- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
аз,детето и баща му-проблем
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
аз,детето и баща му-проблем
Здравейте!Преди около 6 месеца се разделихме с човека,с когото живеехме на семеини начала и с когото имаме дете на 2години и половина.Причината за нашата раздяла е че откакто се роди малката той се оплаши и започна да се държи с мен все едно съм негова майка-аз бях домашната прислуга,детегледачката,ходех на работа и ме използваше като общ работник на строеж,а през времето в което бяхме заедно почти не прекарваше много време с мен и детето,а дори се опита да ме изпрати на някакъв долнопробен кораб да работя като камериерка,при което му обясних за какъв разврат става на въпрос, а той ми отговори ,че било само за 6 месеца колкото да си оправил заемите,започна да се задява пред очите ми с приятелките ми и кварталните''звезди'',при което вече не издържах...както и да е.След като се разделихме в началото идваше всяка седмица да види детето и изведнъж спря.Започна да ми говори по телефона,че се занимавал с нещо и взимал по 500-600лв на вечер,но не се отвори въпросът дали имам пари за детето,а когато му поисках еднократно 50лв-ми извади куп оправдания ,че нямал пари.През най-студените месеци пойска да му я заведа при него,а аз му отказах,защото здравето на детето ми е по-важно от неговите желания.Започна със заплахи по телефона,че няма да видя една стотинка от него,не съм видяла де...Преди 2седмици ми се обади,че иска да я види и да я вземе,защото леля му била дошла от Холандия и искала да види,но му отказах,защото детето беше болно и нямаше как да пътува-казах му да не идва,но той дойде и се стигна до скандал и той си замина сам...обади ми се отново миналата седмица и ме попита дали може да дойде и да я вземе-аз му разреших и той я взе с оговорката да я върне след 10 дни.Постъпих като човек и я пуснах,защото родителите ми са разведени и знам какво е да не ти позволяват да се виждаш с другия.Сега проблемът е ,че той не иска да ми върне детето и че ще живее при него,което в никакъв случай няма да го позволя.Как да постъпя?Да отида при адвокат-кога ще си получа детето обратно?Каква е процедурата,мога ли да си я взема чрез някоя институция веднага?Къде да търся съдействие?Само чрез полицията ще е възможно ли да си я взема?
- bissyto
- Нов потребител
Re: аз,детето и баща му-проблем
Бащата припознал ли е детето? Защото, ако го е припознал, ще трябва да водите дело за присъждане на родителските права, а иначе и една жалба в Прокуратурата ще Ви свърши работа за връщане на детето.
- nk7702n
- Старши потребител
Ами да ,детето е припознато от бащата.Той ме накара да отида от Плевен до Русе да си взема детето и ми постави условия,че трябва да му я водя всеки месец за по една седмица,а той ще ми плащал половината път,без издръжки,без нищо от негова страна иначе щял да ми вземе детето и повече да не го видя.Дори ми спомена ,че има такива намерения детето да живее с него.Страх ме е ,че ''таткото'' разправя наляво-надясно,че се занимава с незаконни дейности и не искам това ,ако се окаже вярно, да пострада и детето ми.Не знам кой ще го гледа там ,когато той е на работа и дори не благоволи да ми каже кой ще се грижи за моето дете в негово отсъствие.Опитва се да ме шантажира да му ''играя по свирката'',за да не ми вземе детето.Изчетох доста форуми,че при такива случаи делата се водят дълго време и дори решението да е в моя полза,той може да продължи да ми създава проблеми и че това не ми дава никаква гаранция,че той ще спре да ме тормози.Как да постъпя?????????????????
- bissyto
- Нов потребител
То е ясно, че хора има всякакви и номера всякакви се играят. Не се поддавайте на шантажиране, трябва да ангажирате колега адвокат, който да Ви заведе дело за родителските права и съдът да определи размер на дължимата издръжка. Докато не свършите тази работа, няма да са ясни правата и задълженията на всеки от двамата родители.
Относно заплахите и неправомерните действия от страна на бащата си има полицейски органи, прокуратура. Можете спокойно да си подадете жалба при всяко нарушение от негова страна.
Относно заплахите и неправомерните действия от страна на бащата си има полицейски органи, прокуратура. Можете спокойно да си подадете жалба при всяко нарушение от негова страна.
- nk7702n
- Старши потребител
Единствения изход във вашия случай е да заведете дело, с което да поискате съда да ви предостави упражняването на родителските права и ЕДНОВРЕМЕННО със завеждането да поискате да определи привременни мерки - при кого да е детето докато е висящо делото, което ще се случи много бързо.
- bzlatkov
- Младши потребител
ще ти отговоря от личен опит-макар,4е нямам юридическо образование
първо-не знам с кое сърце и акъл си дала просто ей така толкова малко дете за 10 дни на мъж,който ти е показал 4е е безотговорен-
и все пак съвета ми-заведи дело за родителски права веднага-искай минмален режим на виждане на бащата на детето-срещите да са винаги в твое присъствие и в града ,в който ти живееш поради малката въздраст на детето и се подкрепи със свидетели,които да докажат думите ти в съда,4е не се грижи за детето и няма близки контакти с него-повярвай ми-никой съд няма да присъди режим в който детето да пътува всеки месец по седмица при бащата в друг град-най-малкото детето ходи на градина и му се нарушава режима-съда гледа интереса на детето ,а не на кой как му е удобно
заведи също така дело за издръжка(то май се включва в делото за правата)-и си събирай всички касови бележки,за да докажеш колко са реалните разходи по детето за месец и колко е реалната издръжка
и веднага подай жалби в полиция и агенция за закрила на детето за тормоз и насилие върху теб и детето-за да има насилие,не е нужно да те е бил,психическият тормоз е много повече
желая ти успех!!!
първо-не знам с кое сърце и акъл си дала просто ей така толкова малко дете за 10 дни на мъж,който ти е показал 4е е безотговорен-
и все пак съвета ми-заведи дело за родителски права веднага-искай минмален режим на виждане на бащата на детето-срещите да са винаги в твое присъствие и в града ,в който ти живееш поради малката въздраст на детето и се подкрепи със свидетели,които да докажат думите ти в съда,4е не се грижи за детето и няма близки контакти с него-повярвай ми-никой съд няма да присъди режим в който детето да пътува всеки месец по седмица при бащата в друг град-най-малкото детето ходи на градина и му се нарушава режима-съда гледа интереса на детето ,а не на кой как му е удобно
заведи също така дело за издръжка(то май се включва в делото за правата)-и си събирай всички касови бележки,за да докажеш колко са реалните разходи по детето за месец и колко е реалната издръжка
и веднага подай жалби в полиция и агенция за закрила на детето за тормоз и насилие върху теб и детето-за да има насилие,не е нужно да те е бил,психическият тормоз е много повече
желая ти успех!!!
- marietaivanova
- Нов потребител
извинявай-сега пак прочетох,че не ти е върнал детето(колко време е вече при него) и те карал да идеш да си го вземеш????искаш да кажеш,4е още дори не си ходила и не си направила опит да си го вземеш????? ако е така-нямам думи просто!!!
- marietaivanova
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|