- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
удължава ли болничният срока на предизвестие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
удължава ли болничният срока на предизвестие
Здравейте, моля за съдействие при следния казус: пуснах си 1-месечно предизвестие за напускане и последните 10 дни от него излязох болнични.Работодателят иска да си отработя болничните,удължава ли болничният срока на предизвестието? Как да постъпя,ако не искам да връщам на работа там?
- merseyside
- Нов потребител
Re: удължава ли болничният срока на предизвестие
Все едно да Ви кара да отработвате през уикендите болничните си, ако не сте в предизвестие...
- radoslav_stoyanov
- Младши потребител
добре,как да постъпя сега ако работодателят не иска да ми прекрати договора,ако не си отработя предизвестието и ако ми маяви,че му дължа обезщетение за неспазен срок на предизвестие?
- merseyside
- Нов потребител
Първо да уточня, че аз не съм адвокат. Просто следвам елементарната логика. Предлагам Ви да завъртите един телефон на Инспекция по труда и да поискате да говорите с юрисконсулт или инспектор. Висят там по цял ден и вършат проформа дейност, поне с това могат да са полезни. Предполагам, че отговорът ще е по-бърз и навреме, отколкото ако чакате отговор тук.
P.S.: Срокът за предизвестие си е спазен. Вие сте спазила всичко. Болничният е отпуск поради неработоспособност. Ако Ви заяви такива неща му кажете да Ви ги напише писмено с писмо с изходящ номер или с обратна разписка. Съмнява ме да го направи...
P.S.: Срокът за предизвестие си е спазен. Вие сте спазила всичко. Болничният е отпуск поради неработоспособност. Ако Ви заяви такива неща му кажете да Ви ги напише писмено с писмо с изходящ номер или с обратна разписка. Съмнява ме да го направи...
- radoslav_stoyanov
- Младши потребител
Не, не го удължава, удължава само изпитателния срок (ако сте с такъв разбира се).
- dessys
- Потребител
Благодаря за изразените мнения,бяха ми от полза.Обадих се в инспекцията по труда и от там също ми отговориха,че работодателят няма право да ме кара да отработвам болничния и че трябва да ми върне всички документи своевремнно с прекратяване на договора ми,което ще стане с изтичане на едномесечното предизвестие,което съм си пуснала
- merseyside
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|