За незнаещите,зелената енергия се придобива от вятъра и слънцето http://www.econ.bg/news/article197767.html.
Според знаещите ЧЕЗ придобива електроенергията си по този път:http://www.cez.bg/bg/zakonova-ramka/zakon-za-energetikata.html,чрез ТЕЦ най-образовано.Защото никъде в София няма вятърни електропроизводители ,като тези около Сливен.Всички сте ги видяли в отбивката от магистралата след Чирпан,когато сте искали да стигнете до морето
Ето и моята Софийска сметка за ток
.
http://store.picbg.net/pubpic/B0/81/7cdf0af5bd19b081.jpg
Цели 0,80 са ми взели от домакинството,чрез несъществуваща такава енергия.
Незнам колко месеца е тая измама според мен,но искам да попитам още защо има такса достъп до разпределителната мрежа,като има такса пренос през електропреносната мрежа?
Извинявайте,ама и на парното отопление ли ще сложат такива такси,че защо не и на газоподаването на България?
Всъщност търговеца не е ли този,който си поема разходите за сметка на печалбите,щото иначе за единия му хляб ако трябва да им плащаме бензина на доставка и преносността на доставката,то де ще му е края на тази безумица?
ЧЕЗ София лъже ли ни,и ако къде може да си развалиме договора с такива мошенници по тяхна вина?
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Защо ЧЕЗ взима такса за зелена енергия?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Защо ЧЕЗ взима такса за зелена енергия?
Последна промяна namakak на 10 Апр 2011, 21:24, променена общо 2 пъти
-
namakak - Потребител
Re: Защо ЧЕЗ взима такса за зелена енергия?
Не се чувствай дискриминиран и ЕОН зема пари за зелена енергия!
- donna
- Старши потребител
Ние нямаме такива
Това е измама
Това е измама
-
namakak - Потребител
Зелената енергия не е само тая с перките. Има и фотоволтаични инсталации. Демек едни панели по покривите, дето произвеждат ток. Може и да не ги виждаш, ма енергото плаща за тая енергия ако тя постъпва в неговата мрежа. Фирмата в която работя проектира в момента една такава инсталация със доста сериозни показатели.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
И защо аз да плащам,като не съм подписвал договор с такива инсталации?Не ползвам такава енергия,преференциите са само за ЧЕЗ,както имаше статия за един човек от с.Лозен,измислил някаква вид електроенергия.Чез му предложил да му я купува и да я разпределя на другите съседи.Но аз не съм му предлагал и не съм подписвал такъв договор.Всъщност аз никакъв договор не съм подписвал,освен акт 16 преди 90 та година.От тогава има нов режим,нови закони,нови изменения ,допълнения и отмяни.ПО ЗЗД,всяка промяна на договора и наема /пример/,се договаря наново заради изменението на данък наема Така че,при промяна в обстоятелствата с ЧЕЗ,трябва да има нови договори.
Както стана с фирмите за топлоотчитането.Всички декларираха и подписаха договори за томпломери или водомери.Считай,нови договори за пАра,добивана от подгряването на изразходвания им ток..
Както стана с фирмите за топлоотчитането.Всички декларираха и подписаха договори за томпломери или водомери.Считай,нови договори за пАра,добивана от подгряването на изразходвания им ток..
-
namakak - Потребител
namakak написа:И защо аз да плащам,като не съм подписвал договор с такива инсталации?
Ми... слагай си котел и турбина в мазето, произвеждай си ел. енергия и си я ползвай. Ако произвеждаш повече - продавай излишъка на енергото. Никой не е казал, че ти си задължен да сключиш договор с енергото и да купуваш от него енергия.
Ако все пак искаш - цената е тази, която ти се предлага. И на мен не ми харесва хляб от 1 лев, щото в Чили реколтата била слаба...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Държавата трябва да вземе мерки , защото освен суперскъпата зелена енергия , евала на тия дето я произвеждат ,ама аз не я искам има и още много други неща .
Ние не плащаме само никому ненужната зелена енергия ,а и преноса /част от енергията обаче се губи по трасето / и разните му там преобразувания ниски високи напрежения и т.н.Разбирам ,че държавата си е на сметка има си приватизационните договори получава суми по тях ,НО тия енергиини дружества не са направили нищо в страната ,а само вземат , то напрактика ние май напълно плащаме и приватизацита и вс останало , тия май нямат така както е тръгнало ни лев загуба . Биха ли ги търпели в Чехия и Германия с тоя начин на поведение ,едва ли?
А сбърканите сметки на граждани от 19 милиона ....
http://dnes.dir.bg/news/tok-smetki-8368967?nt=10
Ние не плащаме само никому ненужната зелена енергия ,а и преноса /част от енергията обаче се губи по трасето / и разните му там преобразувания ниски високи напрежения и т.н.Разбирам ,че държавата си е на сметка има си приватизационните договори получава суми по тях ,НО тия енергиини дружества не са направили нищо в страната ,а само вземат , то напрактика ние май напълно плащаме и приватизацита и вс останало , тия май нямат така както е тръгнало ни лев загуба . Биха ли ги търпели в Чехия и Германия с тоя начин на поведение ,едва ли?
А сбърканите сметки на граждани от 19 милиона ....
http://dnes.dir.bg/news/tok-smetki-8368967?nt=10
- donna
- Старши потребител
Е да де,ЕОН ще се извини,ама след подадени жалби.Ако няма жалби ще си поеме печалбата.
Е хайде де,няма ли кой да отговори,освен адвокат на ЧЕЗ,защитаващ единствено неговите печалби,но незаконосъобразно.
