начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

достъп до личните ми данни

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

достъп до личните ми данни

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 00:44

donna написа:
lexy21 написа:Само да вметна по отношение на чл. 170 /относимите към фактологията алинеи/ - частен характер, прокуратурата няма отношение.
Въпростът за самоуправството е дъвкан, а и има доста богата събедбна практика.
Ако прокуратурата има за какво да се "натиска", да се търсят някакви данни за ОХ и с оглед нуждите на ситуацията - разковничето е в покъщнината, в чуждите движими вещи... И пак зорлем :( За добро или за лошо, прокуратурата не е панацея.
1968 написа:Точно за това беше и стария текст на чл.118 т.3 от ЗСВ, ама господата депутати решиха, че нямаме нужда от това правомощие с новия ЗСВ.

За което с актовете си допринесоха в голяма степен прокурори, които "раздаваха правосъдие" смело и безотговорно, та чак не ни трябваха граждански съдии. Припознаха си го гражданското правораздаване :lol: Нали така цял "алтернативен синод" изкараха от над 250 храма в цялата страна... Бързо и неотложно :wink:
Но фактът си е факт - това, дето преди прокуратурата го можеше, вече не го може.

Абе лекси , де те чукат де се пукаш , кой се интересува от синода и т.н. ,виждам искаш да си интересна , но клониш към политика , тук става въпрос за една болна старица която може още да я издирват по улиците ,житейска драма ...иди се развличай с темата за синода , поповете и разни други някъде другаде .Предполагам ,че си ме разбрала !

Последна промяна donna на 02 Юни 2011 11:00 pm, променена общо 1 път

ОТГОВОРА НА ЛЕКСИ

от lexy21 на 02 Юни 2011 11:55 pm

lexy21 написа:
donna написа:Абе лекси , де те чукат де се пукаш , кой се интересува от синода и т.н. ,виждам искаш да си интересна , но си ужасна нагла и скучна, тук става въпрос за една болна старица която може още да я издирват по улиците ,айде ако обичаш по-вече да не съм те видяла в моя тема ...иди се развличай със синода , поповете и разни други и се прави на интересна и забавна някъде другаде .Предполагам ,че си ме разбрала !

:roll: След това любезно направление и, за да не давам повече поводи за нервни изблици, мога само да пожелая успех в подхода към ситуацията. Включих се единствено с желанието да помогна и, ако се върнеш към първия ми пост, ще се убедиш в това, а последния очевидно беше насочен към част от причините за лишаване на прокуратурата от правомощието да възстановява владение в бързи и неотложни случаи. Отчитам човешката страна на нещата, емоциите, които тя провокира у всеки, който е пряко ангажиран със случая, но при все тези обстоятелства
donna написа:нико няма право да се държи по тоя начин .

Успех!

Поста ми е редактиран 55 минути преди тоя на лекси , пита се от къде тя има текста от преди редакцията , кой и го е дал или същата има достъп до личните ми данни , е лекси видя ли ми и личните съобщентия или ще ни осведомиш , кой ги чете!
donna
Старши потребител

Re: достъп до личните ми данни

Мнениеот consultant » 03 Юни 2011, 07:28

donna написа:пита се от къде тя има текста от преди редакцията

Много просто - lexy21 е направила цитат на Вашия пост преди да успеете да го редактирате, а е изпратила отговора си по темата много по късно.
Освен това цитираното от lexy21 никак не е задължително да е от същата тема.

donna написа:кой и го е дал или същата има достъп до личните ми данни

Никой потребител няма достъп до личните данни на който и да друг потлебител - такава възможност има само Админа.
donna написа:лекси видя ли ми и личните съобщентия или ще ни осведомиш , кой ги чете!
Личните съобщения могат да се отварят само от този до когото са адресирани, а кой ги чете освен адресата - ами освен него и тези, на които той разреши, след като ги отвори, или препрати.

