих Ви запитала на "лични", но ЛС са Ви изключени.
- rozablue
- Потребител
Не е данъчен инспектор, просто обича свободната пазарна икономика и частна инициатива.
- nk7702n
- Старши потребител
Инспекторе, нищо лично, но не си прав. Далавера е и ти сам ще се осефереш. Става въпрос за същата схема, като тази с регистрационните табели на автомобилите и с личните карти на гражданите. В случая е още по-дебелашка, защото според теб и тези, които лансират версията за полезността на мероприятието, укритите милиарди ще влязат в бюджета - значи държавата щом гони печалба от това, убедена е, че ще си осигури тези нови милиарди, то тази смяна следваше да стане за нейна сметка - гушките на някои хора - пълни, бизнеса - доволен, бюджета - пълен. Да - ама - не. Защото нови милиарди за бюджета / и за всички нас/ няма да има. Което, от моя гледна точка, е добре. Няма на мой гръб да се пълнят нечии гушки. А бизнеса - кво ме интересува - аз съм пенсионер. Съответно - държавен служител, безработен, гастарбайтер.
- Star_doznatel
- Потребител
Star_doznatel написа:А бизнеса - кво ме интересува - аз съм пенсионер. Съответно - държавен служител, безработен, гастарбайтер.
Ами за това ще си беден
Щото парите и за пенсии и за държ.служители и за безработни, че и за работещите идват от бизнеса - от данъците и осигуровките, от работните места!
Кво го интересувал бизнеса ... прост народ ей ... Докато не разберете, че лош-добър бизнесът е този, от който идват парите на всички останали, ще сте на това дередже ...
А като си пенсионер, държавен служител, безработен, гастарбайтер пък какво те интересува, че карат бизнеса да си смени апаратите? Да, нечий друг бизнес ще облажи, но се предполага, че ще има повече и за пенсии и за всичко останало ... Противоречиш си ... хем искаш държавата да направи подмяната, хем пък не те интересува бизнеса - ами добре тогава - нека вземат от бюджета /от пенсии и заплати на д.сл./ и да им сменят апаратите.
Както и да е ... може пък и да е далавера ... предпочитате сивата икономика "за да не се пълнят нечии гуши от вашите пари", но не осъзнавате, че ако бъде изсветлена ще е по-добре за самите вас ... Ето това е трагедията на българина - сам не осъзнава кое е добро за самия него ... за това и ще е вечно беден и нещастен ...
- inspectora
- Активен потребител
Доста наивно е да се смята , че като се свържат кас.апарати с НАП и о манна небесна ще текнат от чешмите мед и масло.Просто ми е смешно.Видяхме резултата от свързването на Митниците с НАП.Няма ги очакваните няколко стотин милиарда повече.Същия резултат ще е и сега.Другаде са причините за масовия спорт за неплащане на данъци и превърналата се икономическа криза в икономическа депресия(според повечето водещи икономически анализатори).Но това е друга тема.Иначе сега или малко по-късно държавата ще накара търговците да се бръкнат за ъпгрейдване на кас.апарати , но ефекта ще е имагинерен.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Star_doznatel написа:Инспекторе, нищо лично, но не си прав. Далавера е и ти сам ще се осефереш. Става въпрос за същата схема, като тази с регистрационните табели на автомобилите и с личните карти на гражданите. В случая е още по-дебелашка, защото според теб и тези, които лансират версията за полезността на мероприятието, укритите милиарди ще влязат в бюджета - значи държавата щом гони печалба от това, убедена е, че ще си осигури тези нови милиарди, то тази смяна следваше да стане за нейна сметка - гушките на някои хора - пълни, бизнеса - доволен, бюджета - пълен. Да - ама - не. Защото нови милиарди за бюджета / и за всички нас/ няма да има. Което, от моя гледна точка, е добре. Няма на мой гръб да се пълнят нечии гушки. А бизнеса - кво ме интересува - аз съм пенсионер. Съответно - държавен служител, безработен, гастарбайтер.
+1
Проблемите на бюджета идват от измамите с ДДС, фиктивния износ (нали много се увеличил износът напоследък - признак как излизаме от кризата ), най-много далавери с ДДС се правят в любимите на всички правителства строителство и търговия с горива , от контрабандата, а не от неотчитане на продажбите с касов апарат. Още от времето на Командира Костов въведоха и започнаха да прилагат такива жестоки санкции за неиздаване на касова бележка (после дори ги намалиха, защото си бяха безумни), че байчовците, лелките и какичките от бакалиите за десетина години се научиха да "чукат" на апарата.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
inspectora написа:moommy написа::mrgreen:
Нали ... само дето това с НЕчукането вече не е оферта щото много лесно ще ви сцепят, ама нейсе ... нЕкои хора явно сте още в каменната ера ...
