начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Моля,посъветвайте ме-некоректен рабатадател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля,посъветвайте ме-некоректен рабатадател

Мнениеот annapetrova » 15 Май 2011, 19:22

Здравейте,
Едва ли съм първата и последната с подобен проблем-но ще съм безкрайно благодарна ако ме посъветвате,как да постъпя.....
Ситуацията е проста-от 4 месеца не сме взимали залата,аз и колегите ,работещи в гръцки холдинг....В Гърция се плаща ,тук-рефренът е "няма пари".Истината е ,че работодателят ни е оставил на доизживяване-явно смята дя зятваря офиа в БГ. Тактиката е да не плаща ,докато не напуснеш по "взаимно съгласие-тогава просто "забравяш"за парите си...Цялата ми заплата е по дговор-тоест нямам "сив"доход....Твърдо съм решена да си взема,изработеното-няма да се жалвам пред ИТ-опитът показва ,че не се случват нещата по по -лекия начин,искам направо да наложа запор на имущество на тази фирма-парите не са малко....Въпросът ми е,какъв е редът за налагане на запор,и въобще "запор" ли се нарича ,това действие.....Може ли да се наложи такъв,докато тече делото-или трябва да има съдебно решение?Сумата е доказума,въз основа на ведомости и фишове,както и подписан ТДоговор....Просто моля,за изясняване на основни понятия-за да не съм в "небрано лозе"
Предварително благодаря

Анна Петрова
annapetrova
Нов потребител

Re: Моля,посъветвайте ме-некоректен рабатадател

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Май 2011, 19:41

Трябва да поискате предварително обезпечение. На банкови сметки евентуално.

Отделно се води заповедно производство.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Май 2011, 21:57

Това си е изцяло работа за адвокат. Щом имате писмени документи за дължимите суми, отивате при колега адвокат и той съответно ще Ви извърши действия по събирането им, по един или друг ред, ще трябва да се сезира съдът. Ще трябва да се наложи и запор, което също става по специфичен ред.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот annapetrova » 16 Май 2011, 11:35

Благодаря Ви за насоките
annapetrova
Нов потребител

Назад към Трудово право