начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Граждански брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждански брак

Мнениеот irinnaaa » 14 Апр 2011, 10:28

Интересува ме как мога да сключа граждански брак с моя приятел,които е марокански гражданин,но в момента е в Австрия нелегален.Там е бил бежанец,но два пъти е получил отказ.Имаме дете което е на 3 месеца,но не е на негово има тъй като се забави развода с бившия ми съпруг.Има ли вариянт да подпишем брак без да се наложи да ходя в Мароко?Към кого мога да се обърна?Благодаря предварително!
irinnaaa
Нов потребител

Re: Граждански брак

Мнениеот portokal » 14 Апр 2011, 10:47

Дистанционно не може, поне у нас. ;) Не съм чувала и в някоя друга държава да може.
В смисъл, минималното условие е да присъствате едновременно двамата.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот irinnaaa » 14 Апр 2011, 11:00

Не дистанционно,може би не съм се изразила добре,след като е с този статус има ли вариант да дойде тук да сключим брак?Или в някоя друга европейска държава.Защото върне ли се в Мароко да чака за виза от може да трае доста дълго процедурата и не е сигурно дали ще му издадат виза за България.А на мен сега ми се налага да водя дело за бащинство,за да може да го припознае баща му.Просто са доста объркани нещата.
irinnaaa
Нов потребител

Мнениеот hidden » 14 Апр 2011, 11:09

Няма проблем да сключите брак в България, ще бъде валиден за България и на територията на ЕС, но дали властите в Мароко ще го признаят, е много трудно да се каже, защото изисква познания по мароканско МЧП, каквито едва ли някой тук има.
Сключвайки този брак и след приемането на България в Шенгенското пространство престоят на приятеля Ви в Австрия ще бъде вече съвсем легален.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот irinnaaa » 14 Апр 2011, 11:12

Да но как може да получи виза за България от Австрия,след като е нелегален там?
irinnaaa
Нов потребител

Мнениеот hidden » 14 Апр 2011, 11:19

Еми няма как да стане без виза за България. Получава се омагьосан кръг - за да се движи свободно в рамките на ЕС, му трябва брак с Вас, а за да сключите такъв брак, трябва да дойде до България. Може би ако австрийското законодателство позволява такъв брак, следва да отидете да го сключите в Австрия. Консултирайте се с австрийски адвокат.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот irinnaaa » 14 Апр 2011, 11:32

Питах в българското посолство във Виена дали там може да сключим граждански брак,но ми казаха че може само в общината,но за там му необходими адресна регистрация и виза.
irinnaaa
Нов потребител

Мнениеот elsi_g » 14 Апр 2011, 18:07

irinnaaa написа:Питах в българското посолство във Виена дали там може да сключим граждански брак,но ми казаха че може само в общината,но за там му необходими адресна регистрация и виза.

Е, хубава работа! Защо да не може?!
Вие сте българска гражданка. Като такава имате право да сключите брак пред български дипломатически представител, който има съответните правомощия. Сключването на брака ви ще се подчини на законовите разпоредби на българския Семеен кодекс.
elsi_g
Младши потребител

Мнениеот irinnaaa » 14 Апр 2011, 18:25

Това ми казаха от българското посолство,или по точно че нямало да е валиден такав брак и нямало как да се зачете в България,единствено можело в общината да подпишем.Незнам дали е така във всички европейски страни или важи само за австрия.
irinnaaa
Нов потребител

Мнениеот donna » 14 Апр 2011, 18:30

Значи пращат му покана за гостуване както си му е реда , получава виза , сключвате брак тука , поинтересувайте се какви документи ще са ви необходими от отдел ГРАОО и дали брака ще се признае в Мароко .
donna
Старши потребител

Мнениеот irinnaaa » 14 Апр 2011, 18:38

А това с поканата не ми е много ясно как става и дали изобщо има шанс за виза след като няма такава в Австрия,няма дори адресна регистрация там.Ако може да ми кажете нещо повече за изискванията за виза?Благодаря предварително!
irinnaaa
Нов потребител

Назад към Семейни казуси