начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

разведох се а след 2години разбрах че мъжът ми е имал имот?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: разведох се а след 2години разбрах че мъжът ми е имал имот?

Мнениеот petia7777777 » 20 Май 2011, 10:54

valentor написа:Мддаааа…
Ето го типичния пример, как … единият от съпрузите/в случая бивш/ без да си е мръднал …. пръста … и в резултат на казуистичното четене на ЧАСТ от закона ..вече се има за собственик.
Сугестиран, че е в правото си да иска , да иска и пак да иска.
Щото той като иска е готов и малко да даде.
Е къде му е приноса на тоЗ съпруг за придобиването, „ по време на брака „ ?
А тъй наречената „покупка” и то между родители и низходящ е най-вероятно по ЗУЖВГМЖСВ, за да си осребрят ..ограбеното чакане.
Скъпи колети юристи, и адвокати в частност, погледнете истината в очите.
Претендентката няма никакъв принос за това придобиване,поради което и не може да има дял.Не се подвеждайте от „по време на брака”. Още повече ,че вероятно, доколкото развода е по взаимно съгласие, там тя-претендентката се е подписала, че ….. знаете кво се пише. Така, че по-споко.

На вас само ще кажа, че същия за 10 години брак е бил осигуряван на минималната и често безработен, аз по време на брака преди развода и покупката изтеглих 20 000лева заем на база дохода ми като държавен служител
който в момента продължавам да си плащам сама, като на същия му дадох пари да си купи автомобили и други неща по време докато бяхме заедно( моя грешка знам ) но сега защо да не си взема нещичко след като въпросния е нагъл и дори според мен измамник в случая, иначе защо ще крие че е " купил" апартамент
petia7777777
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 20 Май 2011, 10:59

petia7777777 написа:моля Ви помогнете защото или аз съм глупава или адвокатката при която бях,
1. Имам декларация подадена от бившия ми за придобит имот в която е декларирал, че е женен за мен и аз съм собственик на 1)2 от апартамента, но егенето ми е написано грешно!!!!!!!!!!!!!!!/Пред кого го е декларирал?/
2. В договора за покупкопродажба не се посочва моето име а само неговото като нотариуската е пропуснала да му изиска документ за семейно положение!/Ами тя не е и длъжна да му иска,има си декларация ,която се попълва/
3. В общината все още ми се начислява данък за собственост на 1(2 от апартамента/Ама Вие хем искате да Ви броят за собственик и възбрани да налагате,хем да нямате данъци/
4. Имам издадено удостоверение от съда за 10 години назад, че несъм извършвала зделки за придобиване на имущество ( това го направих във връзка по подаване на документи за кандидатстване за общинско жилище)/Съдът такива документи не дава, уверявам ви!/

И на всичкото отгоре адвокатката ми каза, че нямам шансове да получа нищо или ако получа нещо ще е много трудно доказуемо трябва да платя между 400 - 600 лева разноски/ А сигурно защото е тъпа е решила да не работи без пари, не я е срам :lol: /
Дайте идеи какво да правя, бившия е насочил всички усилия да го продаде. Не ми е плащал издръжка за 3 години вече, по повод пусната от мен жалба за това е обяснил, че ми е дал над 10 000 лева на ръща за подаръци и издръжка и е посочил някакви свидетели, но документ никакъв, на кварталния му се оказва натиск да бави преписката и не я пуска още до прокуратурата
/Ами то си има изпълнително производство, кварталния пари не събира/
sunrise
Активен потребител

Мнениеот petia7777777 » 20 Май 2011, 11:14

sunrise написа:
petia7777777 написа:моля Ви помогнете защото или аз съм глупава или адвокатката при която бях,
1. Имам декларация подадена от бившия ми за придобит имот в която е декларирал, че е женен за мен и аз съм собственик на 1)2 от апартамента, но егенето ми е написано грешно!!!!!!!!!!!!!!!/Пред кого го е декларирал?/
2. В договора за покупкопродажба не се посочва моето име а само неговото като нотариуската е пропуснала да му изиска документ за семейно положение!/Ами тя не е и длъжна да му иска,има си декларация ,която се попълва/
3. В общината все още ми се начислява данък за собственост на 1(2 от апартамента/Ама Вие хем искате да Ви броят за собственик и възбрани да налагате,хем да нямате данъци/
4. Имам издадено удостоверение от съда за 10 години назад, че несъм извършвала зделки за придобиване на имущество ( това го направих във връзка по подаване на документи за кандидатстване за общинско жилище)/Съдът такива документи не дава, уверявам ви!/

И на всичкото отгоре адвокатката ми каза, че нямам шансове да получа нищо или ако получа нещо ще е много трудно доказуемо трябва да платя между 400 - 600 лева разноски/ А сигурно защото е тъпа е решила да не работи без пари, не я е срам :lol: /
Дайте идеи какво да правя, бившия е насочил всички усилия да го продаде. Не ми е плащал издръжка за 3 години вече, по повод пусната от мен жалба за това е обяснил, че ми е дал над 10 000 лева на ръща за подаръци и издръжка и е посочил някакви свидетели, но документ никакъв, на кварталния му се оказва натиск да бави преписката и не я пуска още до прокуратурата
/Ами то си има изпълнително производство, кварталния пари не събира/

