начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Уведомително писмо

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уведомително писмо

Мнениеот dedal_gr » 16 Апр 2011, 22:37

Искам да питам уведомителното писмо води ли се официален документ. Имали закон в който да се казва какви са задължителните атрибути на такова писмо. Възможно ли е срокът за изпълнение на определено действие за което те уведомяват да тече от срока на изпращане на писмото.
dedal_gr
Младши потребител

Re: Уведомително писмо

Мнениеот namakak » 16 Апр 2011, 23:12

Ако не е на адрес на упълномощен,според мен трябва да се издири лицето и лично или чрез роднина да бъде уведомено.Ако не е прекратил пълномощията лично с документ,се счита за уведомен.Но роднина може да откаже,след като не е упълномощен,може и да не откаже.
Има много компании,които все едно че си нямат собствен юрист ,прехвърлят гадния проблем на търсене на други кредитонезнам си какви търсещи фирми,договорите на своите клиенти.Като неква наемническа фирма се явяват вторите.Вторите обаче ви заплашват,че ще ви посочат на всички банки,да ве ми отпускат никога кредити и щели да го изпишат някъде.То НАП не позволява да се издават търговски тайни,та камо ли неква фирмица без договорни отношения с лицето.Това изглежда малко като рекетьорска работа от необразованост и незнание.Защото според мен,не би могло да се докаже и дори колко си говорил по телефона,при възможност да са ти начислени познатите номера извън тарижата.Което никой никога неможе да докаже,дали е вярно или не е.Те компаниите могат всичко да си начислят,ми нека го докажат,като телефона е у нас и няма батерия вече два месеца примерно.И ние не можем да го дощажем.
Трябва си телефономер на етажа и всеки да си следи разговорите при ненормално отчитане,щото така не е видно за никой.И също при лимит до 50 лв,защо се е позволило от компанията да се изговори лимит до 200 лева?????
Всъщност колко струва един телехонен разговор,
защото също като топлофикация не е посочено защо толкова му е таксата и как се начислява точно тази сума.Възможно е да има зелен телефонен разговор,без никой да знае това :lol:
Оф за топлофикация ли питаш?
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот dedal_gr » 16 Апр 2011, 23:41

Проблемът е че получих писмо с което се казва че трябва да се защита в 14 дневен срок от датата на изпращане а аз го получих на 16 ден. Няма пощенско клеймо, няма обратна разписка, не е в пощенската ми кутия а на пода с един куп реклами. И сега въпросът е как да се защитя.
dedal_gr
Младши потребител

Мнениеот dedal_gr » 16 Апр 2011, 23:50

По точно говоря за хубавците от гаранционен фонд. Видех че има и други мнения за тях
dedal_gr
Младши потребител

Мнениеот namakak » 17 Апр 2011, 00:35

Уведомителво писмо от съда ли или от някакви си фирми,за които даже и не знаете?Чрез съда уведомлението е друга бира.
Тая другата фирмица получава хонорар на спечелени сметки от негламентирани някакви си с тях потребители.Затова има и заплахи,че така и така ще постъпят с тях при неиздължаване на сумата.После има ,че ще бъдат осъдени потребителите и със таксите за съдебни радноски и разноските за адвокат на фирмата.Ама коя фирма ще ги съди не се знае.
Нека съди,ако моге да докеже ,че наистина си изговорил тези разговори,без да можеш видно да ги видиш/мани ти разпечатките,това винаги може да се фалшифицира или набере за печалби/,и тъй като няма отчетен брояч като топломера ,водомера и електрломера,то никой не може да ти докаже ,че тея набирания са твои.Ама както и да го напиша,то трябва да си е видно,както получаваме бежки и по водомерни отчитания и всякакви други,черно на бяло ,пред нас,а не само по фактури неясни.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот leonardos » 17 Апр 2011, 00:45

Ако е сигнал от онези "тъпчовци" да си платиш рекета, иначе ... глоба - не им се връзвай. Това е съобщение в уведомителен режим, и ако клъвнеш-ще ти приберат парите с всичките им форми на невъзвращаемост! Идиоти !!! Това е схема на застраховчиците, решени на всяка цена да не се лишават от печалбите си. Щом не е с обратна разписка, няма как да се докаже че си го получил лично. Живей с нагласата да го ... "аерират под вода, че не се вдига прах" и си свиркай ... !!
leonardos
Потребител

Мнениеот namakak » 17 Апр 2011, 01:01

Значи ако некой ми поиска нещо като "човек",аз да кресна като орел,намерете ми го бе и на мен ми дължи пари за наем :evil:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот leonardos » 19 Апр 2011, 12:41

Всяко правило си има изключения ... гадни са последствията за нас, а именно ние, неправоимащите, понеже монополистите отдавна се ползват с правата си, уредени чрез закон ... Винаги е било така : 300 зяпат - 3-ма лапат !!!
leonardos
Потребител

Назад към Общи дискусии