начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

удължава ли болничният срока на предизвестие

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

удължава ли болничният срока на предизвестие

Мнениеот merseyside » 15 Юни 2011, 21:29

Здравейте, моля за съдействие при следния казус: пуснах си 1-месечно предизвестие за напускане и последните 10 дни от него излязох болнични.Работодателят иска да си отработя болничните,удължава ли болничният срока на предизвестието? Как да постъпя,ако не искам да връщам на работа там?
merseyside
Нов потребител

Re: удължава ли болничният срока на предизвестие

Мнениеот radoslav_stoyanov » 16 Юни 2011, 11:09

Все едно да Ви кара да отработвате през уикендите болничните си, ако не сте в предизвестие... :D
radoslav_stoyanov
Младши потребител

Мнениеот merseyside » 16 Юни 2011, 12:01

добре,как да постъпя сега ако работодателят не иска да ми прекрати договора,ако не си отработя предизвестието и ако ми маяви,че му дължа обезщетение за неспазен срок на предизвестие?
merseyside
Нов потребител

Мнениеот radoslav_stoyanov » 16 Юни 2011, 12:06

Първо да уточня, че аз не съм адвокат. Просто следвам елементарната логика. Предлагам Ви да завъртите един телефон на Инспекция по труда и да поискате да говорите с юрисконсулт или инспектор. Висят там по цял ден и вършат проформа дейност, поне с това могат да са полезни. Предполагам, че отговорът ще е по-бърз и навреме, отколкото ако чакате отговор тук. :|

P.S.: Срокът за предизвестие си е спазен. Вие сте спазила всичко. Болничният е отпуск поради неработоспособност. Ако Ви заяви такива неща му кажете да Ви ги напише писмено с писмо с изходящ номер или с обратна разписка. :) Съмнява ме да го направи...
radoslav_stoyanov
Младши потребител

Мнениеот dessys » 16 Юни 2011, 15:11

Не, не го удължава, удължава само изпитателния срок (ако сте с такъв разбира се).
dessys
Потребител

Мнениеот merseyside » 16 Юни 2011, 21:13

Благодаря за изразените мнения,бяха ми от полза.Обадих се в инспекцията по труда и от там също ми отговориха,че работодателят няма право да ме кара да отработвам болничния и че трябва да ми върне всички документи своевремнно с прекратяване на договора ми,което ще стане с изтичане на едномесечното предизвестие,което съм си пуснала :)
merseyside
Нов потребител

Назад към Трудово право