П.П. Трябваше да посочите темата за която става въпрос
moderator
Аватар
consultant
Младши потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 08:13

Де да беше така , благодаря доживяхме и до тава .
Преди време имах пробелми с влизането написахте ми ,че някой друг влиза от мое име , оказа се накрая ,че вие проблем , след това пак имах проблеми отново не можех да влизам на лична ми изпратихте паролата само ,че тая с която влизах , а няква друга с лични данни на детето ми , нищо не ви казах тогава ,но имах едно нa ум, сега вижте какво съм написала и после ми пиишете ,че лекси била направила цитат преди да го редактирам , ми той редактиран близо час преди това ...
Благодаря , ама и да я защитавате и да не я защитавате явно ви е близка тая жена направи гафа, какво да се прави протежета ... !
donna
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Юни 2011, 09:32

Донна, ти си ми симпатична, смятам, че може да преувеличаваш. Понякога има разминаване между изпращане и подреждане на постовете, съдя и по своите съобщения, несъответствие между часовете на изпращане и отбелязания час в лекса. Освен това, какъв би бил смисълът Лекси да ти чете постовете или ЛС? Защо да се рови в живота ти, каква би била причината?
Дано да не си напрегната покрай професионалните проблеми и това да е причината да си мислиш подобни неща. Пожелавам ти приятен ден!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 09:40

Аз професионални проблеми към момента нямам , но много мразя някой да си вре носа в личните ми неща /направи ли го прошка няма, аз от своя страна не се тикам в чужди работи , държа в моите да не се тикат /, така ,че лекси да си направи сметката какви ги е свършила . Разминаване в часа няма , през един пост е и то доста след като си редактирах мнението!
donna
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Юни 2011, 09:46

Не знам, на мен ми се вижда странно и безмислено някой интелигентен и възпитан човек да се занимава с подобни неща. Пък и какво ме засяга пр. мен, кой какви ЛС пише на някого тук? Но, ти си знаеш. Може би по - късно и самата Лекси ще се включи и ще изясните нещата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 09:48

nk7702n написа:Не знам, на мен ми се вижда странно и безмислено някой интелигентен и възпитан човек да се занимава с подобни неща. Пък и какво ме засяга пр. мен, кой какви ЛС пише на някого тук? Но, ти си знаеш. Може би по - късно и самата Лекси ще се включи и ще изясните нещата.

Щом ти се струва странно доста неща не си виждала !
donna
Старши потребител

Мнениеот tatiana.stefanova » 03 Юни 2011, 09:53

Donna,

Предвид вече регулярните ви изблици на гняв и безпочвените обвинения във форума, както и стремежа да се покажете винаги онеправдана, ще Ви отговоря следното:

1. ЛЕКС.БГ АД е администратор на лични данни и НЕ предоставя лични данни на потребителите на портала lex.bg на никого и под никаква форма, освен предвидените в закона случаи:

"13.8. ЛЕКС.БГ се задължава да не редактира или разкрива никаква лична информация за ПОТРЕБИТЕЛЯ или за ползването от него на Услугите и да не предоставя събраната информация на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато:
а/ това е предвидено в настоящите Общи условия или ПОТРЕБИТЕЛЯТ е дал изричното си съгласие при регистрацията или в по-късен момент;
б/ това е необходимо за изпълнение на нормативно установено задължение на ЛЕКС.БГ;
в/ информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация при спазване на законово установените процедури;
г/ информацията относно личните данни се предоставя на служители или подизпълнители на ЛЕКС.БГ за дейности по администриране на същия и ползването на Услугите;
д/ други посочени в закона случаи."

2. Във връзка с другото ви твърдение:

"Преди време имах пробелми с влизането написахте ми ,че някой друг влиза от мое име"

Никъде не сме казвали, че някой Е влизал в профила Ви от Ваше име. Опитите на различни роботи да влязат в профили на потребители, НЕ са влизане в профил. Именно с оглед сигурността на профилите на потребителите, системата генерира съобщения и изисква въвеждането на код за сигурност след определен брой опити.

