начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Нужда от съвет

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нужда от съвет

Мнениеот venni007 » 16 Май 2011, 09:33

Здравейте,
Имам нужда от съвет и тъй като никога до сега не съм използвала услугите на юристи и адвокати моля ви преди да направя тази крачка да ме посъветвате как да постъпя.
Работя в сферата на изкуството.От 45 дни работя по един проект с близък мой познат, с който се договорихме за заплащането, но той постоянно се отмята от уговорките ни и аз вече започвам да се паникьосвам. Не веднъж ми се е случвало да ме излъжат, но сега когато се усетих уж "по - навереме" се оказва, че нямам време.Утре е представянето на проекта и аз се опасявам, че след това той няма да ми се издължи.Нямам договор, тъй като и друг път сме работили и се познаваме, пък и ние хората на изкуството май така си я караме по принцип, колкото и да е ужасно. Последната ми уговорка с него е, че утре ще ми даде част от парите и ми обеща, че ще подпише документ за останалата сума. Искам да ви попитам, понеже съм сигурна, че той няма да дойде при нотариус да подпише договор мога ли да издам запис на заповед, по която парите трябва да се платят до 10 дни след представянето на проекта и това гарантира ли ми неговото издължаване или е необходимо да го принудя да отидем при нотариус.Най - големия ми страх е, че ако не ми подпише документите преди утре вечерта( до когато съм му нужна) после просто ще се скрие и ще пия студена водичка.От друга страна ако не си взема парите до края на месеца съм абсолютно загубена...........и ако се наложи след това макар и с документи да си търся парите с правна помощ няма да мога, тъй като няма да имам никакви пари.Та искам да знам има ли начин така да си вържа гащите, че да нямам проблеми и при какъв специалист трябва да отида - адвокат, нотариус или?
Извинявайте, но наистина за първи път се сблъсквам с нуждата от помощ и незнам как по друг начин да я потърся освен чрез нета, понеже и нямам възможност да плащам докато намеря правилния човек.
Благодаря и моля да ме извините за невежеството.
Поздрави
venni007
Нов потребител

Re: Нужда от съвет

Мнениеот nk7702n » 16 Май 2011, 10:01

Здравейте!Моят съвет е да отидете при колега адвокат, който да Ви изготви или граждански договор за длъжимата сума ,или запис на заповед, за да можете след това при евентуално неизпълнение да докажете изискуемостта на вземането си и да предприемете действия за събирането на сумите.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот venni007 » 16 Май 2011, 10:10

А гражданския договор ако не е нотариално заверен има ли някаква стойност?
venni007
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Май 2011, 15:23

Не е задължително да е нотариално заверен, за да послужи като доказателство.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот venni007 » 16 Май 2011, 23:31

nk7702n написа:Не е задължително да е нотариално заверен, за да послужи като доказателство.

Много благодаря! :)
venni007
Нов потребител

Назад към Общи дискусии