Ок но ето и обстоятелствата

По т. 1 - декларация от негово име по чл.14 от ЗМДТ за облагане с данък върху недвижими имоти

т. 2 - Липсва такава декларация която се попълва в такива случаи провериха го в съда в досието за зделките

т. 4 - грешката е моя документа е от агенцията по вписвания
т. 3- защо да плащам за нещо което всъщност не е мое
т. 5 -
petia7777777
Младши потребител

Мнениеот petia7777777 » 20 Май 2011, 11:20

Относно съмненията Ви, че не съм искала да платя се лъжете защото по скоро на нея не и се занимава или не разбира.
Парите не са проблем и предложих веднага да ги платя, сори но знам,че всяко нещо си има цена
petia7777777
Младши потребител

Мнениеот meritta » 20 Май 2011, 11:47

само да отбележа: декларацията по чл. 25 ЗННД /за семейно положение/ няма да я намерите в преписката по делото в Служба вписвания, защото тя не се представя там. Тази декларация се съхранява единствено по делото на НОТАРИУСА
meritta
Младши потребител

Мнениеот petia7777777 » 20 Май 2011, 11:53

meritta написа:само да отбележа: декларацията по чл. 25 ЗННД /за семейно положение/ няма да я намерите в преписката по делото в Служба вписвания, защото тя не се представя там. Тази декларация се съхранява единствено по делото на НОТАРИУСА

Да но аз взех копия заверени от общината или и там ги няма?
petia7777777
Младши потребител

Мнениеот meritta » 20 Май 2011, 11:57

само по делото на нотариуса
meritta
Младши потребител

Мнениеот petia7777777 » 20 Май 2011, 12:15

meritta написа:само по делото на нотариуса

Нещо не сте ме разбрали явно правилно, става на въпрос, че изисках от общината копия на декларация по чл.14 от ЗМДТ за облагане на данък върху недвижими имоти, която той е попълвал за придобит имот, и в нея ме е писал като собственик с невярно ЕГН ( случайно или не)
petia7777777
Младши потребител

Мнениеот petia7777777 » 20 Май 2011, 12:21

Във връзка с казаното до тук, чета в долната част на декларацията, че за деклариране на неверни данни ( ЕГН - то ми ) се носи наказателна отговорност по чл.225 и чл.313 НК
Как ще коментирате това, има ли нарушение или не?
petia7777777
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 20 Май 2011, 14:47

Ако трябва да Ви обясняваме Наказателното право...
Като не е Вашето ЕГН, защо плащате?
Но спокойно, няма да го опандизят, от тази трънка няма да изскочи заек!
sunrise
Активен потребител

Мнениеот meritta » 20 Май 2011, 17:00

petia7777777 написа:2. В договора за покупкопродажба не се посочва моето име а само неговото като нотариуската е пропуснала да му изиска документ за семейно положение!

т. 2 - Липсва такава декларация която се попълва в такива случаи провериха го в съда в досието за зделките
[/quote]

petia7777777 написа:
meritta написа:само по делото на нотариуса

Нещо не сте ме разбрали явно правилно, става на въпрос, че изисках от общината копия на декларация по чл.14 от ЗМДТ за облагане на данък върху недвижими имоти, която той е попълвал за придобит имот, и в нея ме е писал като собственик с невярно ЕГН ( случайно или не)

правите ли разлика между декларация по чл 25 от ЗННД, която се попълва пред нотариуса при нотариално изповядване на сделката и декл по чл. 14 ЗМДТ, с която се декларира придобито имущество пред общинската администрация?
meritta
Младши потребител

Мнениеот cuckoo » 01 Юни 2011, 17:34

petia7777777 написа:но сега защо да не си взема нещичко след като въпросния е нагъл и дори според мен измамник в случая, иначе защо ще крие че е " купил" апартамент

Ха-ха, вие сериозно ли питате защо е скрил? На негово място и аз щях да постъпя така, а предполагам - и всеки здравомислещ човек.
Аз пък се питам за чий ... му е било да "купува" жилището 20 дни ПРЕДИ да се е развел? Толкова ли е тъп или има нещо, което не се споменава?

valentor, sunrise, големи моралисти се пишете, но ако ищцата не премълчава нещо - как бихте постъпили на нейно място? Хем човекът не плаща редовно издръжка, хем от общината й търсят данъци за имот, който документално и всякак се води половината на нея.
Ако бившият й е толкова прост, колкото излиза - да си носи последствията. Нали някой от вас имаше подпис: Незнанието на закона не е оправдание
cuckoo
Младши потребител