3. Във връзка с

"след това пак имах проблеми отново не можех да влизам на лична ми изпратихте паролата само ,че тая с която влизах , а няква друга с лични данни на детето ми "

Опазването на пароли за достъп до който и да било сайт е задължение, както на адмнистратора на лични данни, така и на потребителя на съотвения сайт. Изборът на парола за вход и нейната промяна също е Ваш. ЛЕКС.БГ не разполага с информация кой потребител имa деца и какви са техните лични данни.

Факт е, че за случая в който изпратихте поредното обидно писмо със заплахи,чието съдържание няма да разкрия от добро възпитание, Вие твърдяхте, че имате проблем само с достъп до личния си профил от служебен компютър и че нямате проблем с достъпа от личен такъв. Така логично възниква въпросът - къде е проблемът - в ЛЕКС.БГ или в настройки на служебния ви компютър, за които ЛЕКС.БГ не може да носи отговорност.

4. По отношение на:

"и после ми пиишете ,че лекси била направила цитат преди да го редактирам , ми той редактиран близо час преди това ...
Благодаря , ама и да я защитавате и да не я защитавате явно ви е близка тая жена направи гафа, какво да се прави протежета ... !"

Обяснението, което Ви е дал consultant е изчерпателно и никъде в него не виждам защита на когото и да било. Всеки може да прави screenshot на екрани, да прави цитати, които да поства в по-късен момент.
Макар да не сме длъжни да предоставяме информация кого от потребителите познаваме, ще Ви уведомя, че не познаваме потребител lexy.

И в кръга на забавното - ще се радвам ако някой ден отделите време и ни обясните каква е ползата от "протежета" във форум като lex.bg? Чии идеи и политики защитават те, защото не ми е известно някога ЛЕКС.БГ да е заявявал позициия, която да е в ущърб на потребителите и да е имало нужда да"протежира" някои потребители, за да си осигури "подкрепа"

И така, Donna, похвален е стремежът Ви да откривате проблеми и нередности в продуктите и услугите, които ползвате. Ние се радваме, когато комуникираме с потребители и когато те оправят градивни критики, защото това ни помага да развиваме портала. В описаните по-горе случаи обаче, не съзирам градивност. За съжаление.
tatiana.stefanova
Site Admin

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 10:00

След всички гафове ,които станаха на лекс въобще не ти вярвам!
Желателно е да ми сложиш бан , не ми пука !
Лекса към момента не е това което беше и екипа на на сайта има голям принос в това !
donna
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 03 Юни 2011, 10:05

Ми очевидно нищо не правя :mrgreen:
Статистически е НЕВЪЗМОЖНО всички да сме криви, само ТИ да си права.
Бъди здрава!
Последна промяна ykovachev на 03 Юни 2011, 10:41, променена общо 1 път
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 10:12

Предвид сините ти буквички какво правиш тука , смяташ ли че ме интересува кого познаваш , отговора е не ме интересува !
За лекси няма да си променя мнеието !
donna
Старши потребител

Мнениеот tatiana.stefanova » 03 Юни 2011, 18:55

Donna,

След като преминахте всякакви граници на етично поведение, Ви уведомяваме, че ако продължите да обиждате, квалифицирате и заплашвате други потребители на lex.bg, ще бъдем принудени да ограничим достъпа Ви до форума.

Форумът е място, в което всеки може да споделя мнения, чувства, да коментира, да критикува градивно, но НЕ е място за обиди. Всеки потребител има право да поства мнения, в която тема намери за необходимо. В този смисъл, не намираме за логична тезата ви, че в теми, чийто автор сте Вие, нямат право да пишат потребители, които поради някаква субективна и напълно безпочвена причина не харесвате. Ако желаете да обсъждате лични теми, или професионални казуси с определен от вас кръг от лица, то lex.bg форумът не е подходящият инструмент, с оглед неговата публичност.

Факт е, че за пореден път създадохте излишно и никому ненужно напрежение, но моля, не ползвайте силно изразената си емоционалност, като оръжие за квалификации и обиди, защото не виждам срещу кого воювате.

