Поздрави на всички във форума !
Имам въпрос по Кодекса на Труда. Работя на постоянен трудов договор като директор на клон на застрахователна компания от много години. Сега има ново ръководство и искат да ме изгонят и да уредят на моето място някакво тяхно протеже, което работи в нашата компания, но в друг град. Категорично отказах да напусна по собствено съгласие, отказах и да се договарям за обезщетение, отказах и да се преместя на друга длъжност. Сега съм в дългосрочен отпуск по болест. Разбрах, че са назначили въпросното протеже на моето място по чл.120 от КТ до моето завръщане, а в градчето в което той работеше досега са закрили нашият офис. Не съм юрист, но мисля, че това нарушава КТ ? Според Вас какво мога да очаквам от моя работодател в денят когато се върна на работа - какво замислят и как искат да ме изработят ?
Благодаря на всички, които ще ми пишат !
- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Работодателят иска аз да напусна.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Работодателят иска аз да напусна.
Сигурно грубо ще прозвучи, ама според мен си се прецакал, като не си приел предложението им. Щом си станал ненужен, винаги ще намерят начин да те махнат. Просто си удължаваш агонията. Дори да спечелиш евентуално дело и да те върнат на длъжността, ти вече си трън в очите им и ще те тормозят със и без повод, докато ти писне и сам си тръгнеш. Съжалявам, но шуробаджанащината не намира почва само в държавните институции....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|