Мнениеот namakak » 01 Юни 2011, 22:10

Първо си платете данъка и пазете документа,като преди това в данъчното заявете с молба да ви бъде нанесен правилно ЕГН.
Сменете адвоката ако трябва,той ще ви посочи как да си набавите препис от нотариалната сделка/нотариален акт/ на имота за който плащате данък.
Завеждате дело за делба,с който адвоката ще направи запор до решаване на делбата.
И който трябва да си плаща,А да не е толкова алчен за разните му имоти без грам чувства и възпитание,че и от децата залъка да им краде..
Нали от алчност се е съгласил да придобие имот в СИО,дни преди да се разведе,щото не ни се струва да е толко тъп :lol:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот petia7777777 » 01 Юни 2011, 23:32

:D благодаря за насоките ще пиша като има развитие междувременно пуснах жалба в прокуратурата за измама пък ще видим до къде ще стигнем, защото според новата адвокатка е налице умисъл с цел измама, а на всичкото отгоре миличкия е имал и други подобни действия и сега му е запорирано цялото имущество явно други са се усетили по рано и са си свършили работата на време
petia7777777
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 02 Юни 2011, 10:16

Забравете за измамата. Та в какво се състои умисъла? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот namakak » 02 Юни 2011, 22:20

За какво й е,за да върнат имота на родителите му :evil: Време е да изтегли жалбата си навреме.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот lucius_seneca » 03 Юни 2011, 14:40

petia7777777 написа:Моля за помощ за следния казус. С бившият ми съпруг се разведохме преди 2 години 21,04,2009г по взаимно съгласие. Всичко вървеше наред допреди 3 месеца когато получих бележка от общината за дължим данък върху апартамент. При проучване от къде дължа тези данъци разбрах че дваисет дена преди развода 01,04,2009 г съпруга ми е закупил апартамент за което до момента не съм знаела. В тези две години от развода отношенията ни се влошиха но бяха поносими, в момента в който той не разбра че съм разбрала за покупката на този апартамент относно пристигналите бележки за дължим данък. Тъй като не ми плаща редовно издръжката на децата реших да подам жалба в съда за това, а днес разбрах от приятелка че той същия подготвял продажба на апартамента защото не искал да рискува евентуално да не се сетя да си поискам правата и върху него. Питането мие имам ли право аз върху този апартамент който дефакто е придобит по време на брака ни, и сега той възможно ли е да го продаде без мое съгласие тъй като в документа за покупкопродажбата е вписано само неговото име като куповач ? Моля за някакво мнение и предложения какво мога да направя в случая?

А не бил надарен...
В данъчните декларации се пише основанието и с еприлага препис-копие от документа за собственост .
lucius_seneca
Младши потребител

Re: разведох се а след 2години разбрах че мъжът ми е имал им

Мнениеот petia7777777 » 26 Сеп 2011, 22:44

здравейте отново, след всичко написано до тук наех адвокатка за случая. Заведох дело за подялба на имуществото. Но странното в случая е, че адвокатката ме накара да си платя данъците на апартамента които по документи дължах за 3 години назад от датата на покупко-продажбата която е направил бившият ми мъж и която в случая се явява СИО. Странното е , че тя ми каза, че аз съм си пълноправен собственик на 1/2 от апартамента. На въпроса ми мога ли да го ползвам все пак живея с децата под наем, тя ми каза ами да отиваш с ключар и документите от общината че си собственик на половината жилище защото е придобито по време на брака и си влизаш в владение. Ще ми кажете ли нещо по въпроса защото на мен не ми се струва че може по този начин.
2. Завела съм и дело за неизплащане на издръжка от бившия. Имам изпълнителен лист, които съм представила пред държавния съдия изпълнител. Проблема е там, че бившия е в чужбина и не могат да го намерят по посочения адрес. По този начин не мога да използвам възможността и от общината да ми изплащат издръжката, тъй като бившия има въпросния апартамент заедно с 2 коли и мотор. В същото време е неоткриваем и аз съм с вързани ръце и две деца. Минаха 4 месеца от заведените дела и жалби но до момента нищо, когато попитах, какво следва и неможе ли да преминем към публична продан на имуществото, ми отговориха, че било сложно, необходимо е особен представител, вещи лица и тн. Питам се до кога и какво може да се направи в случая, око някой може да ми даде насоки ще съм му благодарна.
petia7777777
Младши потребител

Re: разведох се а след 2години разбрах че мъжът ми е имал им

Мнениеот andrey13 » 28 Сеп 2011, 04:29

Ето вече фитила е запален . Жената не иска помощ щом 3 години е "изкарала" без издръжка. Явно мъжа и е давал , но кеш и явно са били в добри отношения. Но често се случва единия да намери някакво по-добро щастие от другия и да бъде сполетян от всевъзможни членове и алинеи. Според мен собственика да плати дължимите данъци, да плаща издръжката с "документална" подкрепа и да се надява и другата страна да няма някое апартаментче, закупено предния ден преди развода. :lol: Има една стара приказка.."Лани баба пръднала-днес замирисало".
andrey13
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси