начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

договор за извьршване на временна работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

договор за извьршване на временна работа

Мнениеот tweeety_m » 28 Апр 2011, 19:20

Здравейте , имам нужда от малко помощ! Пред 2 дни напуснах ( по взаумно съгласие чл. 325 ) фирмата в която работех близо 4 години. Така да се каже ме принудиха да напусна. Една позната ми каза че ако друга фирма ме наеме на договор за извършване на определена работа за 30дни ( например за пакетиране на определено количество ядки) и след това ме съкрати ще получавам обещетение от нои 9месеца - 80% от брутното възнаграждение. Моля къжете ми има ли такова нещо. Ако да по кои член трябва да ме назначат ( имам познат с фирма които да го направи ) и по кои член след това трябва да ме съкратят.

Ако не го направя до утре , в понеделник трябва да си подам документите в бюрото по труда а по чл.325 до колкото знам май обещетението е само 4-6 месеца и е 60% ако не греша ?

Мерси предварително на тези които дадат съвет !
tweeety_m
Младши потребител

Re: договор за извьршване на временна работа

Мнениеот dessys » 29 Апр 2011, 09:46

Да ви назначат на срочен договор за един месец, така ли? (в тоя случай става). За колкото и време обаче да ви назначат повече от 60% от осигурителния ви доход НЯМА да вземете (това е пълният размер). А времето, през което ще ви бъде изплащано обезщетението зависи от осигурителния ви стаж до момента (освен основанието за прекратяване и осигурителния доход), т.е. едно от условията, за да ви се изплаща обезщетение в продължение на 9 месеса е да имате от 10 до 15 години осигурителен стаж.

Послепис: при напускане по чл. 325, т.1 и 2 обезщетението е 7,20 лв. на ден за 4 месеца.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право