***във връзка с тема "Кой е прав аз или прокурора" - http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=47108&st=0&sk=t&sd=a&start=20
tatiana.stefanova
Site Admin

Мнениеот rozablue » 03 Юни 2011, 22:12

Яко е пийнала donna!
rozablue
Потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Юни 2011, 22:33

Не е пийнала, просто някой много я е ядосал извън форума и затова се случва всичко това.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 22:34

Дона не пие , извън форума няма кой да ме ядоса за сведение :D Вместо да ми пишете на лична за Бан , моля направете го , смятате ли че ми пука!
Какво да се прави лекса стана сбор на протежета ...лексито яко е ревало , след като ввъ всяка тема ,че и на лична администратора взе да ме заплашва .
ХАЙДЕ ДАВАЙ БАН , ДА ЖИВЕЯТ ПРОТЕЖЕТАТА !
Интересно какво ли толкова има в профила ми , създала съм напрежение , хайде без мен ще сте спокойни и ще ви върви по мед и масло!
Утре сутрин като се опитам да вляза искам да имам БАН!

Да допълня ако до утре сутрин нямам бан аз сама ще си залича профила , ще сте доволни нали , може да си сложите онова ЛЕКСИ в рамка и да му се радвате !
Тъкмо ще имате радост в къщи след толкова години писане тук , ще си ида а тая ЛЕКСИ големият юрист , която се прави на интересна /то друго няма при нея/ ще си остане да ви краси тука страничките .

Хайде със здраве!
donna
Старши потребител

Мнениеот namakak » 03 Юни 2011, 22:56

Донна,Съншай...Ти може да искаш много неща...
Но едно е правилното,не забелязвай кой какво прави,защото едва ли ще промени начина ти на живот.
Дори да има бан или каквото там,според теб какво ще се промени?Мисли позитивно.Мисли и от другата страна,защо някой се интересува от теб и от личните ти данни,защо си допуснала това или провокирала с нещо?!
И какво от това,че някой се е ровил в личните ти вещи?
Донна успокой се,бъди каквато си,аз съм с теб,каквото и да става :evil:
Кой тука си позволява да рови и маструбира из чужди гащи бе,не ви ли е срам?Дантела ли не сте виждали или коприна не сте усещали бе?
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 23:00

namakak, споко , на този свят няма незаменими има необходими , не съм незаменима и не си правя просто гаргара . Нямам навика да се лигавя след като съм казала ,че ще залича профила ще го направя тогава когато съм казала , назад няма!
donna
Старши потребител

Мнениеот namakak » 03 Юни 2011, 23:09

Значи има напред :wink:
Я се усмихни,че като те гледам тебе,аз направо съм в тъч спрямо твоето поведение на неотстъпчивост.Балансирай и не се предавай,защото така изглежда отстрани. :roll: Разигравай ги,да не могът да спят тая нощ ,като виновни :twisted:
Ти или те?
Кой е по-умния?
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Юни 2011, 23:13

Донна, това писаното на ЛС от Админа, си е постоянна практика, не че аз имам толкова опит в писането тук като теб, все пак съм отскоро, но при изникване на конфликти, винаги се получават такива предупреждения. И аз получих преди време. Някои познават други, хора сме, запознали са се. Защо трябва всичко да се превръща в голяма драма?
Не вярвам и Лекси да има лично негативно отношение, нито да се е оплаквала от теб. Просто ти доста гневно си започнала да я нападаш / някои неща, писани по твоята тема, ги видях късно днес/. Смятам, че си напрегната и преувеличаваш нещата, когато мине известно време, ще се чудиш дали е имало смисъл толкова да се ядосваш. Просто е безсмислено и тъпо уважаваните юристи тук да се нападат за такива неща.
Последна промяна nk7702n на 03 Юни 2011, 23:32, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 23:19

:) Вече е решено , край толкова години писане стига , не ми пука за практиката на админа, ще мине месец и ще забравите и мен и случая , но след това което се случи назад няма. За мен нещата са или черни или бели в случая са черни ,така или инъче това тука отдавна престана да бъде оня форум ,който беше и не е никава загуба за него дали аз ще съм тук или няма да съм.
donna
Старши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии