Здравейте,
Предстои ни сключване на граждански брак след 3 месеца. Не желая да приема фамилията на съпруга си по никакъв начин, той също не иска да приеме моята. От друга страна и двамата искаме семейството ни да е с една фамилия. Въпросът ми е:
Възможно ли е и двамата да си заменим фамилиите с някоя, избрана от нас, но непринадлежаща на никой от родовете ни?
Благодаря.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Смяна на фамилията и на двамата съпрузи след брак
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Смяна на фамилията и на двамата съпрузи след брак
Точно това което искате, няма как да се случи! Не е възможно!
- inspectora
- Активен потребител
Компромис - тиренца и за двамата?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:Компромис - тиренца и за двамата?
Какво имате предвид? "Силвия Диянова Димитрова - произволна фамилия" и "Момчил Николов Стоянов - същата произволна фамилия" ли?
- silviya_d
- Нов потребител
portokal написа:Компромис - тиренца и за двамата?
Мне, пак няма да е същото
Единият ако е Димитрова - Стоянова, другият ще е Стоянов - Димитров /не съм съвсем сигурен, ама мисля, че фамилията на съпруга трябва да е СЛЕД тирето /
- inspectora
- Активен потребител
portokal написа:Единият ако е Димитрова - Стоянова, другият ще е Стоянов - Димитров
При това положение семейството ни пак няма да е с едно фамилно име .
- silviya_d
- Нов потребител
Вие двамата няма ли с какво да си играете ,че занимавате форума с глупости , още в общината са ви казали ,че вашата работа няма да стане .
- donna
- Старши потребител
Даммм, Инспекторе, добавя се накрая (няма изрично правило, по-скоро следва от това, че се добавя), ама ако пък много се помолят на... на кого... на длъжностното лице, пред което се сключва бракът...
Пък и зорът май е да НЕ се носи фамилията на другия, така че не става, откъдето и да го погледнем.
BTW, при германците мъжовата фамилия се вмъква преди бащината - не знам защо, но предполагам, че по алгоритъма "Иванка, сега Стоянова, по рождение Димитрова".
Пък и зорът май е да НЕ се носи фамилията на другия, така че не става, откъдето и да го погледнем.
BTW, при германците мъжовата фамилия се вмъква преди бащината - не знам защо, но предполагам, че по алгоритъма "Иванка, сега Стоянова, по рождение Димитрова".
-
Благодаря на отделилите внимание на въпроса ми.
Donna, извинете... Не сте длъжна да четете все пак, нали?
- silviya_d
- Нов потребител
silviya_d написа:Благодаря на отделилите внимание на въпроса ми.
А вие да ни занимавате с простотиите си на поредната глезла !
- donna
- Старши потребител
да ви имам драматургиите, честно.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
donna написа: А вие да ни занимавате с простотиите си на поредната глезла !
Изказвате се отвратително, грубо, невъзпитано, какъв Ви е проблемът? Никой не Ви задължава да четете, а още по-малко - да отговаряте на въпросите! Що за култура на адвокат, за каквато се пишете!
- silviya_d
- Нов потребител
Силве, евалла ! Отсега виждам на колко адвокати ще създадете работа, ако тръгнете да се развеждате.
- dimist
- Потребител
Слушайте, това с името е особено сериозен въпрос! Хората са си съвсем прави да търсят варианти, а вие "компетентните в правото" можете поне да кажете това дали става в загубената държава Бг или не става - щото тук става всичко ненормално, само не е да се уважат човешките нужди.
Силвия, името е за цял живот (предполага се), така че моя съвет е сключете брака си в чужбина и си дайте каквото име желаете, и после при свършен факт го легализирайте тук.
Ако питате мен и децата си трябва да раждаме в чужбина, за да ги кръщаваме както си искаме, а не както загубеняци някакви ни налагат. (Ако аз искам сина ми да е с фамилия Траволта, а татето е Минев, БГ системката ще ми се налага да не си кръщавам детето както си искам, а както някакви малоумници ми "заповядат" - ха-ха-ха)
Силвия, името е за цял живот (предполага се), така че моя съвет е сключете брака си в чужбина и си дайте каквото име желаете, и после при свършен факт го легализирайте тук.
Ако питате мен и децата си трябва да раждаме в чужбина, за да ги кръщаваме както си искаме, а не както загубеняци някакви ни налагат. (Ако аз искам сина ми да е с фамилия Траволта, а татето е Минев, БГ системката ще ми се налага да не си кръщавам детето както си искам, а както някакви малоумници ми "заповядат" - ха-ха-ха)
- tralanda
- Нов потребител
tralanda написа:Ако питате мен и децата си трябва да раждаме в чужбина, за да ги кръщаваме както си искаме, а не както загубеняци някакви ни налагат. (Ако аз искам сина ми да е с фамилия Траволта, а татето е Минев, БГ системката ще ми се налага да не си кръщавам детето както си искам, а както някакви малоумници ми "заповядат" - ха-ха-ха)
Хм, Вие защо сте си избрали такъв никнейм?
-
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|