• Като във филма: Дело за делба втора фаза след развод. Лек автомобил СИО е допус-
нат за делба при квоти по 1/2 ид.ч. за двете страни. Назначено е вещо лице за оценка на
автомобила, но на последвалото съдебно заседание бях изненадан с удостоверение пред-
назначено за КАТ (за прекратяване на регистрацията), от което е видно, че бившата е пре-
дала автомобила за вторични суровини и вече бил разкомплектован. От това нахалство ми
се заформиха нерви и те протестираха, но съдът прие удостоверението и продиктува съоб-
щение вещото лице да бъде известено, че оценката отпада. В КАТ талонът и превозното
средство са на мое име...
• Та, питането ми е: ИМА ЛИ ЧЛЕН И ПАРАГРАФ, КОИТО ДА СА ПРИЛОЖИМИ ЗА
ТОЗИ КАЗУС? Според мен не е правилно по-нахалната страна да се разпорежда с допус-
ната за делба семейна съсобственост, на която й предстоеше съдебна оценка и съдът да при-
ема този факт. Ще съм благодарен на всяко мнение!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 22:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Войната на семейство Роуз
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Войната на семейство Роуз
Последна промяна adba88 на 13 Юни 2011, 08:27, променена общо 4 пъти
- adba88
- Нов потребител
Re: Войната на семейство Роуз
Има, има... Материята е много добре уредена. А вие адвокат нямате ли си, да ви ги обясни тези неща?
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
bebitor написа:Има, има... Материята е много добре уредена. А вие адвокат нямате ли си, да ви ги обясни тези неща?
• Не аз, а адвокатът на отсрещната страна докладва на съда противоправното действие
на своята клиентка - унищощаване на допусната до делба СИО, на която беше насро-
чена оценка от ВЛ.
• Все пак от форум "Взаимопомощ" и "Семейни казуси" се надявам на по-конкретни и
добронамерени отговори какво може да се предприеме, за които ще съм благодарен!
Последна промяна adba88 на 13 Юни 2011, 08:34, променена общо 2 пъти
- adba88
- Нов потребител
Това са документите за бракуване на автомобила , вие някога да сте упълномощавали съпруга си да извършва общо казано всички необходими деиствия относно автомобила /това по предположение /. След като МПС е бракувано , то ще се извади от делбата .
1. Заявление за регистрация
2. Протокол за брак
3. Регистрационните табели на МПС
4. Регистрационното свидетелство на автомобила
5. Личен паспорт на собственика или упълномощеното лице с нотариално заверено пълномощно
6. Собственика декларира писмено какво е състоянието на автомобила и къде се намира
2. Протокол за брак
5. Личен паспорт на собственика или упълномощеното лице с нотариално заверено пълномощно
6. Собственика декларира писмено какво е състоянието на автомобила и къде се намира
- donna
- Старши потребител
Ясно ми е кой е представил доказателството в съда. Питам- вие имате ли адвокат? Защото, според мен, сте се пуснал по течението, а после се изненадвате от подлите, но допустими ходове на ответната страна.
Защо решихте, че не съм добронамерена?
Ето как стоят нещата:
Съдът е длъжен да приеме представените доказателства- относими са към спора. Те сочат, че вещта не съществува физически към момента и делбата реално не може да бъде извършена. За съделителя, от действието или бездействието на когото е създадено това положение, ще се породи облигационно задължение за обезщетяване.
Защо решихте, че не съм добронамерена?
Ето как стоят нещата:
Съдът е длъжен да приеме представените доказателства- относими са към спора. Те сочат, че вещта не съществува физически към момента и делбата реално не може да бъде извършена. За съделителя, от действието или бездействието на когото е създадено това положение, ще се породи облигационно задължение за обезщетяване.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
donna написа:Това са документите за бракуване на автомобила , вие някога да сте упълномощавали съпруга си да извършва общо казано всички необходими деиствия относно автомобила /това по предположение /. След като МПС е бракувано , то ще се извади от делбата .
2. Протокол за брак
• Никога и никого не съм упълномощавал да извършва въпросните действия. Разбирам и
приемам факта, че автомобилът вече е изваден от делба, но ще попитам регламентирана
ли е някъде горната процедура и документи за бракуване и как бих могъл да потърся обез-
щетяване
Последно издигане adba88 от 13 Юни 2011, 08:39
- adba88
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|