Платено ли им е за патент ,на изобретателите енергоизобретатели,НАП сезиран ли е за данъци върху това печалбарство и патент в широки мащаби?
Защо трябва иначе малко изобретение,да не може да стане голямо изобретение?Защо трябва да се ползва единствено от услугите на монополиста?
Защо аз да не мога да ползвам изобретения ток от съседа,а чрез несъв си ЧЕЗ?
Не забатачвайте темата,защото е наистина проблем.
Е хайде де,няма ли кой да отговори,освен адвокат на ЧЕЗ,защитаващ единствено неговите печалби,но незаконосъобразно.
Платено ли им е за патент ,на изобретателите енергоизобретатели,НАП сезиран ли е за данъци върху това печалбарство и патент в широки мащаби?
Защо трябва иначе малко изобретение,да не може да стане голямо изобретение?Защо трябва да се ползва единствено от услугите на монополиста?
Защо аз да не мога да ползвам изобретения ток от съседа,а чрез несъв си ЧЕЗ?
Не забатачвайте темата,защото е наистина проблем.
-
namakak - Потребител
Аз отивам сега на брега на Дунав , слагам една турбина във водата и я свързвам с едно обикновенно колело и започвам да въртя педали и произвеждам ток . Предварително съм свързала и колелото с жица до жилището си , нямам лиценз за производство на ел енергия ,ама по нощите ДКВЕР няма да хукнат по речния бряг да ми съставят АУАН ,че нямам лиценз по оня енергийния закон.
- donna
- Старши потребител
Ехехе,ти сва категория имаш?Щото аз като начинаещможе да объркам и фазите в некои квартали,та само като си пуснат котлона за промивка или пресата за плешивите два косъма,да ги удари волту.Ш повервай ми знам как,нали и те са потребители ,ползват услугите на елестротехник,който плаща на ЧЕЗ зелена енергия...
-
namakak - Потребител
Този път сериозно снощи проверям на ел. страница колко имам да им плащам на господата от ЕОН ,оказа се 63,98лв /аз съм с локално парно у дома , така че сметката е в границите на реалното/, отивам да плащам -100,80лв.
Проверявам днес отново сметката на електронна страница този път 100,80лв., явно след плащането нещо е променена.Съжелявам ,че не разпечатах снощните данни , та поне да имам някво доказателство .И друг път са ми се случвали разлики в обявеното и реално платеното , но до няколко лева .
Чета в оная касова бележка ,че ако не си платя тока до еди коя си дата ще ми бъде прекратено ел. захранването и се питам дали да не ги оспоря тия ОУ , тъи като нямат право да спират захранването ,а да начисляват само лихви за забава , такава е и старата практика ,предида се появи ЕОН ! Питам се тия от ДКВЕР де спят ?
Проверявам днес отново сметката на електронна страница този път 100,80лв., явно след плащането нещо е променена.Съжелявам ,че не разпечатах снощните данни , та поне да имам някво доказателство .И друг път са ми се случвали разлики в обявеното и реално платеното , но до няколко лева .
Чета в оная касова бележка ,че ако не си платя тока до еди коя си дата ще ми бъде прекратено ел. захранването и се питам дали да не ги оспоря тия ОУ , тъи като нямат право да спират захранването ,а да начисляват само лихви за забава , такава е и старата практика ,предида се появи ЕОН ! Питам се тия от ДКВЕР де спят ?
- donna
- Старши потребител
donna написа:Чета в оная касова бележка ,че ако не си платя тока до еди коя си дата ще ми бъде прекратено ел. захранването и се питам дали да не ги оспоря тия ОУ , тъи като нямат право да спират захранването ,а да начисляват само лихви за забава , такава е и старата практика ,предида се появи ЕОН
Понеже такава беше старата практика, се стигна дотам, че се наложи да се продадат предприятията. Не плащат определени хора, не им спират тока, те продължават да трупат нови суми и лихви за стари. Така вече и да им спреш тока, ефект няма. Никога не могат да съберат пари и да платят натрупаните задължения. А така, докато са малки сумите, вероятността да се съберат задълженията са много по-големи, а не се трупат и нови.
- fbr65
- Потребител
fbr65 написа:donna написа:Чета в оная касова бележка ,че ако не си платя тока до еди коя си дата ще ми бъде прекратено ел. захранването и се питам дали да не ги оспоря тия ОУ , тъи като нямат право да спират захранването ,а да начисляват само лихви за забава , такава е и старата практика ,предида се появи ЕОН
Понеже такава беше старата практика, се стигна дотам, че се наложи да се продадат предприятията. Не плащат определени хора, не им спират тока, те продължават да трупат нови суми и лихви за стари. Така вече и да им спреш тока, ефект няма. Никога не могат да съберат пари и да платят натрупаните задължения. А така, докато са малки сумите, вероятността да се съберат задълженията са много по-големи, а не се трупат и нови.
Вероятността да "съборя" ОУ е голяма на 100%, продажбата на ел. предприятията няма нищо общо с неплаетни сметки , щото те бяха мин. процент.
Ти за какви ни вземаш тука , да плащаме за тоя дето... ,ай да не кажа , след тия си приказки очаквам сметка от деветнадесет милиона
Да ти кажа ли колко се губи от преноста от едно произвеждащо енергия предприятие към елекроразпределителя -около 35% мисля беше, и тоя разпределител ми го праща тоя ток на мен...,кой плаща загубите, пак ние ,тия купувачи нищо не платиха и нищо не инвестираха , народа плаща дефакто приватизацията А аз получавам данни за различни плащания в рамките на 24 часа за една и съща сметка!
Такова като мене ,ако се амбицира да знаеш действа , може да се видим в съда.
- donna
- Старши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|