начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

гаранционен фонд за трудови заплати

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

гаранционен фонд за трудови заплати

Мнениеот pitasht » 13 Апр 2011, 12:06

Има ли го и къде е?
не мога да намеря в нета нищо освен статии от вестници че ще бъде създаден такъв след 2005г.
а имам клиент с дължими заплати и дружеството изпадна в несъстоятелност. Преди време имаше нещо в нета но сега не го откривам.
pitasht
Активен потребител

Re: гаранционен фонд за трудови заплати

Мнениеот pitasht » 13 Апр 2011, 12:31

намерих го ето и образец на когото му е нужен
Приложение № 4 към чл. 8, ал. 1
ТП на НОИ гр. ................. ДО ДИРЕКТОРА
Вх. № ........./........20 ... г. НА РАЙОННОТО/
Длъжностно лице, СТОЛИЧНОТО
приело документите: УПРАВЛЕНИЕ
................................ "СОЦИАЛНО
(име, фамилия, подпис ОСИГУРЯВАНЕ"
и печат) ГР. ...........................

МОЛБА ДЕКЛАРАЦИЯ
ЗА ОТПУСКАНЕ НА ГАРАНТИРАНО ВЗЕМАНЕ

От ......................................................................................., ЕГН/ЛНЧ: .................................,
(име, презиме, фамилия)
Постоянен адрес: гр. (с.) ........................................., общ. ....................................................,
област ............................, ж.к. ........................................, бул./ул. ........................................,
№ ........, бл. ......., вх. ......., ет. ......., ап. .......,
тел. ............................
лична карта № ..............................., издадена на .................................................................,
от МВР - гр. ..............................................
Гражданство: ............................................

Господин Директор,
Моля да ми бъде отпуснато гарантирано вземане по
Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при
несъстоятелност на работодателя. Във връзка с това

ДЕКЛАРИРАМ, ЧЕ:

Работя/работил/а съм при работодател:
..............................................................................................................................................................
(пълно или съкратено наименование на работодателя)
От ................... д. .............. м. ............. г.
На длъжност
Прекратено трудово правоотношение от ............ д. ............ м. 20 ...... г., по чл. ...............,
ал. .........., т. .......... от КТ
Към момента на началната дата на неплатежоспособността, съответно
свръхзадължеността, посочена в съдебното решение за откриване на производството
по несъстоятелност на работодателя, притежавам/не притежавам следните качества
(невярното се зачертава):
1. съдружник в търговското дружество ..................................................................... ДА/НЕ
2. член на органите за управление и контрол на търговеца .................................... ДА/НЕ
3. съпруг/съпруга на лице по т. 1 или 2 ..................................................................... ДА/НЕ
4. роднина по права линия на лице по т. 1 или 2 .................................................... ДА/НЕ
Притежавах качествата по т. ............... от ................. д ................. м ................... г.;
до ................. д ................. м .................... г.
Известно ми е, че за неверни данни нося наказателна отговорност по реда
на чл. 313 от Наказателния кодекс.
Прилагам следните документи:
1. Справка за размера на начислените, но неизплатени трудови възнаграждения и
парични обезщетения;
2. Лична карта (за справка) или копие от нея, когато молбата декларация се подава
по пощата;
3. Копие от документ, удостоверяващ номера на банковата сметка, по която ще се
преведе сумата;
4. .............................................................................................................................................
Сумата да ми бъде преведена по:
№ на сметка ................................................. Банка ..............................................................
Банков код ...............................................................

Дата .......................... 20 ..... г.
Гр. ................................... Декларатор: ....................................................
(подпис)
pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 21 Яну 2013, 14:59

Иска ми се да повдигна темата пак. Предстои ми отново да се възползвам от Закона за гарантиране вземанията на работниците и се чудех някой някога получавал ли е суми от този гаранционтен фонд.
Първият път ми отговориха че не отговаря работника на няколко условия и сметнах че са прави, сега обаче чета и чета и мисля че отговаря на всички условия. Друг въпрос, че РУСО то и то директорката е върнала клиента ми да се консултирал с юрист и нямал бил право на грантирано вземане. Е пуснахме го по пощата, то с администрацията по друг начин не може, но ми се искаше да знам изобщо изплащат ли нещо или ще търсят под вола теле да не платят.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 08 Мар 2013, 15:27

Жалко че никой не пише по темата. Аз пак имам въпрос. Клиентът ми няма отговор вече над месец и въпреки че не видях изрична норма в какъв срок следва да го получи се чудех дали не съм изправена пред мълчалив отказ??? :?:
pitasht
Активен потребител

Мнениеот nikol52100 » 08 Мар 2013, 16:03

Разпореждането по ал. 1 се издава в двумесечен срок от датата на обнародването на решението по чл. 3, ал. 1 и се изпраща на съответното ТП на НОИ и на правоимащия работник или служител в 3-дневен срок от издаването му.
nikol52100
Потребител

Мнениеот pitasht » 13 Мар 2013, 15:10

Няма разпореждане в този срок а срокът изтече Това е въпросът има ли мълчалив отказ.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот nikol52100 » 13 Мар 2013, 15:53

Според мен-да. Жалете пред АС, нищо не губите.
nikol52100
Потребител

Мнениеот pitasht » 08 Май 2013, 10:03

Отговориха ни в края на втория месец напълно логично ни отказаха . Суга ще видим какво ще реши съда.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот nikol52100 » 08 Май 2013, 10:17

pitasht написа:Отговориха ни в края на втория месец напълно логично ни отказаха . Суга ще видим какво ще реши съда.
:roll: Ще ми е интересно! Колега, моля пишете, когато има решение на съда!
nikol52100
Потребител

Назад към Трудово право