начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Глоба за лична карта

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Глоба за лична карта

Мнениеот sportno_dype » 10 Апр 2011, 21:08

Здравейте.Написаха ми акт,защото нямах лична карта.Искам да знам на каква стойност е акта някой ако знае и ми се налага да напусна страната дали няма да ме върнат от граница заради този акт.Благодаря предварително...
sportno_dype
Нов потребител

Re: Глоба за лична карта

Мнениеот petia7777777 » 10 Апр 2011, 21:29

аз имах същия проблем това се случи в друго населено място, а по адресна регистрация ми изпратиха решение за глоба съгласно акта който ми беше връчен, за това че при проверка не си носех личните документи. Платих 70 лева тогава говорим за м. май 2010 г. На известието имаше всичко написано както и банковата сметка, стана бързо и лесно. Но това беше, че не носех документи в мен, а за вашия случай не знам, не става ясно дали сте я изгубили или просто не сте я носели със себе си.
Последна промяна petia7777777 на 10 Апр 2011, 21:32, променена общо 1 път
petia7777777
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 10 Апр 2011, 21:32

Раздел II.
Административнонаказателни разпоредби
Чл. 80. Наказва се с глоба от 50 до 300 лв. лице, което:
5. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) не представи български личен документ при поискване от компетентните длъжностни лица.

Пи'исе ле'а. Никой няма да те спре на границата за такова нарушение, тичкай си свободно.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот sportno_dype » 12 Апр 2011, 18:13

Оххх много ви благодаря :D :D :D :D :D
sportno_dype
Нов потребител

Назад към Общи дискусии