начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Ранг, като изискване за работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ранг, като изискване за работа

Мнениеот human1970 » 10 Апр 2011, 19:43

Здравейте,
Реших да кандидатствам за длъжност обявена от Общината. Едно от изискванията са "ранг - IV младши". Имам общо над 20г. трудов стаж, от които над 10г. в МВР. Нямам никаква идея имам ли този 4ранг", т.е. отговарям ли на условието - за да си подам документите и да участвам в конкурса?
human1970
Младши потребител

Re: Ранг, като изискване за работа

Мнениеот Melly » 10 Апр 2011, 19:49

human1970 написа:Здравейте,
Реших да кандидатствам за длъжност обявена от Общината. Едно от изискванията са "ранг - IV младши". Имам общо над 20г. трудов стаж, от които над 10г. в МВР. Нямам никаква идея имам ли този 4ранг", т.е. отговарям ли на условието - за да си подам документите и да участвам в конкурса?

:lol: :lol: :lol: Разбира се, че ще участвате в конкурса. Ако ви питат, твърдите, че притежавате дори по-висок ранг - "І старши". :wink:

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот human1970 » 11 Апр 2011, 07:54

Благодаря!
Може ли все пак някакво пояснение.
Как да твърдя, че имам еди какъв си ранг, след като в документите ми от предишна месторабота никъде не е записан ранг.
Действително в МВР съм бил на длъжност "старши инспектор", но нямам посочена нито длъжност, нито ранг.
human1970
Младши потребител

Мнениеот street » 11 Апр 2011, 19:59

.....
Последна промяна street на 11 Апр 2011, 21:17, променена общо 1 път
Аватар
street
Потребител

Мнениеот direktor » 11 Апр 2011, 20:29

Melly написа:
human1970 написа:Здравейте,

:lol: :lol: :lol: Разбира се, че ще участвате в конкурса. Ако ви питат, твърдите, че притежавате дори по-висок ранг - "І старши". :wink:

Успех!

Кандидат държавни служителю,
Колежката се е пошегувала, но явно не сте я разбрали. Държавният служител трябва да има изострено чувство за хумор. Там не е като в полицията! Без да ви разочаровам, но първия тест не го издържате!
И за да имате някаква полза от мен, обърнете още веднъж внимание на обявата от Общината, която и да е тя! Не всеки, който реши да кандидатства има ранг, в случая 4-ти младши. В такива случаи изискването е ранг или Н години професионален опит, в конкретната обява вероятно е 2 години. Ако не можете да докажете професионален опит, пиете една студена мастика с кристали и продължавате да дебнете други конкурси. Най-сигурно е да кандидатствате за длъжност младши експерт, там не изискват нито стаж, нито професионален опит и вероятността да Ви допуснат е голяма, разбира се с още 40-50 младежи. Но не се отчайвайте, при мен тия дни ще се пенсионира един младши експерт, така че длъжността не зависи от възръстта!
direktor
Нов потребител

Мнениеот da345 » 11 Апр 2011, 22:07

Зависи за каква длъжност кандидатствате в Община, най-вероятно е да нямате необходимия служебен стаж. Ако сте заемали преди 1999 г. на длъжност за която се изискват подобни дейности и функции ще Ви се зачетат.Пробвайте.
da345
Младши потребител

Мнениеот Melly » 11 Апр 2011, 22:26

street написа:.....

Абе ти какъв адвокат ще ставаш като непрекъснато си триеш мненията. Чак ме хваща яд, че не съм успяла да ти уловя крилатата мисъл. :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот human1970 » 12 Апр 2011, 16:13

Благодаря за отговорите.
Ще кандидатствам, като представя документите си за трудов стаж - комисията да преценя.
human1970
Младши потребител

Назад към Трудово право