Нека те вържа аз към НАП и като те видя, че 2 седмици НЕ "чукаш" /оти ша те вида - нали си ми "онлайн-нонстоп" в НАП-а / па да видим къде ши ми идеш
Опссс... извинявам се. Не споменах, че НЕ работя в бакалия
По повод маркираната с червено част от цитата: В каменната ера е държавната администрация и това е значителен проблем.
+ за мнението на REVOLUTION. И аз страдам от конкуренцията работеща "на коляно", а не я защитавам. Просто не мисля, че мярката е адекватна.
-
moommy - Младши потребител
REVOLUTION написа:Доста наивно е да се смята, че като се свържат кас.апарати с НАП и о манна небесна ще текнат от чешмите мед и масло.
С това съм съгласен. Далеч съм от тая мисъл ... Одобрявам мярката поради други причини - ще има дисциплиниращ ефект си мисля ...
gudio написа:Проблемите на бюджета идват от ...
Идват от манталитета на гражданите, а тази мярка един вид "възпитава" в спазването на реда ...
И после именно от бакалийките са проблемите - точно лелката, която взема "без фактура" стоката от търговеца на едро, който пък е взел по същия начин от производителя е проблемът! Щото производителят си е мафиот в масата от случаите /кои са собствениците на заводи и фабрики в Б-я ... и как са станали такива ... "това го знае всяко хлапе" / и при него смяна на манталитета е невъзможен, но при леля андрешка, като и бръкнат в джеба ... А нека всички бакалийки да си поискат фактура па да говорим тогава за "проблемите в бюджета"
Недейте така да ми говорите наизуст ...
А що се касае до версиите, че "ние им ги даваме, а те ги крадат, па за това няма да им даваме" - ами тук проблемът си е наш - отиваме и им набиваме канчетата на тези, които са откраднали! Щото ако си разсъждаваме така, никога няма да се оправим ... все от някъде, лека-полека трябва да се цивилизоваме - нали? Иначе не трябва да плачем, че сме бедни и експлоатирани ... и като нямаме самосъзнание, ще ни се слага вилата на врата /в определени граници разбира се/.
Аптеките що настояват за мярката? М? При тях защо остана? Просто щото повечето там се опитват да бъдат честни и да премахнат или поправят некоректните ... или сега ще измислите пак някоя конспиративна причина
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:REVOLUTION написа:Доста наивно е да се смята, че като се свържат кас.апарати с НАП и о манна небесна ще текнат от чешмите мед и масло.
С това съм съгласен. Далеч съм от тая мисъл ... Одобрявам мярката поради други причини - ще има дисциплиниращ ефект си мисля ...gudio написа:Проблемите на бюджета идват от ...
Идват от манталитета на гражданите, а тази мярка един вид "възпитава" в спазването на реда ...
И после именно от бакалийките са проблемите - точно лелката, която взема "без фактура" стоката от търговеца на едро, който пък е взел по същия начин от производителя е проблемът! Щото производителят си е мафиот в масата от случаите /кои са собствениците на заводи и фабрики в Б-я ... и как са станали такива ... "това го знае всяко хлапе" / и при него смяна на манталитета е невъзможен, но при леля андрешка, като и бръкнат в джеба ... А нека всички бакалийки да си поискат фактура па да говорим тогава за "проблемите в бюджета"
Недейте така да ми говорите наизуст ...
А що се касае до версиите, че "ние им ги даваме, а те ги крадат, па за това няма да им даваме" - ами тук проблемът си е наш - отиваме и им набиваме канчетата на тези, които са откраднали! Щото ако си разсъждаваме така, никога няма да се оправим ... все от някъде, лека-полека трябва да се цивилизоваме - нали? Иначе не трябва да плачем, че сме бедни и експлоатирани ... и като нямаме самосъзнание, ще ни се слага вилата на врата /в определени граници разбира се/.
Аптеките що настояват за мярката? М? При тях защо остана? Просто щото повечето там се опитват да бъдат честни и да премахнат или поправят некоректните ... или сега ще измислите пак някоя конспиративна причина
Не очаквах, че толкова, ама толкова, не си в час... То вестници ли не писаха, то телевизийки ли не правиха репортажи, ама ти вЕрно си в каменната ера... сигурно са под нивото ти Нещо там, имена като Тихомир Каменов, Огнян Донев, Веселин Марешки и т.н. сигурно нищо не ти говорят ивсичките войни на "аптечния фронт" си ги прозяпал последните 10-15 години. Пък ако и за Валентин Златев и за него сигурно не си чувал и защо бензиностанциите първи ги навързаха с НАП Нямало било "конспирация" Ще ме уморито от смях,такива екземпляри, дето си мислят, че парите ги печата БНБ или ги правят в СССР - едно време там ги печатаха, сега в ЕС ги правят и по "еврофондовете" ни ги носят с вагони на Симеон Дянков, пък той под мъдрото ръковдство на Партията ги раздава като заплати А има едни нахалници, дето укриват обороти и не искат да си купят касови апарати с GPRS - бой по мръсните кулаци, бакали и прочие оФци за дране, а не за стригане
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
56 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|