Здравейте!
Имам проблем с шефовете ми, при които се водя на работа! Работя в един хотелски комплекс - на рецепция, но в момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 години. След 15 дни дъщеря ми навършва 2 г. и трябва да се върна на работа, но разбрах, че шефът ми ми е приготвил документите да ме праща на борсата! Искам да знам има ли право да ме освободи от работа и също така дали има право да ме кара да давам нощни смени!?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Освобождаване от работа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Освобождаване от работа
Нощният труд е забранен на майки с деца до 3 години, т.е. работодателят ви няма право да ви кара да давате нощни смени. Освен това докато детето ви не навърши 3 години вие се ползвате със специалната закрила на закона и за да ви освободи е необходимо разрешение от инспекция по труда, което обаче може да бъде поискано само ако са налице определени хипотези.
- dessys
- Потребител
Здравейте отново!
Въпросът ми е следния - при връщане на работа след майчинство, работодателят ми има ли право да ми удължава работното време, при положение че в трудовия ми договор е записано 8 часа!?
Въпросът ми е следния - при връщане на работа след майчинство, работодателят ми има ли право да ми удължава работното време, при положение че в трудовия ми договор е записано 8 часа!?
- krasita83
- Нов потребител
А преди да излезете в отпуск каква беше продължителността на работният ден?
- da345
- Младши потребител
Работих по 12 часа на ден, но в трудовия ми договор пише 8 часа!
- krasita83
- Нов потребител
Наред са си нещата при Вас. Работното време в хотелите се отчита сумарно. Необходимо е да се спазват междудневните почивки и да не се надвишават часовете за избрания период - седмично, месечно. За полагането на нощен труд е необходимо да дадете писмено съгласие, което може да бъде оттеглено пак от Вас. Вие се договаряте с работодателя, той не може да действа едностранно.
- da345
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|