начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Пенсиониране непосредствено след изтичане на 6 месеца болнич

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пенсиониране непосредствено след изтичане на 6 месеца болнич

Мнениеот stefanasss » 24 Май 2011, 13:01

Въпросът ми е: Възможно ли е да подам заявление за пенсиониране, непосредствено след изтичане на последния ми болничен лист. Работя в образованието, през м. август 2011г., навършвам 60 години,а през м. септември 2011г ще ми приключи последния болничен лист /смених колянна става/ и желая да не работя повече. Имам необходимия трудов стаж и години. Как да постъпя?
stefanasss
Нов потребител

Re: Пенсиониране непосредствено след изтичане на 6 месеца болнич

Мнениеот dessys » 25 Май 2011, 11:53

Ами подавайте, кой ви спира?! :?
dessys
Потребител

Re: Пенсиониране непосредствено след изтичане на 6 месеца болнич

Мнениеот rts » 25 Май 2011, 17:05

Преди да си подадете документите за пенсиониране е необходимо да Ви бъде прекратен трудовия договор, така, че подайте предизвестие до Директора на у-щето за прекратяване на трудовия Ви договор поради пенсиониране, считано от ..... /посочвате желаната дата/ и гледайте да сте спазил срока за предизвестието, за да не се наложи да го отработвате.
Отделно от горното - подайте молба до счетоводителя на училището за оформяне на необходимите документи за пенсиониране.
Като подавате двата документа поискайте на вашите копия да поставят входящ номер и си ги пазете.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право