Здравейте! Майка ми и баща ми решиха да се разведат по взаимно съгласие. Беше насрочена дата за дело. Проблемът дойде от там, че майка ми се намира в чужбина и нямаше как да присъства на делото, след което предполагам е било прекратено. Обачя баща ми реши да се развежда с нея по НЕвзаимно съгласие(извинявам се, не знам дали това е точния израз). Тя отново няма как да се прибере в България и да присъства на делото, което евентуално ще бъде насрочено. Имам следните въпроси към вас:
1. След като тя не се е явила на първото дело за развод по взаимно съгласие би ли могло да има някакви финансови или каквито и да е последици за нея?
2. Какво ще стане ако тя не може да се яви и на следващото дело за развод по невзаимно съгласие?
3. Ако са възможни тежки последици, има ли вариант да бъде упълномощен някой да я представлява в съда?
Надявам се на точни и експертни отговори на моите въпроси. Предварително ви благодаря!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 22:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно развод по НЕвзаимно съгласие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос относно развод по НЕвзаимно съгласие
Първото дело е прекратено поради непостигане на взаимно съгласие за прекратяване на брака. Второ дело е заведено по общия исков ред / доколкото това сте писал / а /. Финансови последици освен задължение за плащане на ДТ, други не виждам да има за майка Ви. Дори и да не се яви на второто дело, щом ищецът е баща Ви, производството няма да бъде прекратено и ще си продължи до произнасяне на съда с решение.
- nk7702n
- Старши потребител
Предполагам първото дело е прекратено на основание изискването в първото заседание за разглеждане на делото по иск за развод страните да се явят лично, като при неявяване на ищеца без уважителни причини производството се прекратява.А по делата за развод по взаимно съгласие и двамата съпрузи са ищци. Сиреч, дори да са постигнали споразумение следва да се яват и двамата.
- damme
- Младши потребител
Молители. Производството не е исково, а охранително...
За да си охрани интересите следва да си упълномощи своевременно адвокат за второто дело, който да има възможност да реагира навреме (трябва да се пише отговор на ИМ и според зависи усложненията ще я представлява в производството).
За да си охрани интересите следва да си упълномощи своевременно адвокат за второто дело, който да има възможност да реагира навреме (трябва да се пише отговор на ИМ и според зависи усложненията ще я представлява в производството).
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|